Asgari ücrete gelecek ay zam geliyor! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları

Yıllardır asgari ücretin yeterli olmadığı hakkında şikayet var. Bunun ile ilgili yapılan çalışmalara yenisi eklendi. Meclise verilen tasarıda asgari ücretten alınan gelir vergisinin alınmaması yönünde.

Asgari ücrete gelecek ay zam geliyor! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları
Yayın Tarihi: 3.08.2020 15:37:00

Yıllardır asgari ücretin yeterli olmadığı hakkında şikayet var. Bunun ile ilgili yapılan çalışmalara yenisi eklendi. Meclise verilen tasarıda asgari ücretten alınan gelir vergisinin alınmaması yönünde. Eğer bu gerçekleşirse asgari ücrete 350 TL zam gelmiş olacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemi bu aralar epey yoğun. En önemli konulardan olan asgari ücretin durumu oldukça büyük tartışmalara sebep olmaktadır. Bu tasarıyı meclise sunan Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman KYK borçlarının silinmesi yönünde de tasarı sunmuştu. Karaduman bu asgari ücret konusundaki tasarısı ile birçok işçinin umutlanmasına sebep oldu.

Kanunda değişiklik yapılmasını isteyen milletvekili Karaduman Gelir Vergisi Kanunu değişikliğini gündeme getirerek asgari ücretinin artışını gündeme getirdi. Ülkede birçok kişi için büyük önem arz eden bu konu asgari ücret ile ilgili yapılan eleştirileri bir nebze olsun azaltacaktır. Uzun zamandır az olduğu konusunda şikayet eden halkın 350 TL’lik zamdan sonra az da olsa rahatlayacağı kesin. Asgari ücret eğer kabul edilirse gelen bu 350 TL’lik zam ile yaklaşık 2700 TL olacak. Bu sebeple çıkacak kararı asgari ücretle çalışan işçiler dört gözle bekliyor. Daha önce de halk için birçok öneride bulunan milletvekilinin tekrardan böyle bir şeyde bulunması halkı sevindirdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan milletvekili, halkın bu düşük asgari ücret yüzünden büyük sıkıntı çektiğini ve bu tasarının kesinlikle kabul edilmesinden bahsetti. Ayrıca bu durumda insanların açlık sınırında olmasına değinen milletvekili bu durumun öneminden bahsetti. İnsanların bu denli zor durumda olduğunun defalarca altını çizen milletvekili bu verginin gereksiz olduğu yönünde açıklamalarda da bulundu. Devletin konu ile ilgili bir görüşü şuan bulunmasa da bu durumun devleti ciddi anlamda vergi kaybına uğratacağı gözle görülebilir durumda.


ASGARİ ÜCRET KESİNTİLERİ

Asgari ücretin düşük olması akla ne kadar vergi kesintisinin olduğunu sorusunu akla getiriyor. 2324 TL olan asgari ücretin vergilerin kesilmemiş hali ile 2900 TL civarında olduğu bilinmektedir. Sigorta priminin ve farklı kesintiler ile asgari ücretten 600 TL’ye yakın bir kesinti yapılmaktadır. Bu 600 TL civarı olan vergi kesintisinin için Gelir Vergisi kesintisi de bulunmaktadır. Yaklaşık 350 TL olan bu kesinti eğer olmazsa asgari ücret 2700 TL olacak. 2700 olan asgari ücret ile çalışanlar hayatlarını daha iyi bir duruma getirebilecek. Asgari ücretin bu zammından sonra Ocak ayındaki zam ile 3000 TL civarına çıkma şansı olacak. Bu gidişle asgari ücret ile insanların geçiminin bir tık daha kolaylaşacağı göz ile görülebilir. Milletvekili Karaduman’ın tasarısı eğer kabul olursa asgari ücretine 6 ay içinde yaklaşık 600 TL civarı zam olabilir. Bu durum aileleri ekonomik açıdan epey rahat bir seviyeye çıkarır.
Gelir vergisinin kesilmesinin yanında başka bir iddia da asgari ücret üzerinden kesilecek 5 yıllık verginin de iptal olacağı gündemde. Bu iddia gerçekleştiği takdirde çalışanlar büyük rahatlığa kavuşacaktır. Yapılan son zamma rağmen hala insanlar geçimini rahat karşılayamamakta ve asgari ücret açlık sınırına çok yakın bulunmaktadır. Durum böyle olunca işçiler tarafından büyük tepki çekmektedir. Bu Gelir Vergisi zammı ile rahatlayacak olan işçiler diğer zamlar da gerçekleştiğinde geçim sıkıntısından bir nebze uzaklaşacaklar.

Günümüzde pek çok kişinin asgari ücretten çalıştığı göz önüne alınırsa asgari ücretin üzerine yapılacak olan zam birçok kişiyi ve aileyi olumlu anlamda etkileyecektir. Böylelikle alım gücü ve çeşitli ihtiyaçları giderme gücü daha fazla olarak yoksulluk sınırından uzaklaşılabilecektir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR