Bakan Açıkladı! Swap anlaşması sonrasında herkese 1000 TL yardım müjdesi verildi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ekonomisi konusunda Twitter’dan yazılı açıklama yaptı. Türkiye’nin girdiği bu zor ekonomi döneminde uygulanacak olan adımların ülke ekonomisine katkısı olacağını savundu.

Bakan Açıkladı! Swap anlaşması sonrasında herkese 1000 TL yardım müjdesi verildi!
Yayın Tarihi: 22.05.2020 15:18:00

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin ekonomisi konusunda Twitter’dan yazılı açıklama yaptı. Türkiye’nin girdiği bu zor ekonomi döneminde uygulanacak olan adımların ülke ekonomisine katkısı olacağını savundu. Başta belirttiği gibi bir program ilerleyecek olursa yani swap anlaşmaları gereği ülke ekonomisinde dalgalanmalar bir nebze olsun durdurulursa ilk ekonomi programı başarılı olmuş sayılacak. Bu sebeple tüm vatandaşlarımıza yeniden 1000 TL takviye yardım ödemeleri yapılabilir. İşte tüm detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz gün Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini Twitter’dan hem yazılı hem videolu açıklamıştı. Bahsettiği gibi yeni bir swap anlaşması yapıldı, bu swap anlaşmasına müteakiben Türkiye ekonomisindeki dalgalanmaların bir nebze durdurulacağı düşünülüyor. Korona virüs salgını sonrasında ülke ekonomisinde ciddi yaptırımların gerçekleştiği bilinen bir gerçektir.

Mevcut işletmelerin mecburen kapatılması, üretimin geçici bir süre ile durdurulması ve milyonlarca vatandaşın işsiz kalması sebebiyle ülke ekonomisinde ciddi bir yavaşlama oldu. İç ticaret akışında durmaya kadar ilerleyen durumun kontrol altına alınabilmesi için yeni bir swap anlaşması yapıldı. Bu swap anlaşması ile beraber Korona virüsün ekonomiye olan etkisinin bir nebze daha hafiflemesi bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesaplarından yazılı ve videolu açıklamalar yaparken ekonomimizin iyi duruma doğru yavaş yavaş adım attığını ifade etti.

MALİYE BAKANI ALBAYRAK’TAN EKONOMİ RAPORU


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesaplarından swap anlaşmasına dair açıklamalar yaptı. Türkiye’nin finansal ve ekonomi açısından durumunu anlatan raporunu sundu.  Berat Albayrak kendi Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımlarında katıldığı TOBB Ekonomi Buluşması'na dair bazı açıklamalarda bulundu. Toplantıda ele alınan konuların yanı sıra bundan sonraki sürece ilişkin görüşlerini açıklayan Bakan Albayrak tarihi fırsatların olduğu her alanda etkin bir şekilde üretim yapılacağını duyurdu. 2020 yılının ikinci yarısına dikkat çeken Bakan Albayrak, bu süreçte önemli kazanımların elde edileceğini ifade etti.

"Korona virüs sürecinde verilen destek tutarı, ötelenen kredi ve faizlerle birlikte 350 milyar lirayı aşıyor. Yeni dönemde Türkiye olarak ticaret hacmi ve yerel paralarla swap noktasında çok daha etkin yürüteceğimiz bir süreç olacak. Tarihi fırsatlara şahit olduğumuz, her alanda daha etkin şekilde üretmenin gündemde olacağı bir döneme giriyoruz. Özellikle 2020'nin ikinci yarısı inşallah her alanda önemli kazanımlar elde edeceğimiz bir dönem olacak" şeklinde açıklama yaptı.

1000 TL YARDIM YAPILACAK MI?

Ülke ekonomisi iyi duruma gittiği sürece Pandemi sosyal yardımlarının her daim yapılacağını, vatandaşlarımızın asla mağdur bırakılmayacağı ifade edildi. Ekonominin çatlak gösterdiği bu günlerde tüm vatandaşlarımızın mağdur olmadan Korona virüs etkilerinin bir bir atlatılacağı ifade edildi. 1000 TL Pandemi sosyal yardım ödemelerinin 4. Faz şekliyle yeniden başlayabileceği anlatıldı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR