Bakan Açıkladı! Kıdem ve İhbar Tazminatları için Başvurular Alınmaya Başladı!

İşçilerin merak içerisinde beklediği, kıdem ve ihbar tazminat başvuruları ile ilgili sevindiren haberi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. Bakan Dönmez yaptığı açıklamada kıdem ve ihbar tazminat başvurularının başlamış olduğunu belirterek başvuruların 28 Eylül 2020 tarihine kadar

Bakan Açıkladı! Kıdem ve İhbar Tazminatları için Başvurular Alınmaya Başladı!
Yayın Tarihi: 6.08.2020 20:37:00

İşçilerin merak içerisinde beklediği, kıdem ve ihbar tazminat başvuruları ile ilgili sevindiren haberi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez açıkladı. Bakan Dönmez yaptığı açıklamada kıdem ve ihbar tazminat başvurularının başlamış olduğunu belirterek başvuruların 28 Eylül 2020 tarihine kadar süreceğini duyurdu. Peki kimler kıdem tazminatları ve ihbar tazminatları için başvuruda bulunabilecek? Son tarih ne? Detaylar haberimizde sizlerle...

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kıdem ve ihbar tazminat başvurularının başlamış olduğunu bu konuyla ilgili müjde bekleyen işçilere duyurdu. Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul görerek 28 Temmuz tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış olan Eynez Kömür ocağında çalışırken Işıklar, Geventepe ve Atabacası maden ocaklarına aktarılan maden işçilerinin kıdem ve ihbar tazminatı almaları üzerine onaylanan çalışanları sevindiren haber Bakan Dönmez tarafından geldi. 

BAKAN DÖNMEZ BAŞVURULARIN BAŞLADIĞINI DUYURDU!


Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yapmış olduğu açıklamada, "Işıklar, Geventepe ve Atabacası kömür ocaklarında çalışmakta olan maden işçilerinin, 28 Eylül'e kadar yapacakları başvuruyla tazminatları takip eden 6 ay içinde ödemesi gerçekleşecek. Başvurusunu gerçekleştirerek tazminat almaya hak kazanan madencilerimizin ödemelerini süratle yapacağız. Madencilerimize dün olduğu gibi bugün de destek olmaya, haklarını korumaya devam ediyoruz. Bakanlık olarak madenlerdeki denetim faaliyetlerimizi aralıksız olarak sürdürüyoruz. Kanun teklifinin hazırlanmasında ve yürürlüğe girmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili Bakan Dönmez, "Eynez kömür ocağında çalışmakta olan madencilerimize de başvuruda bulunup tazminat almaya hak kazanan 2 bin 50 madencimize toplamda 36.2 milyon TL'lik kıdem ve ihbar tazminatlarını ödedik" açıklamasını yaptı. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Işıklar, Geventepe ve Atabacası kömür ocağında çalışmakta olan işçilerimizin kıdem ve ihbar tazminat başvurularının başlamış olduğunu söyleyerek başvuruların 28 Eylül'e kadar TKİ'ye bağlı Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğüne yapılabileceğini söyledi.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR