Asgari ücret ile çalışanlar 69 bin TL'ye ev sahibi olabiliyorlar! Toki ucuz konut projesi

Asgari ücret ile çalışanlar 69 bin TL'ye ev sahibi olabiliyorlar ! Toki ucuz konut projesi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan yeni projede asgari ücret ile çalışanlara aylık 450 TL ödeme ile ev sahibi olma şansı sunuluyor.

Asgari ücret ile çalışanlar 69 bin TL'ye ev sahibi olabiliyorlar! Toki ucuz konut projesi
Yayın Tarihi: 21.10.2020 14:14:00

Asgari ücret ile çalışanlar 69 bin TL'ye ev sahibi olabiliyorlar ! Toki ucuz konut projesi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan yeni projede asgari ücret ile çalışanlara aylık 450 TL ödeme ile ev sahibi olma şansı sunuluyor.

TOKİ asgari ücret ile çalışan vatandaşlara müjdeli haberi verdi. TOKİ tarafından yapılan ve TOKİ tarafından vatandaşlara satışa sunulan yeni ucuz alt gelir grubu konut projelerini yayınladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca asgari ücretli çalışanlar için aylık 450 TL taksitle ev sahibi olabilecekleri duyuruldu.



Asgari ücret ile geçinen ve ev sahibi olmak isteyen kişiler için ev sahibi olmak için büyük fırsat. Asgari ücret ile geçinen vatandaşlar artık ev sahibi olabilecekler. Bütçelerine uygun, ucuz konut sahibi olmak isteyen, ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yakından takip ettikleri Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ konut projeleri için başvurular başladı ve hız kesmeden devam ediyor. TOKİ tarafından satışa sunulan alt gelir grubu konutlar için ise başvurular sadece aylık hane halkı gelirinin 5 bin 500 TL ve altında olması şartı sunuluyor. Eğer bu şartı sağlıyorsanız, evde yaşayan kişilerin aylık geliri 5500 TL'nin altındaysa aylık 450 TL ödemesi olan toplamda 69 bin TL'lik alt gelir grubu konutlar için başvuruda bulunabilecekler. Bundan dolayı bu proje alt gelir grubu olarak vatandaşların başvurusuna sunuldu.

TOKİ ucuz konut projelerini kapsayan ve bu kampanya dahilinde satışa sunulan alt gelir grubu konut projeleri için başvurular vatandaşlar için devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen, kira yerine evinin taksidini ödeyip kiracı olmaktan kurtulmak isteyen vatandaşlar için satışa sunulan konut projeleri kapsamında dar gelirli yani asgari ücret ile ev geçindiren vatandaşlara özel kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sağlanıyor. Satışı başlayan ve şu anda satışta olan TOKİ alt gelir grubu konut projeleri için en düşük aylık taksit tutarı 450 TL olarak belirlendi. TOKİ evleri için en düşük taksit tutarı ödemesi 450 TL iken, buna bağlı olarak da en düşük konut fiyatı ise 69 bin TL olarak vatandaşlara satışa sunuldu.

TOKİ alt gelir konut başvurusu şartları nelerdir ?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Satışa sunulan konut projesinin olduğu ilde ikamet etmek,

-Daha önce TOKİ'den konut almamış olmak,


-Başvuru tarihi itibari ile 25 yaşını doldurmuş olmak,

-Kendisi, eşi ya da bakmakla yükümlü olduğu çocuğu üzerine kayıtlı evi olmaması TOKİ alt gelir konut projesi için aranan şartlar arasındadır.

TOKİ'den ev almak, TOKİ'den nasıl ev alınır ve ev sahibi olunur ?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından vatandaşlara sunulan satılık ev ilanları 'TOKİ.gov.tr' internet sitesi üzerinden vatandaşlarla paylaşılıyor ve TOKİ'nin vatandaşlar için satışa sunduğu konutlara başvurular Ziraat Bankası ya da Halkbank şubeleri aracılığıyla yapılmaktadır.









 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR