Aylık 3100 TL Ödeme Yapılıyor! Her Yıl 28 Bin TL Cebinize Kalıyor

Genç işçi çalıştıran işverenin tüm SGK primlerini devletimiz yatırıyor. 29 yaş altı girişimci gençlerimizin ise tüm prim ve vergilerini devlet karşılıyor. Zaten mevcut olan bu desteklere özellikle Korona virüs sonrasında çok daha fazla detay verildi.

Aylık 3100 TL Ödeme Yapılıyor! Her Yıl 28 Bin TL Cebinize Kalıyor
Yayın Tarihi: 21.05.2020 15:07:00

Genç işçi çalıştıran işverenin tüm SGK primlerini devletimiz yatırıyor. 29 yaş altı girişimci gençlerimizin ise tüm prim ve vergilerini devlet karşılıyor. Zaten mevcut olan bu desteklere özellikle Korona virüs sonrasında çok daha fazla detay verildi. Genç girişimciler bundan böyle 1 yıl prim ödemesi yapmayacak, vergi muafiyeti ise 3 yıl boyunca sürecek. Genç girişimcilerin teşvik edilebilmesi için devletimizin son sürat çalışmalarına devam etmesini kaleme aldık. Bundan böyle her genç girişimci kardeşimiz istihdam teşviki ile beraber eğer ilk defa işletme açtıysa ilk bir yıl Bağ-Kur primi ödemeyecek ve aynı zamanda 3 yıl boyunca vergi ödemeyecek. Genç istihdamın artırılabilmesi için düzenli yol kat eden devlet hem girişimcileri hem işçileri sevindirecek yeni haberler duyurdu. İşte genç girişimciye teşvik çalışmalarına yönelik tüm detaylar…

Genç girişimciler zaten ortalama 10 yıldır vergi muafiyeti alabiliyordu. Ayrıca 1 yıllık Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından karşılanabilmesi sağlanıyordu ancak onlarca sayfa evrak ve mesleki yeterlilik belgesi sunabilen genç girişimciler bu imkânlardan faydalanabiliyordu. Ancak 1 yıl Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından karşılanması için istenen evrak ve mesleki yeterlilik belgelerinin alınabilmesi için istenen toplam tutarlar 1 yıllık Bağ-Kur primlerini çoktan aşıyordu. İşte devlet bu noktaya el koydu ve burada yaşanan tüm aksaklığı düzeltti. Kendi işini kuran tüm genç kardeşlerimize yönelik olarak geliştirilen bu paket kapsamında tüm genç girişimci kardeşlerimiz eğer ilk kez işyeri açıyorsa 1 yıllık Bağ-Kur primleri devlet tarafından karşılanacak. 18 ile 29 yaş arasında olan tüm genç girişimci kardeşlerimiz bu imkândan faydalanabilecek. Bu sayede tüm genç girişimci vatandaşlarımızın girişim yapabilmesi için gerekli teşvikler verilmiş olacak.

BAĞ-KUR’U DEVLET ÖDEYECEK!


Genç girişimci vatandaşların bir yıllık Bağ-Kur prim ödemeleri zaten devlet tarafından karşılanıyordu. Ancak Bağ-Kur primlerinin 1 yıl ücretsiz karşılanabilmesi için istenen onlarca evrak ve mesleki yeterlilik belgeleri 1 yıllık Bağ-Kur primlerini çok çok aşıyordu. Bu nedenle insanlar onlarca sayfa evrak ile uğraşmak yerine direkt bir yıllık Bağ-Kur primlerini yatırıyordu. İşte devletimiz tam olarak bu noktaya el koydu, bundan böyle tüm vatandaşlarımız yani 18 ile 29 yaş arasındaki tüm genç girişimciler yani ilk defa şirket kuracak olan kişilerin bir yıllık Bağ-Kur primi ödemeleri karşılıksız ve şartsız devlet tarafından karşılanacak. Bu sayede genç girişim teşviki iki katına çıkmış olacak. Özellikle yabancı yatırımcının ülkemize gelmemesi ve Korona virüsten dolayı ekonominin durma noktasına gelmesi üzerine devletten gelen en güzel hamlelerden bir tanesi oldu.

KİMLER ÜCRETSİZ BAĞ-KUR’DAN YARARLANABİLİR?
  • 18 yaşını doldurmuş ve 29 yaşını doldurmamış olmak.
  • Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 20. maddesi kapsamında genç girişimcilerde kazanç istisnası kapsamında olmak.
  • Bağ-Kur kapsamında 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olmak.
  • Ticari veya Serbest meslek faaliyeti sebebiyle adına ilk defa bir mükellefiyet açılmış olması.
  • Adi ortaklık veya şahıs şirketi kurmuş olmak.
VERGİ DESTEĞİ ŞARTLARI NELERDİR?
  • Kendi işinde çalışılması veya işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi gerekiyor.
  • Faaliyetin adi ortaklık veya şahıs şirketi bünyesinde yapılması hâlinde, ortaklar arasında sadece en genç ortak sigorta prim teşvikinden faydalanabiliyor.
  • Prim teşvikinden faydalanabilmek için tüm ortakların ayrı ayrı teşvik şartlarını taşımaları gerekiyor. Ortaklardan herhangi birinin teşvik şartlarını taşımaması halinde, diğer ortaklar da sigorta prim teşvikinden yararlanamayacak.
NASIL BAŞVURU YAPILACAK!

Kendi girişimini yapan genç vatandaşlarımızın ayrıntılı bilgileri SMM veya ilgili muhasebecilerinden alması gerekiyor. Gerekli başvurular SMM veya muhasebeciler tarafından yapılabilir. Ayrıca kişisel olarak başvuru yapmak isteyenler ise bağlı bulundukları vergi dairesinden ayrıntılı bilgiyi alabilirler.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR