Bakan Selçuk Açıkladı! Öğrenciye Bedava Tablet, Laptop ve Bilgisayar 2020 Başvuru Ekranı! Nasıl Başvuru Yapılır?

Maddi durumu iyi olmayan, ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan öğrencilerin tablet, laptop ve bilgisayar edinmeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından amaç edinilirken ünlü yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı da Haydi Şimdi Bilgisayar kampanyasını başlatmıştı.

Bakan Selçuk Açıkladı! Öğrenciye Bedava Tablet, Laptop ve Bilgisayar 2020 Başvuru Ekranı! Nasıl Başvuru Yapılır?
Yayın Tarihi: 30.09.2020 10:18:00

Maddi durumu iyi olmayan, ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan öğrencilerin tablet, laptop ve bilgisayar edinmeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından amaç edinilirken ünlü yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı da Haydi Şimdi Bilgisayar kampanyasını başlatmıştı. Bu hususta çeşitli kurum ve belediyeler de ücretsiz tablet dağıtımı gerçekleştiriyor. Uzaktan eğitim için imkanı olmayan vatandaşlara bedava tablet, laptop ve bilgisayar için detaylar haberimizde sizlerle...

Acun Ilıcalı'nın başlattığı Haydi Şimdi Bilgisayar kampanyası çok dikkat çekmiş ve oldukça yüksek bağışlar gerçekleştirilmişti. Bu kampanyanın sonrasında çeşitli belediye ve kurumlardan da destekler gelmeye devam ediyor. BAYKAR'dan Esenler Belediyesi'ne, Milli Savunma Bakanlığı'ndan Tuzla Belediyesi'ne kadar birçok yer, öğrencilere bedava tablet ve laptop dağıtımı gerçekleştirecek. Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında bir araya gelecek olan bu tablet, laptop ve bilgisayarlar, maddi durumu iyi olmayan ve gerekli koşulları sağlayan öğrencilere dağıtılacak.

NASIL BAŞVURULUR VE KİMLER KAMPANYADAN FAYDALANABİLİR?

Bakan Ziya Selçuk, tablet kampanyaları konusuna ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Türk milletinin genel bir kültürel kodu vardır. Herhangi bir afet, deprem sel olduğunda veya bir ihtiyaç meydana geldiğinde hemen organize oluyorlar. Bu bizim çok güzel bir hasretimizdir. Bu bağlamda biz elimizden geleni yapıyoruz. Yapmakta vazifemizdir. Bir taraftan da ulaşamadığımız çeşitli sebeplerden dolayı durumlar oluyor. Biz bunu takdir ile izliyoruz. Ama asıl olan vafize Meb'indir. Çok sayıda okul yapan, bağış yapan hayırseverimiz var. Bu bizim zaman geleneğin içerisinde sürdürdüğümüz bir husus. Şimdi de çeşitli belediyelerimiz, Konya Belediyesi 10 bin tabletten bahsetti. Bir çok kuruluş ve Kızılay'ın bir çalışması olacaktır.

Bizim derdimiz bütün Türkiye'yi online üzerinden eğitmek değildir. Bu geçici bir husus. Biz bundan kısmen yararlanacağız ilerde ama bizim asıl işimiz yüz yüze eğitim. Bu kapsamda il ve ilçe müdürlüklerimize vatandaşımızın gönüllü katkısı olacaksa tabii ki başvurulabilir. Gelecek hafta başlayacak olan Kızılay'ın çalışmasına da fayda sağlayabilirler. Bunların hepsi bizim kurumlarımız.

Covid-19 sebebiyle uzaktan eğitim alacak olan öğrencilerin bazılarında bilgisayar olmaması ve eğitimden geri kalmaması amacıyla başlatılan "Haydi Şimdi" kampanyası saat 23.15'te TV8 ekranlarında başlamıştır. Kampanyaya SMS yoluyla katılım sağlamak isteyen kişilerin "EĞİTİM" yazarak 2868'e kısa mesaj göndermeleri yeterlidir.


DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLARIN FİYATI 3 BİN TL

Acun Ilıcalı, eğitim desteği kapsamında öğrencilere sağlanacak olan dizüstü bilgisayarın yaklaşık olarak 3 bin TL değerinde olduğunu söyledi. Türk Kızılay Mobil Çağrı Merkezini "168"i arayarak bağış gerçekleştirilebiliyor. Acun Ilıcalı duyurmuş olduğu Laptop kampanyasında dağıtma kısmını Milli Eğitim Bakanlığı gerçekleştirecek. Acun Ilıcalı toplamış olduğu bütün parayı MEB'e aktaracak ve MEB başvuran bütün öğrencilere laptopu ulaştırmak için çalışacak.

MSB İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITILACAĞINI AÇIKLADI!

MSB ihtiyaç sahibi olan öğrencilere tablet dağıtımı yapılacağını açıkladı. MSB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Öğrencilerimize destek için biz de varız! Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar'ın talimatı üzerine; Bakanlığımız bağlısı MKEK Kurumu 1.500 adet ASFAT A.Ş 1500 adet olmak üzere toplam da 3.000 adet tablet ile gençlerimize destek olmaktayız.  #TEKNOFEST2020 #MilliTeknolojiHamlesi" ifadelerinde bulundu.

ESENLER BELEDİYESİNDEN ÖRNEK PROJE! TABLETSİZ ÇOCUK KALMASIN!

Esenler Belediyesi, ihtiyaç sahibi olan öğrenciler adına tablet kampanyası başlattı. Esenler Belediyesinden 10 bin kişiye gerçekleştirilecek olan dağıtımlar için esenler.bel.tr resmi internet adresi üzerinden başvurular yapılabilecek.

- Esenler Kaymakamlığı tarafından onaylanmış, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün EBA platformuna giremediğini tespit ettiği öğrenciler içerisinde yer almak
- Sosyal Yardım Yönetmeliği koşullarına uymak
- İlkokul, ortaokul ya da lise öğrencisi olmak
- Esenler'de ikamet ediyor ya da Esenler'de bir okulda öğrenimini sürdüyor olmak
- Esenler Belediyesi kurumsal web sitesi adresi www.esenler.bel.tr ya da 444 00 73 çağrı merkezi numarasından kayıt yaptırmak
- Dağıtımda öncelik sırası 8. ve 12.sınıf öğrencilerinin olacaktır.
- Birden fazla öğrencinin bulunduğu tespit edilen ailelere sadece 1 adet tablet verilecektir
- Tabletin fazla olması durumunda ise bir önceki eğitim yılının başarı durumu göz önüne alınacaktır

Şimdi tüm kurumların bu şekilde başvuru açması bekleniyor. Ekim ayının ilk günü tüm Türkiye başvurulara başlayacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR