Asgari ücretli kişilere Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek! İşte Bakan’ın açıklamaları

Pandemi süreci içerisinde SGK tarafından müjdeli haberler art ardına gelmeye başladı. En düşük emekli maaşının bin 500 TL olarak açıklanmasıyla birlikte milyonlarca vatandaşımız için ilk 6 aylık enflasyon oranları belirlendi ve maaşlarına zamlar yansıtılmaya devam ediyor.

Asgari ücretli kişilere Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek! İşte Bakan’ın açıklamaları
Yayın Tarihi: 11.07.2020 14:36:00

Pandemi süreci içerisinde SGK tarafından müjdeli haberler art ardına gelmeye başladı. En düşük emekli maaşının bin 500 TL olarak açıklanmasıyla birlikte milyonlarca vatandaşımız için ilk 6 aylık enflasyon oranları belirlendi ve maaşlarına zamlar yansıtılmaya devam ediyor. BAĞ-KUR, işçi ve milyonlarca emekli vatandaşımız tarafından merak içerisinde araştırılan maaş ödemeleri son zamanlarda son hızıyla devam ediyor. Asgari ücretle çalışan bireyler için kurban bayramı ikramiyesi beklenmesiyle birlikte milyonlarca vatandaşımız umut içerisinde beklemeye devam ediyor. İşte konuya dair tüm ayrıntılar…

İlk 6 aylık enflasyon oranlarının belirlenmesiyle beraber milyonlarca vatandaşımızın maaşlarına yüzde 5,75 oranında zam yapılacağı açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından işçi ve BAĞ-KUR emeklileri için yılda 2 defa zam oranı enflasyon oranları kapsamında belirleniyor. Ancak oluşturulan talepler sonrasında asgari ücretliler de vergilerin kesilmemesi ve maaşların zam olarak yansıtılmasını bekliyor. Aynı zamanda milyonlarca emekli bireyin faydalandığı ikramiye ödemelerinden de asgari ücretle çalışan bireylerinde faydalanması bekleniyor. 2020 kurban bayramına sayılı günler kalmasıyla beraber emekli ikramiye ödemelerinin ne zaman ve ne kadar yatırılacağı da merak ederek araştırılmaya devam ediyor. Yılda iki kere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramlarında 1000 TL olarak ikramiye ödemeleri yapılıyor. Peki, Ramazan Bayramında erken yatırılan ikramiye ödemeleri Kurban Bayramında ne zaman yatırılacak? Milyonlarca vatandaşın sabırsızca beklediği güne az süre kaldı. Peki, son durum ne?

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ İLE İLGİLİ GELİŞMELER!

Emekli bireyler için yatırılan Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağına dair henüz net bir tarih belli olmadı. Ancak maaşlar ile birlikte kurban bayramı ikramiyelerinin yatırılması beklenerek gündemimizde ki yerini alıyor. Ancak maaşlar ile birlikte yatırılmaz ise 27 Temmuz ila 30 Temmuz arasında kurban bayramı ikramiye ödemelerinin yapılması bekleniyor. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında Ramazan bayramı ikramiyeler Pandemi sürecinde Nisan ayında yatırıldı. Kurban bayramı ödemelerinin başlamasıyla beraber haber adresimiz üzerinden öğrenme fırsatını elde edebilirsiniz.


Son zamanlarda milyonlarca vatandaşımız tarafından beklenen diğer konu ise Asgari ücretle çalışan bireyler yapılacak olan İkramiye ödemeleri bulunuyor. Bu durum henüz net bir bilgi bulunmamasıyla beraber şuan için asgari ücretle çalışanlar için ikramiye ödemelerinin yapılmayacağını aktarabiliriz.

ASGARİ ÜCRETLİLER İÇİN DE ZAM YAPILACAK MI?

Emekli ve memurlar için Temmuz ayında ilk 6 aylık enflasyon oranları kapsamında yapılan zam sonrasın da asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız da zam yapılacak mı? sorusu ile gündemimizde ki yerini alıyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız için zamlar her 6 ay da bir olmak üzere yapılmıyor. Asgari ücretliler için yapılacak olan zam miktarı yılın başında yapılarak bütün yıl boyunca kabul edilmektedir. Ancak yapılan taleplerin kabul edilmesi durumunda vergi kesintilerinin maaşlara zam nihayetinde yansıtılması bekleniyor.
Asgari ücretle çalışan bireylerden 375 TL vergi kesintisi uygulanması doğrultusunda büyük tepkilere sebep olundu. Böylelikle bu vergi kesintilerin ortadan kaldırılması doğrultusunda vergi iadesi yapılacak ve zam kapsamında maaşlarına yansıtılacak. 2020 yılı için 2019 yılı net oran üzerinden maaşlarına zam yapıldığı bildirilmesiyle beraber asgari ücret brüt 2 bin 943 TL olarak netleşmesinin ardından net ücret olarak maaşlara 2 bin 324 TL olarak yansıtılıyor.

2020 YILINDA AGİ NE KADAR?
  • Bekâr 220,62 TL
  • Evli ve eşi çalışmayan 264,75 TL
  • Evli ve eşi çalışmayan 1 çocuklu 297,85 TL
  • Evli ve eşi çalışmayan 2 çocuklu 330,94 TL
  • Evli ve eşi çalışmayan 3 çocuklu 375,07 TL maaş asgari ücretli maaş almaktadır
  • Evli ve eşi çalışan 220,62 TL
  • Evli ve eşi çalışan 1 çocuklu 253,72 TL
  • Evli ve eşi çalışan 2 çocuklu 286,82 TL
  • Evli ve eşi çalışan 3 çocuklu 330,94 TL’dir
  • Evli ve eşi çalışan 4 çocuklu 353 TL
  • Evli ve eşi çalışan 5 çocuklu 375,07 TL, maaş almaktadır.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR