Atiye'nin Yeni Gözdesi: Sets Bites & Lounge

Nişantaşı Atiye Sokak'ın yeni gözde mekanı Sets Bites&Lounge'ı sizler için deneyimledik. SETS Restoran Müdürü Ekrem Şerif Egeli ile restoranın açılma hikayesini, SETS'in neden diğer restoranlardan farklı olduğu gibi pek çok konuda konuştuk.

Atiye'nin Yeni Gözdesi: Sets Bites & Lounge
Yayın Tarihi: 25.05.2018 13:26:00

Bize biraz Sets'den bahsedebilir misiniz? Nasıl başladı bu hikaye?
 
Nişantaşı Atiye sokağa özel bir mekan yarattık. Gelen misafirlerimize hafızalarında yer eden filmlerden kareler ile minik bir yolculuğa çıkarmak istedik. Herkes hayatın içinde küçük ya da büyük bir rol üstlenmiş oynuyor. Bu rolü en iyi oynayacağınız bir mekan Sets… Ve diyoruz ki; “Madem ki hayat bir tiyatro, bir oyun, bir sahneye ihtiyacımız var”. Sets’e buyrun.  Bildiğiniz lezzetleri, bilmediğiniz içeriklerle tadın ve ortamın tadını doyasıya çıkarın. Kendi rolünüzü burada oynayın. 
 


Neden Nişantaşı? Nişantaşı'nın avantajları ve dezavantajları neler desek?
 
Nişantaşı’nın  yeme içme anlamında en işlek sokağı olan Atiye Sokak’ta hizmet veriyoruz. Her gün neredeyse yüzlerce insan kapımızın önünden geçiyor ve yeni bir mekan açıldığını gördüklerinde meraklanıp denemek istiyorlar. İşte burada bize görev düşüyor. Güler yüzlü bir servis, farklı lezzetlerimiz ve Nişantaşı’na göre hatırı sayılır bir fiyat politikası  ile misafirlerimizin tekrar gelmesini sağlamak bizim elimizde. Bu yönden bir avantaj.  Çevremizde uzun yıllardır açık olan mekanlara dezavantaj olarak bakılabilir ancak bunu da avantaja çevirmek bizim elimizde… Hizmet kalitemiz, servis anlayışımız, menü içeriğimiz ve oluşturduğumuz konsept ile Atiye Sokak’ta fark yaratacağız.


 
Sets'in diğer mekanlara göre farkı nedir?
  
Menümüzü ve fiyat politikamız… Kendi üretimimiz olan ev yapımı şarküteri ürünlerimiz… Mutfak şeflerimizden Damla Gürsoy’un ürettiği lezzetine doyamayacağınız ev yapımı sosis, sucuk, dana bresaola, pastrami, jambon gibi  menü kalemlerini sayabiliriz. Bu arada misafirlerimizin her yerde tadamayacağı çok farklı mezelerin de olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Ayrıca şarap fiyatlarımızı market satış fiyatına sadece 60,00 TL büşon ücreti koyarak oluşturduk. Misafirlerimiz çok kaliteli şarapları çok yüksek miktarlar ödemeden içme şansına sahipler.
 


Sets olarak imzamız diyebileceğiniz bir şey söyleyebilir misiniz?
 

Yukarıda da bahsettiğim gibi şarküteri ürünlerimizi ve mezelerimizi imzamız olarak söyleyebilirim. Ayrıca mutfak şeflerimizin mesajını da ileteyim; Sonuçta mutfakta çalışıyoruz. Bir çorba, bir omlet, bir kahvaltı ve bir vejetaryen tabağı için kimseye hayır diyemeyiz. Elimizdeki malzemeler ile kısa sürede, konuklarımızın beklentilerini en iyi şekilde karşılayabiliriz.




Biraz menüden bahsedebilir misiniz? Daha çok hangi mutfak hakim?
 
Sets Bites & Lounge damakta iz bırakan lezzetleri ile ‘comfort food’ hizmet anlayışını benimseyen bir işletme. Her misafirin kendine göre lezzetleri keşfedebileceği, paylaşıma yönelik bir menü oluşturduk. Özellikle füme et üzerine iddialıyız. Ürünlerimizin bir bölümü Kuşadası’ndaki çiftliğimizden geliyor. Tüm yemeklerimiz tamamen doğal malzemeler ile hazırlanıyor. Küçük atıştırmalıklar, mezeler, salatalar, hamur işleri, et ve tatlı çeşitlerimiz ile zengin bir menümüz var. Susamlı enginar, portakallı egzotik kısır ve trikokafteri mutlaka denenmesi gereken soğuk lezzetlerimiz arasında. Ana yemekte organik tavuk, ev yapımı sucuk, beğendili somon kavurma, hindi ve kuzu tandır gibi zengin bir içeriğe sahibiz. Çıtır kabak, elmalı tart, tiramisu frozen ve cheesecake gibi tatlıları da denemeden yemeğini sonlandıran konuklarımız pişmanlık yaşayabilir.



Peki dekor olarak kült filmleri görüyoruz. Retro bir havası var. Bu tarz konsept günleriniz de olacak mı?
 

Evet halihazırda bu tür konsept geceler düzenliyoruz. Şu an için meyhane konsepti ile oluşturduğumuz ‘Taş Plak’ gecelerimiz var. Konsept gecelerimiz, özel menülerimiz ve alternatif müziklerimiz ile konuklarımıza keyifli ve eğlenceli dakikalar yaşatıyoruz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR