Bakan Pakdemirli açıklama yaptı! Ödemeler hemen hesaplara yatırılacak

Milletimizin başına gelmiş geçmiş en iyi Bakanlardan bir tanesi olan sayın Bakan Pakdemirli, çiftçinin, işçinin, emekçinin hakkının ödenmesi için ilk adımı attı. Özellikle Giresun’da yaşanan felaketten sonra vatandaşlarımızın ekonomik olarak sıkıntı yaşamamaları adına 3,2 milyon TL ödenek çıkartarak

Bakan Pakdemirli açıklama yaptı! Ödemeler hemen hesaplara yatırılacak
Yayın Tarihi: 2.09.2020 13:30:00

Milletimizin başına gelmiş geçmiş en iyi Bakanlardan bir tanesi olan sayın Bakan Pakdemirli, çiftçinin, işçinin, emekçinin hakkının ödenmesi için ilk adımı attı. Özellikle Giresun’da yaşanan felaketten sonra vatandaşlarımızın ekonomik olarak sıkıntı yaşamamaları adına 3,2 milyon TL ödenek çıkartarak Giresun Toprak Mahsulleri Ofisine teslim etti. Ödenekler hemen banka hesaplarına yatırılacak. Ülkemizin makûs kaderindendir, yaşamış olduğumuz onlarca farklı sıkıntılardan ötürü hem ekonomik hem fizyolojik hem de psikolojik sorunlar asla tükenmek bilmeyen bir sorun oluyor. Ancak ülkemizin hem ekonomik hem fizyolojik gücü var, özellikle devletimizin sağlayabileceği en mantıklı yardımlardan bir tanesi olan maddi yardımlar hemen hesaplara yatırılacak. Siz de gerekli başvuruları yaparak devletimizin sağlamış olduğu tüm maddi yardımlardan faydalanabilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) ürünlerini teslim eden fındık üreticilerine alım bedellerini hemen ödediklerini belirterek, "Bugün itibarıyla 3,2 milyon lira üreticilerimizin hesaplarına yatırıldı." ifadelerini kullandı. Pakdemirli, Twitter hesabından, fındık alımlarına ilişkin paylaşımda bulundu. Fındık alım bedellerinin hemen ödendiğini vurgulayan Pakdemirli, "Başta Giresun fındık üreticilerimiz olmak üzere, TMO'ya ürünlerini teslim eden üreticilerimize fındık alım bedellerini hemen ödüyoruz. Bugün itibarıyla 3,2 milyon lira üreticilerimizin hesaplarına yatırıldı. Bereketli olsun." değerlendirmesinde bulundu. Yapılacak olan ödemelerden sonra on binlerce vatandaşımızın ekonomik olarak rahatlayabileceği ifade ediliyor. Özellikle ekonomik olarak yaşanan bu sıkıntıların bir nebze olsun atlatılabilmesi için mutlak surette ekonomik devlet desteğine ihtiyaç var. Milletimizin uzun zamandır yaşamış olduğu bazı sıkıntıların üstesinden gelebilmek adına mutlak surette devletimizden gelecek olan maddi desteğe ihtiyacımız var. Üreticilerin mahsullerini rahat bir şekilde ulaştırabilmesi, yetiştirebilmesi ve toplayabilmesi için hem devletin hem birikimlerin desteğine ihtiyacı var. Gün içerisinde tükettiğimiz fındıkların, domates, karpuz, salatalık, biber ve benzeri ürünlerin hızlı bir şekilde bizlere sağlıkla ulaşabilmesi için dahi maliyetlerin çıkartılmaması lazım. Bu da mutlak devlet desteği ile gerçekleşebiliyor.

DEVLETİN DİĞER DESTEKLERİ NEDİR?


Arazisi olan herkesin, çiftçi olan herkesin rahat bir şekilde başvuru yapabileceği tarım ve kooperatif kredisi vatandaşlarımızın hem tarıma el verişli topraklarda gerekli teçhizatları ile tarım yapabilmelerini sağlamak amacı ile onlarca farklı kredi ve yardımlar yapılmaktadır. Özellikle çiftçi belgesi olan vatandaşlarımızın kendi topraklarını işleyebilmeleri için devletimizin başlatmış olduğu bu önemli maddi destekleri ile beraber herkes çok kolay toprak işleyebiliyor.

TARIM VE KOOPERATİF KREDİSİ BAŞVURUSU

Tarım ve kooperatif kredisi başvurusu yapabilmek için kişilerin mutlaka çiftçi belgesi olması gerekmektedir. Tarım ve kooperatif kredisi ortalama olarak 3 milyon TL’ye kadar çıkabilmektedir. Vatandaşlarımızın bireysel olarak ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için başlatılmış olan bu önemli kredi tutarı ile beraber on binlerce çiftçimiz gönül rahatlığı ile harcamalarını yapabilmektedir. Çiftçilik işi ile uğraşan vatandaşlarımızın ekonomik olarak herhangi bir sıkıntı yaşamaları durumunda sağlamış oldukları besin trafiğinde eksilme yaşanabiliyor. O nedenle tarım ve kooperatif kredilerinde mutlaka çok az engel bulunuyor. Siz de çiftçiliğe başlar başlamaz hemen ihtiyacınız kadar yüksek meblağda kredi kullanabilirsiniz.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR