Asgari Ücrete Zam İçin 28 Mayıs'tan Önce Harekete Geçilebilir

Asgari Ücrete Zam İçin 28 Mayıs'tan Önce Harekete Geçilebilir

Asgari Ücrete Zam İçin 28 Mayıs'tan Önce Harekete Geçilebilir
Yayın Tarihi: 18.05.2023 21:21:00

Artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar, gıda ürünlerine ulaşmakta zorluk çekiyor.Hükümetin 2021 Kasım ayında başlattığı düşük faiz politikası, yüksek enflasyon ve ekonomik kriz gibi sorunlara yol açtı.

Ekonomik sıkıntılar çiftçileri de olumsuz etkiliyor. Çiftçiler, yeterli gelir elde edememekten şikayet ederken, elde ettikleri hasılatın masraflarını bile karşılamaya yetmediğini ifade ediyor.

Yeni Ekonomik Vaatler: Seçimler Öncesi Beklentiler Artıyor

Seçim sürecinde iktidar partisinin ittifakı, ikinci turda yüzde 50+1 oy alamadığı için ikinci bir seçimin yapılacağı gerçeğiyle karşı karşıya. Bu nedenle, iktidar kanadı seçmenin yarısından fazlasının oyunu almak zorunda olduğunun farkında ve ikinci turun kesin olmadığını biliyor. Bu sebeple, seçimlere 10 gün kala propaganda döneminde seçmenin karşısına yeni ekonomik vaatlerle çıkacak.

"Ücretler Eriyor, İkinci Tur Öncesi Beklenti Artıyor"

Kulislerde, bu süreçte ücretli çalışanlara ve çiftçilere hangi mesajların verileceği konuşuluyor. Ücretli çalışanların büyük bir kısmının asgari ücretle geçinmeleri veya bordrolarının asgari ücretten gösterilmesi, yeni asgari ücret beklentilerini artırıyor.

Enflasyon karşısında ücretlerin yüzde 15.21 oranında gerilediği göz önüne alındığında, ücretli çalışanlar asgari ücrette artış beklerken, mevcut asgari ücretin üzerinde geliri olanlar ise ocak ayında olduğu gibi benzer bir ücret artışı talep ediyor.

Asgari Ücrete Zam İçin 28 Mayıs'tan Önce Harekete Geçilebilir

İkinci tura kalan seçim süreciyle birlikte, belirsizlikten endişe duyan iş dünyası şimdi de asgari ücretin 28 Mayıs 2023 tarihinden önce belirlenip belirlenmeyeceği konusunda endişelenmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinden önce asgari ücretin temmuz ayında yeniden ele alınacağını belirtse de, kulislerde asgari ücretin seçim öncesi ilan edilebileceği konuşuluyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR