Asgari ücrete öyle bir zam geliyor ki! Rakam belli oldu!

Asgari ücrete gelecek zam oranı belli oldu. İşte 2024 Ocak ayında yeni asgari ücret ve en düşük emekli maaşı!

Asgari ücrete öyle bir zam geliyor ki! Rakam belli oldu!
Yayın Tarihi: 15.10.2023 14:02:00

Asgari ücrete bu sefer öyle bir zam geliyor ki piyasalar allak bullak olacak. Geçtiğimiz aylarda asgari ücrete yapılan ciddi zam oranı sonrası vatandaş önce sevinmiş daha sonra asgari ücrete gelen zamla birlikte piyasada tüm ürünlere gelen zamlar vatandaşı yine aynı noktaya getirmişti. Ancak bu sefer Ak Parti kulislerinden gelen bilgiler doğrultusunda asgari ücrete öyle bir zam yapılacak ki piyasaların durumu şimdiden çok merak edilmeye başlandı bile.

Milyonlarca emekli ve asgari ücretle çalışan vatandaşlar heyecanla yeni yıl öncesi asgari ücrete yapılacak zammı bekliyor. Hükumete yakın kaynaklardan gelen bilgiler doğrultusunda yeni yılda yapılacak olan asgari ücret rtakamları netleşmeye başlandı. Özellikle emeklilerin heyecanla beklediği asgari ücret aynı zamanda en düşük emekli maaşınıda belirleyecek.

Hem çalışanın hem işverenin şu sıralar gözü kulağı devlet tarafından yapılacak olan asgari ücret zammında. Asgari ücrete yapılacak olan zam oranında temmuz ağustos ve eylül ayını kapsayan üç aylık enflasyonun yanı sıra ekim kasım ve aralık ayı enflasyonu da eklenerek yeni rakamın ortaya çıkması bekleniyor. Durum böyle olunca uzmanlar yapılacak zammın %50 seviyesinden daha yüksek olduğunu düşünüyor. Yani uzmanlara göre hem emekli hem de asgari ücrete yapılacak olan zam oranı %50’yi geçecek. Bu durumda 2024 Ocak ayında asgari ücret maaşlarında ciddi oranda bir yükseliş yaşanacak.


2024 OCAK ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU

Peki 2024 Ocak ayında asgari ücret ne kadar olacak? En düşük SSK ve Bağkur emekli maaşları ne kadar olacak? 

Beklenen rakamlar uzmanlar tarafından dile getirilmeye başlandı. Enflasyon oranları göz önünde bulundurularak uzmanlardan beklenen asgari ücret rakamı dile getirildi.

Buna göre şu an 11.402 TL olan asgari ücretin Ocak ayında 18.205 TL’ye yükselmesi bekleniyor. En düşük emekli maaşının ise 7500 TL’den 12.150 TL’ye çıkması yine beklenen rakamlar arasında yer alıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR