Asgari Ücrete Yapılacak Ara Zamda Rekor Zam Duyurusu: Asgari Ücrette Yeni Zam Formülleri Masada

Asgari Ücrete Yapılacak Ara Zamda Rekor Zam Duyurusu: Asgari Ücrette Yeni Zam Formülleri Masada

Asgari Ücrete Yapılacak Ara Zamda Rekor Zam Duyurusu: Asgari Ücrette Yeni Zam Formülleri Masada
Yayın Tarihi: 22.05.2023 22:22:00

Son dakika gelişmelerine göre, asgari ücrette yapılacak ara zamla ilgili detaylar netleşmeye başladı. Türkiye genelinde tüm kesimleri ilgilendiren yeni düzenlemeler ve zam formülleri masaya yatırılmaya başlandı. Hem emeklilikle ilgili yapılan düzenlemeler hem de çalışma hayatına dair birçok yeni düzenleme ve zam formülü ele alındı.

Temmuz ayında emekliler, memurlar ve asgari ücretliler için yapılacak zam, çalışanlar arasında merak konusu oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında çalışan asgari ücretlilerin alacakları ara zamlarla ilgili SGK uzmanlarından yeni tahminler gelmeye devam ediyor.

ASGARİ ÜCRETE 11 BİN LİRA FORMÜLÜ GÜNDEMDE!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de zam mesajları vererek konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Yaklaşan seçimlerle birlikte ücret artışlarında yeni oranlar gündeme gelmeye başladı.

SGK Uzmanı Emin Yılmaz'ın TV100'de yaptığı açıklamaya göre, Temmuz ayında yapılacak ara zam için 3 formülün uygulanabileceği belirtildi. Bu kapsamda asgari ücretin Temmuz'dan sonra 11 bin TL'nin üzerine çıkma ihtimalinin bulunduğu vurgulandı. Açıklanan rakamlar üzerinden asgari ücretteki olası artışlar tek tek açıklandı.

ASGARİ ÜCRETE 3 YENİ FORMÜL!

Asgari ücretlileri sevindirecek zam haberleri gündemde yer almaya başladı. Temmuz ayıyla ilgili sadece 2 verinin açıklanması bekleniyor. Asgari ücretlilerin yanı sıra memurlar ve emeklileri de kapsayan zamlar ve refah payı oranları netlik kazanacak.

SGK Uzmanı Yılmaz'ın tahminlerine göre yüzde 20, 25 ve 30'luk zam oranları masada değerlendiriliyor. Asgari ücretteki zam konusunda 3 farklı formül öne çıkıyor. Bu oranlara göre asgari ücretin ne kadar artacağı tek tek hesaplanmış durumda.

Gelişmeler doğrultusunda asgari ücrete yapılacak ara zamla ilgili net bir karar henüz açıklanmamış olsa da, farklı formüllerin masada olduğu ve asgari ücretlilerin yüzünü güldürecek zam haberlerinin gündemde olduğu biliniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR