Aydın Doğan yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvurdu! D Yatırım Bankası Anonim Şirketi geliyor

Geçtiğimiz yıllarda Doğan Medya'nın neredeyse tamamını Demirören Grubu'na satan Aydın Doğan yeni girişimi için düğmeye bastı. Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ, "D Yatırım Bankası Anonim Şirketi"nin kuruluşu için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) başvurusunu yaptı. İşte detaylar...

Aydın Doğan yatırım bankası kuruluşu için BDDK'ya başvurdu! D Yatırım Bankası Anonim Şirketi geliyor
Yayın Tarihi: 20.09.2019 11:48:00

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan "Aydın Doğan banka açacak" iddiası doğru çıktı. Daha önce de finans sektöründe boy gösteren Doğan Holding 14 yıl önce veda ettiği bankacılık sektörüne geri dönüyor.

Geçen yıllarda da Doğan Medya bünyesindeki tüm kurumları Demirören Holding'e satan Doğan Holding AŞ, "D Yatırım Bankası Anonim Şirketi"nin kuruluşu için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvurusunu yaptı.


D Yatırım Bankası AŞ kuruluyor!

Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yapan Doğan Holding, D Yatırım Bankası AŞ'nin kuruluşuna ilişkin izin almak üzere bugün BDDK'ya başvuruda bulunulduğu duyurdu.

Açıklamanın devamında, yatırım bankacılığı alanında faaliyet gösterecek ve 150 milyon TL başlangıç sermayesiyle kurulması planlanan D Yatırım Bankası AŞ'de, Doğan Holding'in kurucu ortak sıfatıyla 149 milyon 998 bin 636 TL tutarında sermaye payına sahip olacağı bildirildi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR