AVM'ler Ne Zaman Açılacak? Tarih Belli Oldu

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında pek çok işyeri ve işletme zorunlu olarak kapatılırken AVM'lerde kapanmıştı. Alışveriş merkezleri ne zaman açılacak? Milyonlarca kişi bu sorunun yanıtını araştırıyor. Koronavirüs salgını sonrası normalleşme dönemine girilecek olmasıyla birlikte AVM'lerin açı

AVM'ler Ne Zaman Açılacak? Tarih Belli Oldu
Yayın Tarihi: 2.05.2020 16:07:00

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında pek çok işyeri ve işletme zorunlu olarak kapatılırken AVM'lerde kapanmıştı. Alışveriş merkezleri ne zaman açılacak? Milyonlarca kişi bu sorunun yanıtını araştırıyor. Koronavirüs salgını sonrası normalleşme dönemine girilecek olmasıyla birlikte AVM'lerin açılacağı tarihte merak ediliyor. Türkiye, Koronavirüs'e karşı verdiği iyi sınavın ardından normalleşme adımlarını yavaş yavaş konuşmaya başladı. Bu süreçte AVM'lerin açılmasıyla ilgili planlar ve tartışmalar da gündemde! Tarih belli oldu mu? Avm'ler ne zaman açılacak? Alışveriş merkezlerinin açılış tarihi? Detaylar haberimizde sizlerle...

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, sosyal etkileşimin yoğun olduğu mekanlar olan Alışveriş Merkezleri kapatılmıştı. AVM'lerin kapatılmasıyla birlikte sosyal izolasyonun sağlanmasına büyük bir katkı sunulmuştu. Ancak şimdi, Koronavirüse karşı iyi bir sınav veren Türkiye, Koronavirüs sonrası normalleşme adımlarını yavaş yavaş konuşmaya başladı. Bu sürecin ardından berber, kuaför, kafe ve lokanta gibi işletmelerin açılacağı tarih merakla araştırılırken, milyonlarca vatandaş da AVM'lerin açılacağı tarihi merakla bekliyor. AVM'ler ne zaman açılacak? Alışveriş merkezleri yeniden eskisi gibi açık olacak mı? Bu sorular yanıt arıyor.

Alışveriş Merkezlerinin, Koronavirüs sonrası normalleşme sürecinde açılacak olmasıyla ilgili uzmanlardan flaş açıklamalar geliyor! AVM'ler artık Koronavirüs öncesi dönemdeki gibi açılmayacak! AVM güvenlik altyapıları tamamen değiştirilecek. Sosyal ve fiziki mesafe kuralına, Koronavirüs sonrası normalleşme sürecinde de tam anlamıyla riayet edilmesi gerekecek. İstanbul'da önümüzdeki haftada bazı AVM'lerin test amaçlı açılması planlanıyor! AVM'lerde kurulacak yeni güvenlik sistemleriyle, Avm içerisine giren vatandaşların sıcaklık ölçümleri vb. her türlü tedbir alınacak, AVM içerisine de belirli sayıda kişi alınarak bu kişilerin fiziki mesafeye dikkat etmeleri ve en az temasla AVM içerisinde dolaşmaları istenecek.

İSTANBUL'DA TEST AMAÇLI AÇILIŞLAR BAŞLAYACAK

İstanbul'un İstiklal ve Bağdat gibi birçok ilçesinde, Ankara'da ise Atatürk Bulvarı gibi yerli ve yabancı birçok marka ve mağazaya ev sahipliği yapan yerlerde mağazalar test amaçlı olarak açılıyor. AVM'lerin açılışıyla ilgili de görüşmeler sürüyor ve İstanbul'da önümüzdeki hafta bazı AVM'lerin, Koronavirüs tedbirlerinin uygulanmasının test edilmesi amacıyla kısa süreli çalışma saatlerinde açılabileceği konuşuluyor.

AVM'LERDE ÖNLEMLER ÜST SAFHADA OLACAK!


AVM'lere giriş ve çıkışlarda ve AVM'nin iç bölümlerinde ısı ölçer makineler, tıpkı bir fotoğraf makinesi gibi AVM içerisindeki vatandaşların ısı ölçümlerini anlık olarak gerçekleştirecek. Koronavirüs sonrası normalleşme döneminde de tedbirler elden bırakılmayacak ve ikinci dalga koronavirüs salgınına karşı da önlemler çerçevesinde AVM'lerde sıkı tedbirler uygulanmaya devam edecek. AVM'ye girişler sırayla yapılacak ve vatandaşın sağlık sorunu görünmüyorsa ve masksini takmışsa, içeri girişine izin verilecek. Isısı yüksek çıkan içeri alınmayacak.

AVM'DE GEZMEYE 'ROTA' SINIRLAMASI GETİRİLEBİLİR

Eskiden olduğu gibi AVM içinde serbestçe dolaşma imkanı mümkün olmayabilir! AVM'lerde serbest geziler yerine müşteriler için patika rotalar üzerinden sınırlı gezi imkanı verilebilecek. Ayrıca reyonlardan deneme kabinlerine kadar pek çok bölümde dezenfekte işlemleri hız kazanacak. Giyim mağazaları da tekstil ürünlerinin müşteri tarafından denenmesinin ardından o ürünü tekrar dezenfekte etmeden askıya koyamayacak. Bu konuda sıkı sağlık tedbirleri hayata geçirilecek.

AVM'nin içi ve dışı tümüyle güvenlik kameralarından 7/24 takip edilecek. Görüntüler üzerinden yapılacak incelemede, sosyal ve fiziki mesafeyi korumayan kişiler uyarılacak ve gerekirse AVM'den dışarı çıkarılacak, girişine izin verilmeyecek.

AVM'LER NE ZAMAN AÇILACAK?

AVM'lerin test amaçlı önümüzdeki günlerde açılmaya yavaş yavaş başlayacağı konuşulurken, Koronavirüs sonrası normalleşme için Resmi açıklamalar henüz gelmedi. Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılacak açıklamalar çerçevesinde AVM'lerin tam olarak açılacağı tarih de netleşecek. Ancak şuan için bu konuda bir resmi açıklama gelmedi, geldiği anda sizlerle paylaşacağız.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR