Bakan Albayrak’tan ÖTV indirimi ile alakalı önemli açıklama geldi! İşte ÖTV’nin geleceği tarih

ÖTV İndirimleri ile ilgili son dakika gelişmeleri meydana geldi! Milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren bu son dakika müjdeli haber ile pek çok vatandaşımız bu fırsatları değerlendirerek araç sahibi olmak istemektedir.

Bakan Albayrak’tan ÖTV indirimi ile alakalı önemli açıklama geldi! İşte ÖTV’nin geleceği tarih
Yayın Tarihi: 29.08.2020 16:02:00

ÖTV İndirimleri ile ilgili son dakika gelişmeleri meydana geldi! Milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren bu son dakika müjdeli haber ile pek çok vatandaşımız bu fırsatları değerlendirerek araç sahibi olmak istemektedir. Son zamanların en çok konuşulan konuları arasında ikinci el araç fiyatlarının bir hayli artış göstermesi bulunuyor. Günümüzde pek çok vatandaşımız korona virüs ile mücadele dönemi içerisinde ekonomik açıdan sıkıntı çekmesinin ardından yayımlanan haber sonrasında uygun fiyatlarla araç sahibi olabilecek. ÖTV indirimi geldi mi? ÖTV indirimi ikinci el araç piyasası üzerinde etkisi olacak mı? Gibi pek çok soru vatandaşlarımız tarafından araştırılıyor. Konu ile alakalı açıklamalar da bulunan Bursa Oto Galerici Oda Başkanı Hakanı Yanık, ikinci el araçlarına talep arttırılmaz ve satın alınmaz ise ikinci el fiyatlarının düşeceğine dair açıklamalar da bulunarak pek çok vatandaşımız için uyarı mesajlarında bulundu.

Bursa Oto Galeri Başkanı Hakanı Yanık ÖTV indirimi ve ikinci el araç fiyatlarında ki değişimler ve gelişmeler hakkında değerlendirmeler yapması ile pek çok vatandaşımız dikkatini üzerine çekmektedir. İkinci el araç fiyatları için son zamanlar da meydana gelen artışın sebebinin araştırılması üzerine korona virüsün çok bir etkisi olmadığını ancak bu süre zarfında fırsatçılar tarafından kullanılmasının ardından halen araç alımlarının devam etmesi sebebiyle bu fiyatların günümüze yerleştiği bildirilmektedir. Ancak eğer araç alımları düşer ise ikinci el araç fiyatlarının da düşeceğine dair gerekli açıklamalar da bulunuldu. Cep yakan ikinci el araç fiyatları ile alakalı olarak pek çok vatandaşımız bu zorlu süreç içerisinde toplu taşıma araçlarını kullanmak istememeleri sonucunda araç alımlarının artış göstermesi ile alakalı olduğu ön plana çıkmaktadır. Peki, ÖTV indirimi geliyor mu? İşte konuya dair merak edilen açıklamalar…

ODA BAŞKANINDAN UYARICI AÇIKLAMALAR!


Bursa Oto Galeri Başkanı Hakan Yanık tarafından vatandaşlarımızı bilgilendirecek önemli açıklamalar gelmesiyle beraber pek çok vatandaşımız bu açıklamaların neler olduğu araştırmaya başlamış bulunmaktadır. İkinci el araç fiyatlarının artış göstermesinin sebepleri ve ÖTV indirimleri ile ilgili açıklamalar da bulunan Oda Başkanı Hakan Yanık konu ile alakalı olarak detayları açıkladı. Bu kapsam doğrultusunda yapılan açıklamalar da, "İkinci el otomotiv piyasası altın ve avro gibi son 6-7 aydır ciddi anlamda yükselmeye başladı. Neden bu fiyatlar bu aşamaya geldi diye herkes soruyor. Yetkili ve yetkisiz ağızdan birçok açıklama var, ama meselenin gerçek sebebini kimse açıklamıyor. İkinci elde fiyatların artması bu sene başlamadı. 2019 yılının ikinci altı ayında fiyatlar yavaş yavaş yükselmeye başladı. İkinci el otomotiv yıllık 7-8 milyon satış oranına yükseldi." İfadelerini kullanarak ön plana çıkmaktadır.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI HAKKINDA GELİŞMELER!

İkinci el araç fiyatları hakkında son durum güncellemesi yapan Bursa Oto Galeri Başkanı Hakan Yanık konu ile alakalı olarak;

"Bu rantı ele geçirmek isteyen karteller, piyasadaki fiyat dengesini bozdu. Piyasadaki mevcut alım satım yapan galerici esnafıyla beraber, bu işi kaçak yapan insanların alım satımlarını bitirmek için piyasada oynadıkları bir oyun. Sıfır otomobillerin Türkiye'ye girmediğini beyan edenler, ciddi anlamda ikinci el otomobil toplayıp piyasaya sürmeye çalışıyor. İnternet sitelerine birilerinin ciddi anlamda sahte hesaplarla yüksek araç fiyatlarını yüklemesi, son dönemde altın, avro ve doların artması bunda etkili oldu. Bütün bunlar, koronavirüs de bahane edilerek, ikinci elin yükselmesine sebep oldu. Yurt dışından araç girişi olmadığından fiyatlar yükseldi diyenlere inanmıyorum. Bayilere bakıyorsunuz, getirdikleri bütün araçları satmışlar. Satacak araç bulamıyorlar. Kendileri ikinci el piyasasına dönmüş. İnternet sitelerinde yaptıkları açık arttırmayla veya ihalelere girerek yüksek fiyatlarla araç alıp yüksek fiyatlarla piyasaya sürüyorlar. Bunda bayilerin etkisi çok büyük. Bu fiyat artışları internetteki sitelere de yansıyor. Vatandaş ve biz galerici esnafı da buna uyuyoruz" ifadelerin de bulundu.
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR