Asgari ücretlilere müjde: Karar Resmi Gazete’de yayınlandı! Asgari ücret maaşına yüksek oranda zam geliyor!

Asgari ücretli vatandaşlarımızın maaşlarına zam yapılacağı zaten konuşuluyordu ancak herhangi bir resmi kaynak doğrulama yapmıyordu. Vatandaşlarımızı ilgilendiren güzel haber nihayet geldi.

Asgari ücretlilere müjde: Karar Resmi Gazete’de yayınlandı! Asgari ücret maaşına yüksek oranda zam geliyor!
Yayın Tarihi: 1.06.2020 22:14:00

Asgari ücretli vatandaşlarımızın maaşlarına zam yapılacağı zaten konuşuluyordu ancak herhangi bir resmi kaynak doğrulama yapmıyordu. Vatandaşlarımızı ilgilendiren güzel haber nihayet geldi. Bundan böyle tüm asgari ücretli vatandaşlarımız yeni zam tutarlarını alabilecek. Taleplerin hayata geçmesi ile beraber başlayacak olan zam uygulaması, henüz belirtilen tarih için gelmedi. Milyonlarca asgari ücretli vatandaşı ilgilendiren bu güzel haber ile beraber mevcutta 2 bin 324 TL maaş alan asgari ücretli vatandaşlarımızın maaşlarına yüksek oranda zam yapıldı!

Asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızı sevindiren haber nihayet geldi. Bundan böyle milyonlarca vatandaşımız asgari ücret tutarı olarak 2 bin 700 TL maaş alacak. Türkiye’de asgari ücret konusunda neredeyse çok az zam tutarı veren devletimiz bu kez 376 TL’lik zam yapılacağını açıkladı. Ancak alınmış olan bu yeni karar 2021 Ocak ayı itibari ile geçerli olacak. 2 bin 324 TL’lik 2020 Ocak zammı hala geçerli olacak. Yılbaşından sonra uygulamaya alınacak olan zam miktarı ile beraber ülkemizde düşük maaş alan kalmayacak. Emekli maaşları ile alakalı da ciddi bir şekilde çalışma yapan devletimiz bundan böyle en düşük gelir durumunu 3 bin TL sınırlarına kadar yükseltecek. Temmuz enflasyon zammı ile beraber geçerli olacak olan emekli maaşı 2 bin 700 TL olacak. Aynı şekilde asgari ücretli vatandaşlarımız için geçerli olacak olan 2 bin 700 TL asgari ücret zammı 2021 Ocak ayı itibari ile geçerli olacak. Türkiye’de yapılan asgari ücrete ilişkin son toplantıda asgari ücret 2 bin 324 TL olarak belirlenmişti. Bu haberin ardından ücreti düşük bulan kişiler bu karara itiraz ettiler. Bunun sonucunda da asgari ücrete dair yeni gelişmeler meydana geldi. Daha önceden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından asgari ücretin günlük olarak 98.10 TL ve aylık olarak hesaplandığında da 2 bin 324 TL olduğu belirtilmişti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI!


Son yapılan toplantılar neticesinde sonunda bir karar alındı. Bundan böyle tüm asgari ücretli vatandaşlarımız 2 bin 700 TL maaş alacak. Ancak alacakları asgari ücret zammı 2021 Ocak ayı itibari ile geçerli olacak. Resmi Gazete’de yayınlanan haberin detaylarına göre bundan böyle 12 milyon asgari ücretli vatandaşımız 3 bin TL seviyelerinde maaş alabilecek. CHP Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu asgari ücrete zam getirilmesi gerektiğini aylardır gündeme getirmeye çalışıyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ayrıca görüşülen yeni asgari ücret talebi söz konusu gündeme getirildi. CHP Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun gündeme getirmeye çalıştığı konu nihayet gündeme alındı. Kısa bir tartışma söz konusu olduktan sonra hemen onay çıktı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak yeni asgari ücret zammı ne kadar oldu sorusuna cevap 2 bin 700 TL olduğudur. Bundan böyle alınacak olan zam miktarı 2021 Ocak ayı sonrasında başlatılacak.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından yine kavga çıktı ancak kısa bir süre sonrasında sorun halledildi. 2 bin 700 TL için itiraz eden bazı Milletvekilleri, konunun yılbaşından önce konuşulması gerektiğini ve henüz erken bir tarih olduğunu ifade etti. Ancak CHP Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu tarafından gündeme getirilen konu bir şekilde Resmi Gazete’de yayınlandı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR