Asgari ücret zammı hakkında müjde geldi! 397 TL zam geldi

Son dönemlerde asgari ücret hakkında beklenen haber ve açıklama sonunda geldi. Asgari ücret ile hayatına devam eden vatandaşlar ocak ayından itibaren maaşlarına zam gelecek haberlerinden sonra yapılacak olan zammın miktarını merak ile takip etmeye başladılar. Yeni yıla yaklaşırken kısa bir süre

Asgari ücret zammı hakkında müjde geldi! 397 TL zam geldi
Yayın Tarihi: 18.10.2020 11:11:00

Son dönemlerde asgari ücret hakkında beklenen haber ve açıklama sonunda geldi. Asgari ücret ile hayatına devam eden vatandaşlar ocak ayından itibaren maaşlarına zam gelecek haberlerinden sonra yapılacak olan zammın miktarını merak ile takip etmeye başladılar. Yeni yıla yaklaşırken kısa bir süre kalması ile birlikte asgari ücrete maaşlarına gelecek olan zam hakkında söylentiler artmaya başladı. Son dönemlerin en çok merak edilen konularından biri olan asgari ücret zamları 7 milyon çalışan tarafından büyük bir heyecan ile bekleniyor.

Yeni asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Son dönemlerde yaşanan korona virüs salgını nedeniyle pandemi sürecine girdiğimiz andan itibaren birçok çalışanın iş hayatı da etkilendi. Dükkan işletmecileri için bir hayli olumsuzluk yaşatan işyerlerinin kapatılması ekonomik anlamda da birçok olumsuzluğu beraberinde getirdi. İş yeri kapalı olan vatandaşların gelirleri hakkında büyük bir sıkıntı yaşanması veya dükkanı açık olmasına rağmen tam kapasite çalışmadıkları için gelir anlamında büyük sorunlar yaşayan vatandaşlar devlet tarafından sağlanan çalışma ödenekleri, maddi ücretle normalleştirme süreçleri destekleri ile beraber yardım almaya devam ediyorlar.


Tüm bunların haricinde son dönemlerde en çok konuşulan konulardan biri ise asgari ücret ile ilgili gelen zamlar. Asgari ücretlere yapılacak olan zamlar hakkında birçok fikir ortaya atılıyor. Maaşların net olarak 2.500 TL olması yönünde fikirler varken aynı zamanda maaşlara yüz de 12 ya da yüzde 15 oranları ile zam konusu da ortaya atılan fikirler arasında yer alıyor. 2021 yılında yapılacak olan zamlar hakkında bazı bilgiler verilmeye başlandı.  Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından 2021 yılında yapılacak olan zam oranları 2500 TL olacak. Ancak halka yapılacak olan destekler ile beraber 2325 TL olacak.

Asgari ücretle çalışmaya devam eden vatandaşlar için zam oranları hakkında hala açıklama yapılmadı. Ancak vergilere yapılmış olan düzenleme ile birlikte vergilerin kaldırılması adına gelecek 375 TL gelir vergisi ve 22 TL damga vergisi gibi vergilerin maaşlara yansıması söz konusu olmayacak. Bu haberlerin verilmesi halkı mutlu etti.

Asgari ücretlere yapılacak olan zam

Son zamanlarda yaşanan korona virüs salgını nedeniyle ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların halka da yansıması halkın zor zamanlar geçirmesine neden oldu. Ülkemizdeki alım gücünün düşmesi ve maaşların yetersizleşmesi nedeniyle devlet tarafından düzenlemelere gidilmesi halkın biraz da olsa içini rahatlattı. Son zamanlarda gündemde olan en önemli konulardan birisi ise asgari ücretlilere yapılacak olan zamdı. Günümüzde her şeyin daha pahalı bir hale gelmesi ile asgari ücrette çalışanların sorunlar yaşamasının önüne geçilmesi için yeni yılda asgari ücretle çalışanlara zam yapılması hakkında kararlar verildi. Bu zamlarla alakalı halk uzun süredir haber beklerken sonunda beklenen haber geldi. Vergiler üzerinden azalmalar yapılarak maaşların arttırılması planlananlar arasında yer aldı. 275 lira gelir vergisi ve 22 lira damga vergisi maaşlara yansıtılmayarak asgari ücretin artırılması sağlandı. Bu sayede ekonomik anlamda zorluk yaşayan asgari ücretle çalışanların biraz daha rahat koşullar altında yaşamaları sağlanmış olacak. 2021 yılının Ocak ayında uygulamaya geçecek olan zamlar hakkında şu anda bilinenler arasında bunlar var. İlerleyen zamanlarda yapılacak olan açıklamalar ve zamlarla alakalı bilgilendirmeler halk tarafından büyük bir heyecanla ve merakla bekleniyor. Yeni açıklamalar ve bilgilendirmeler ile ilgili araştırmalar ve açıklamalar ilerleyen zamanlarda artabilir. Zamanlarda yapılacak olan açıklamalar ve güncel bilgiler de halka sunulmaya devam edecek.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR