Asgari Ücretliye İkramiye Müjdesi !Temmuz Ayı Asgari ücret zam miktarı belli oldu

Asgari ücret alan vatandaşlarımız için ikramiye geliyor mu? Milyonlarca çalışan vatandaşlarımız tarafından bir merak konusu da ikramiye konusu. Aramalarda yükselişte olan ikramiye konusu belirsizliğini koruyor.

Asgari Ücretliye İkramiye Müjdesi !Temmuz Ayı Asgari ücret zam miktarı belli oldu
Yayın Tarihi: 3.07.2020 15:47:00

Asgari ücret alan vatandaşlarımız için ikramiye geliyor mu? Milyonlarca çalışan vatandaşlarımız tarafından bir merak konusu da ikramiye konusu. Aramalarda yükselişte olan ikramiye konusu belirsizliğini koruyor. Geçmişte işçi ve BAĞ-KUR emeklileri ocak ve temmuz olmak üzere senede tam olarak 2 kez zam alıyorlar. Zam oranıysa 6 aylık dönemde belli oluyor. TÜİK yapmış olduğu açıklamalarda ‘TÜFE’deki enflasyon verilerine bağlı olarak zam belirleniyor’ söyleminde bulundu.

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşımız temmuz ayı için kendilerine de bir zam olacağını merak ediyorlar. Mecliste görüşülen asgari ücretlerden vergi alınmaması önergesi kabul edilmesi durumunda asgari ücret alan milyonlarca vatandaşımız için zam olarak geri dönecektir. Bu konudaki son gelişmeler ve ayrıntılar haberimizde sizlerle buluşuyor.

Temmuz ayı için asgari ücrete zam var mı? 2020 ayı asgari ücretler için ne gösterecek? Sosyal Güvenlik kurumu yaptığı açıklamalarda en düşük emekli maaşına dair önemli açıklamalar yaptı. Pandemi sürecinin etkilerini azalmak namına en düşük emekli aylığını 1.500 TL’ye çıkartıldığını duyurdu. Bunun yanı sıra aktif çalışmakta bulunan memurlar ve emeklileri hem de Bağ- Kur emeklileri için temmuz ayında zam bekleniyor. Milyonlarca işçi çalışanı asgari ücret de temmuz ayında olacakları merakla bekliyor. Pandemi sürecinde ekonomik anlamda sıkıntılar yaşayan asgari ücretli vatandaşlarımız için temmuz zammı en azından durumu iyileşmesi adına oldukça önemli. Peki son kararlar sonucu asgari ücret ne kadar? Haberimizin devamında bu konuya yer verilecektir. 

ASGARİ ÜCRETLERDEKİ ARTIŞ MECLİSTEN GEÇECEK Mİ?

Mecliste görüşülmesi hala devam eden asgari ücretlerden vergi alınmaması ve vergi iadesiyle maaşlarının alınmaması meclisten geçecek mi? Mecliste görüşülmeye devam eden asgari ücretli vatandaşlardan vergi kesintisi yapılmaması asgari ücretler için bir zam niteliğinde. Vergi alınmamasıyla 375 TL’lik bir artış olacağı görülüyor. Görüşmeleri devam eden önergede sonuç heyecanla bekleniyor.


ASGARİ ÜCRET ALAN VATANDAŞLARA İKRAMİYE GELİCEK Mİ?

Pandemi sürecinde alınan tedbirler kapsamında iktidar partinin açıkladığı pakette asgari ücretliler için kısa çalışma ödeneği var. Pandemi sürecinde işsiz kalan yada ücretsiz izne çıkarılmış çalışanlar için kısa çalışma ödeneği ile asgari ücretin yarısına kadar varan destek ödemesi yapılacak.

CUMHURBAŞKANI: VATANDAŞARIMIZ ÇALIŞIYOR , ONLAR İÇİN BİR MÜJDE YOLDA!

Öncesinde özel bir kanalda canlı yayına katılan CumhurBaşkanı gelen bir soru üzerine "Kesinlikle bir müjdemiz olacak , vatandaş çalışıyor" dedi. İktidar partisinin desteğiyle kısa bir sürede meclisten geçmesi beklenen önerge vatandaşlar tarafından bekleniyor.

2020 YILI İÇİN ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK (NET/BRÜT)

Asgari ücretler için 2020 yılı zammı , geçtiğimiz yıla göre net %15,03 oranında arttı. Yapılan bu zamlarla 2020 yılı içinde brüt asgari ücretler 2.943,00 TL olarak belirlendi. Asgari ücretin vatandaşın cebine giren net tutarı ise 2.324,70 TL oluyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR