Bakan Albayrak Açıkladı! Ödemeler 6 Ay Süreyle Ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada hazine destekli kredi ödemelerinin 6 ay süreyle ertelendiği belirtildi! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Mayıs-Haziran 2020 tarihlerinde vadesi gelecek Hazine destekli kredi ödemelerinin, 6 ay süreyle Faizsiz olarak ötelendi

Bakan Albayrak Açıkladı! Ödemeler 6 Ay Süreyle Ertelendi
Yayın Tarihi: 28.04.2020 22:09:00

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamada hazine destekli kredi ödemelerinin 6 ay süreyle ertelendiği belirtildi! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Mayıs-Haziran 2020 tarihlerinde vadesi gelecek Hazine destekli kredi ödemelerinin, 6 ay süreyle Faizsiz olarak ötelendiğini belirtti. Peki kimler bu ertelemeden faydalanacak? Başvuruya gerek var mı? Detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Hazine destekli kredilerde ödemelerin 6 ay süreyle ötelendiğini duyurdu! Bakan Albayrak tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılan açıklamada Mayıs ve Haziran 2020 tarihlerinde vadesi gelecek Hazine destekli kredilerde geri ödemelerin 6 ay süreyle hem de FAİZSİZ olarak ertelendiği belirtildi! Böylece Koronavirüs salgını sürecinde Devlet tarafından kredi borçlusu vatandaşlara ve firmalara yönelik destekler de artırılmış oldu. 

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve Tüm Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını Türkiye'de de ekonomik ve ticari hayatı olumsuz etkiliyor. Bu süreçte Devletten ticari hayattaki olumsuzlukları en aza indirgemek adına destekler de ardı ardına açıklanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu! Bakan Albayrak, iktidarda oldukları 18 yıllık süreçte tarımın ve çiftçinin yanında olduklarını belirterek, Koronavirüs sürecinde de çiftçiyi desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.

6 MİLYAR TL'LİK KREDİ BORCU ERTELENDİ!


Bakan Albayrak, 6 milyar TL tutarındaki, Mayıs-Haziran vadeli Hazine destekli kredi geri ödemelerinin, 6 ay süreyle ötelendiğini duyurdu. Böylece, çiftçilerin 6 milyar TL tutarındaki kredi borçları, Koronavirüs sonrası döneme, 6 ay boyunca ötelendi. Bakan Albayrak 6 milyar TL'lik kredi borç ertelemesinin çiftçilere ve tüm Türkiye'ye hayırlı olması dileklerini iletti.

HALKBANK'TAN 6 MİLYAR TL'LİK YENİ DESTEK PAKETİ

Halkbank, Koronavirüs salgını sürecinde 6 milyar TL'lik yeni kredi paketini uygulamaya koydu. Halkbank, oda üyesi olan ve yıllık satış hasılatı 3 milyon TL'ye kadar olan şahıs işletmeleri için %7,5 yıllık maliyet üzerinden, 6 ay geri ödemesiz kredi desteği sağlayacağını açıkladı.

Halkbank tarafından açıklanan 6 milyar TL tutarındaki yeni kredi destek paketi müjdesi işletmeleri sevindirdi! Bu gece yarısı 00.00'dan itibaren başvuruların alınmaya başlayacağı Halkbank 6 milyar TL'lik yeni kredi destek paketinden, toplamda 400 bin işletmenin yararlanması bekleniyor. Başvurular, Halkbank resmi internet sitesinden alınacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR