Asgari Ücretliler ve Emekliler Dikkat! 1000 TL Sosyal Yardım Ödemelerinde Yeni Bir Yol İzlenecek!

1000 TL sosyal yardım ödemesi almak isteyen vatandaşlar asgari ücret koşulu ile karşılaştı. Bunun tam olarak ne manaya geldiğini anlamayan vatandaşlarımız ise haber merkezimize sordular.

Asgari Ücretliler ve Emekliler Dikkat! 1000 TL Sosyal Yardım Ödemelerinde Yeni Bir Yol İzlenecek!
Yayın Tarihi: 27.04.2020 23:03:00

1000 TL sosyal yardım ödemesi almak isteyen vatandaşlar asgari ücret koşulu ile karşılaştı. Bunun tam olarak ne manaya geldiğini anlamayan vatandaşlarımız ise haber merkezimize sordular.

Asgari ücret hatası alan vatandaşların bilmesi gereken şudur ki: Bir yerde asgari ücretli çalışan olarak çalışıyor olmanız 1000 TL sosyal yardım parası almanız için herhangi bir engel değil. Ancak sistemde yapılan hatalı işlemler sonucunda sizi uyarı sayfasına atıyor ve geri dönüşü 24 saat sonra oluyor. Mümkün mertebe işlemlerinizi daha hızlı hale getirmeniz gerekiyor. Çünkü yapacağınız her işlem sonrasında 1000 TL Pandemi sosyal yardım ödemesi almanız çok daha zor hale gelecektir. Bu nedenle dikkat etmeli ve tek seferde başarılı bir başvuru yapmanız gerekiyor. Ayrıca yapacağınız bu başvurular sonrasında hanenizin içinde kaç tane SSK’lı çalışan olduğunu tespit etmeniz gerekiyor. Eğer 1 kişiden fazla SSK’lı çalışan var ise başvurunuz reddedilecektir. Bu nedenle başvuru esnasında en doğru ve güncel bilgileri 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemesi başvuru ekranı kısmına vermeniz çok daha doğru ve iyi bir hareket olacaktır.

1000 TL Sosyal Yardım Ödemelerinde Asgari Ücret Hamlesi Geldi!


1000 TL Pandemi sosyal destek ödemelerine başvuranların sayısı bugün itibari ile 600.000 kişiyi aşmış durumda. Buna göre her başvuran 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemesi alamayacak anlamını çıkartabiliriz. Ancak her başvuran alamayacaksa kimler 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemesi alabilecek?

1000 TL Pandemi Sosyal Yardım Başvuru Şartları Nelerdir?
  • Bir aileden bir kişi başvuru yapacak. Eğer birden fazla başvuru yapılırsa bakanlık sadece bir başvuruyu kabul edecek.
  • Aile Bakanlığı'nın kısa süre önce tamamladığı ilk ve ikinci ödemelerde 1000 TL alanların başvuruları bu ödemelerde kabul edilmeyecek. 
  • 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri ve 4/C maddesi kapsamındaki memurlar da 1000 TL ödemesi için başvuru yapamayacaklar. 
  • Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak.
  • Kısa çalışma ödeneği alanlar, işsizlik maaşı alanlar da bu ödemelerden yararlanamayacaklar. 

1000 TL Sosyal Yardım Ödemeleri Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Sosyal Destek Programı'na T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların pazartesi, "2" olanların salı, "4" olanların çarşamba, "6" olanların perşembe ve "8" olanların cuma günü başvuru yapabileceğini belirtti. Başvurular e-devlet sistemine girişte vatandaşın önüne çıkan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu ekranından yapılabiliyor. Aynı zamanda arama çubuğu üzerinden de erişilebilir.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR