Bakan İmzaladı! Aile Zammı Her aileye 570 TL ödeme yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama doğrultusunda memura aile zammı müjdesi geldi! Memura aile zam tutarı 570 TL olarak belirlendi. Bu ay hesaplara 570 TL para yatacağı belirtildi.

Bakan İmzaladı! Aile Zammı Her aileye 570 TL ödeme yapılacak!
Yayın Tarihi: 29.05.2020 17:34:00

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama doğrultusunda memura aile zammı müjdesi geldi! Memura aile zam tutarı 570 TL olarak belirlendi. Bu ay hesaplara 570 TL para yatacağı belirtildi. Günümüzde pek çok vatandaş tarafından memura gelen aile zammıyla birlikte zamlı maaş tutarları merak edilerek araştırılıyor. Memur aile zammından nasıl faydalanılır?

Memur aile zammı ile alakalı son zamanlarda vatandaşlarımız tarafından sık sık soru sorulmaya başlandı. Memurlar için aile zammı müjdesini veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak memurlar için 570 TL aile zammı müjdesi vererek pek çok memurun sevinmesine sebep oldu. Toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkından etkilenen memurlar için açıklanan bu müjde ile birlikte aile yardımında artış belirtildi. Haziran ayı itibariyle böylelikle Haziran ayında hesaplara yansıtılmasıyla beraber ödemeler devam ediyor.


570 TL AİLE ZAM MÜJDESİ HESAPLARDA!

Şubat ayının enflasyon oranlarının belirlenmesinin ardından Haziran zamlı maaşları belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Berat Albayrak emekli ve memur zammı ile ilgili müjdeyi vererek genelgeyi imzası ile birlikte yayımladı. 2 çocuk ve eş parası 570 TL olarak belirlendi. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak imzalamış olduğu genelge doğrultusunda memur maaş katsayısını 0,145 olarak çıkardı. Böylelikle memurların 6 yaşından küçük 2 çocuğu ve eşi çalışmıyor ise aylık aile zammı 570 TL olarak belirlendi. 2 Çocuk sahibi olan ve eşi çalışmayan vatandaşlarımızın maaşlarına yansıtılacak tutar 570 TL olarak belirlenmesinin ardından memur vatandaşlarımız bir umut içerisinde girdi. Altı yaş üstü çocuğu olan vatandaşlar için de 36 TL ödeme yapılacağını açıklan Bakan Berat Albayrak ocak ayı zammı ile birlikte 570 TL ödemeleri hesaplara yansıtacak.

2020 Haziran AYI İTİBARİYLE ZAMLI MAAŞLAR!
  • Sözleşmeli personel ücret tavan 7.994 TL oldu.
  • Kamu personeli ortalama ücret üst sınırı 14.548 yükseltildi.
  • Eş için uygulanan aile yardımı Aralık 2021'e kadar 2273 TL uygulanacak.
  • 2020 yılında AGİ için geçerli brüt asgari ücret 2943 TL oldu.
  • İşçilere ödenecek kıdem tazminatı tavan tutarı 6760 TL oldu.
  • Birinci dereceden birinci kademesinde şube müdürü net aylık tutarı 6330 TL oldu.
Böylelikle böylesine bir zorlu süreç içerisinde vatandaşlarımız zamlı maaşlarına almaları doğrultusunda bu zorlu süreç içerisinde rahat geçinme fırsatı bulabilmektedir. Bu zorlu süreç içerisinde meydana gelen ekonomik krizi önlemek amacıyla devlet tarafından pek çok destek sağlanıyor. Memur için aile zam müjdesi veren Bakan Berat Albayrak bu müjdeli haber ile memur vatandaşlar için destek sağladı. Yapmış olduğu açıklama ile birlikte imzalamış olduğu genelgeye yayımlayarak müjdeli haberi verdi. Böylelikle 2 çocuklu ve eşi çalışmayan memur vatandaşlarımız için 570 TL zam yapılacağı belirtildi.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR