Asgari Ücretle Çalışan Milyonlarca Kişiye Sevindiren Haber! Ekim Ayı İçerisinde Ek AGİ Ödemesi Gerçekleştirilecek!

Ülkemizde özel sektörde çalışan kişilerin büyük bir kısmı asgari ücret üzerinden maaş almaktadır. Asgari ücrete gelen zam bu sebeple milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Asgari ücrete Ekim ayı AGİ tutarları belli oldu. Asgari Geçim İndirimi (agi) tutarları, asgari ücretli milyonlarca çalışan

Asgari Ücretle Çalışan Milyonlarca Kişiye Sevindiren Haber! Ekim Ayı İçerisinde Ek AGİ Ödemesi Gerçekleştirilecek!
Yayın Tarihi: 29.09.2020 21:45:00

Ülkemizde özel sektörde çalışan kişilerin büyük bir kısmı asgari ücret üzerinden maaş almaktadır. Asgari ücrete gelen zam bu sebeple milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Asgari ücrete Ekim ayı AGİ tutarları belli oldu. Asgari Geçim İndirimi (agi) tutarları, asgari ücretli milyonlarca çalışan tarafından merakla bekleniyordu. 2020 Ekim ayı AGİ dahil asgari ücret ne kadar oldu? Detaylar haberimizde sizlerle...

Milyonlarca asgari ücretle çalışan kişiye AGİ konusuna yönelik sevindiren müjde gündeme geldi. Gelen müjdeyle Ekim ayı içerisinde ilave AGİ ödemesi gerçekleştirileceği duyuruldu. Gelir vergisi düzenlemesiyle milyonlarca asgari ücretli çalışan kişiyi ilgilendiren bir düzenlemeye imza atılmıştı. Söz konusu olan düzenlemeyle Ekim ayı itibariyle asgari ücret hesaplamasında değişiklikler oldu. Özellikle de AGİ ödemesi daha yüksek olan kişilerin almış oldukları maaşta kesinti yaşanacak.

Vergi dilimi değişikliğinin ardından asgari ücretli çalışanların maaşlarında düşüş gerçekleşecekti. Fakat gelen son dakika müjdesiyle ilave AGİ uygulamasının başladığı duyuruldu. Devlet asgari ücretle çalışan kişilerin maaşlarının düşmemesi için ilave AGİ müjdesini verdi. 

ASGARİ ÜCRET GELİR VERGİSİ NASIL HESAPLANIR?

2020 yılı için gerçekleşen yeni vergi düzenlemesiyle birlikte gelir vergisi dilimleri yeniden belirlendi. Asgari ücretle çalışan kişiler yılın ilk 8 ayını kapsayan Ocak ve Ağustos ayları arasında yüzde 15'lik bir oranda yapılan asgari ücret gelir vergisi kesintisi yıl sonuna kadar ise yüzde 20 oranında olan dilime alınmıştı.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan kişi için yapılan bu düzenleme asgari ücretin düşmesi ve azalması anlamını taşıyordu. Fakat devlet tarafından gerçekleştirilen yeni müdahale ile ilave AGİ desteği müjdesi ile bu düşüşün önüne geçilmiş ve bu düşüş engellenmiş oldu.


Eylül ayı içerisinde devlet asgari ücretli çalışan kişilere Eylul ayında 25 TL, Ekim, Kasım ve Aralık ayları içerisinde ise 125 liralık bir ilave AGİ desteği gerçekleştirecek. Bu destek neticesinde vergi dilimi değişikliği sebebiyle asgari ücretli çalışan kişiler bir üst vergi dilimine geçmiş olsalar bile verilen ilave AGİ desteği sayesinde gelir kaybı yaşamayacaklar.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ALAN ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARIN DURUMU!

Pandemi sebebiyle Mart ayından itibaren kısa çalışmaya başvurmuş olan bir işyerinde sigortalılığı süren bekar asgari ücretli kısa çalışma ödeneği alıyor ise, vergi dilimi bakımından bir üst dilime geçmesi zaten söz konusu olmayacaktır. Asgari ücretle çalışan, kısa çalışma ödeneği bağlamında 15 gün çalışıp 15 gün kısa çalışma ödeneği alsa dahi bu yıl yüzde 20'lik vergi dilimine geçecek gelire yine ulaşamayacaktır. Bu hususta olan çalışanlara ilave AGİ ödenmesine gerek kalmayacaktır.

Yani kısacası 2016 yılında verilen söz hala geçerli ve uygulamada olacaktır. 2020 tarihi itibariyle asgari ücretli 30 günlük çalışması karşılığında hiçbir çalışan 2.324 TL'nin altında maaş ödemesi almayacaktır.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN YÜKSELECEK?

Asgari ücret ile çalışan kişilerin maaşları yılda bir kez artıyor. Her yıl Aralık ayı içerisinde işverenler, işçi sendikası ve hükümet tarafından yapılan görüşmelerin ardından maaş oranı belirleniyor. Bu maaş zam oranı ise Ocak ayı itibariyle uygulamaya başlanıyor. Asgari ücretle çalışan kişiler bundan sonraki süreçte ilk zamlı maaşlarını Ocak ayında alacaklardır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR