Bakan açıkladı! Mayıs’ta tüm ödemeler banka hesaplarına yatırılacak! Hemen talimatları inceleyin!

Ülkemizde bu zorlu süreç içerisinde Korona virüsle mücadele sürecine girilmesiyle birlikte pek çok destekler sağlanmıştır. Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bu konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamada “Korona virüsle mücadele sürecinde vatandaşlarımızın evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortam

Bakan açıkladı! Mayıs’ta tüm ödemeler banka hesaplarına yatırılacak! Hemen talimatları inceleyin!
Yayın Tarihi: 14.05.2020 21:20:00

Ülkemizde bu zorlu süreç içerisinde Korona virüsle mücadele sürecine girilmesiyle birlikte pek çok destekler sağlanmıştır. Zehra Zümrüt Selçuk tarafından bu konu ile alakalı olarak yaptığı açıklamada “Korona virüsle mücadele sürecinde vatandaşlarımızın evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldığımız önlemleri kararlılıkla sürdürüyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Korona virüs ile mücadele sürecine girilmesiyle ülkemiz bu zorlu süreci çok kısa süre içerisinde atlatarak yavaş yavaş normalleşme planlarını hayata geçirilmesi sağlanmaktadır. Böylelikle vaka sayılarında görülen azalış doğrultusunda normalleşme süreci içerisine girilmesiyle birlikte yeni planlar yapılıyor. Aynı zamanda bu zorlu süreç içerisinde devlet tarafından pek çok yardım sağlanmaktadır. Aynı zamanda sadece devlet tarafından değil, devletin alt birimleri tarafından da destek sağlanıyor. Zehra Zümrüt Selçuk “Korona virüsle mücadele sürecinde vatandaşlarımızın evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldığımız önlemleri kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık. Bu uygulamamızı Mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık” ifadeleri ile gündemimizde ki yerini almış bulunmaktadır.


BAKAN SELÇUK’TAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI! MAYIS AYINDA ÖDEMELER HESAPTA

Bakan Selçuk korona virüs ile mücadele süreci içerisinde işsizlik sigortası ödemelerini hak eden vatandaşlar için açıklamada bulundu. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk hak sahiplerinin IBAN numaralarını 26 Nisan 2020 tarihine kadar bildirmeleri gerektiğini açıklamıştı. Bu açıklama doğrultusunda Mayıs ayı içerisinde İşsizlik Sigorta ödemelerinin yapılacağını bildirmişti. 26 Nisan tarihine kadar İBAN numaralarını bildiren vatandaşlar için ödemeler bu ay içerisinde gerçekleştirilmeye başlandı.

Bakan Selçuk 26 Nisan 2020 tarihine kadar IBAN numaralarını bildiren vatandaşlar için ödemeleri yapmaya başladı. IBAN numaraları hakkında yapılan açıklamalar doğrultusunda , “Hali hazırda ödenek alan ya da almaya hak kazanan vatandaşlarımız ALO 170'i arayarak IBAN numaralarını bildirebilir veya https://esube.iskur.gov.tr/adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebilirler” açıklamasında bulunarak vatandaşları uyardı.
Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, IBAN bilgilerini belirtilen süre içerisinde giremeyen vatandaşların ya da IBAN numarası olmayan hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceğinin açıklamasında da bulundu. Bu kapsam doğrultusunda ödemelerin PTT aracılığı ile yapılacağını bildirerek vatandaşlara açıklama yaptı. Böylelikle işsizlik sigorta ödemesi hak eden vatandaşlar bu ay içerisinde IBAN numarası veren kişilerin hesabına, veremeyen ya da IBAN numarası bulunmayan vatandaşlar için ise PTT aracılığı ile ödemeleri yapılmaya başlamış bulunmaktadır.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR