Bakan Selçuk: Her ihtiyaç sahibine 2 bin TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!

Yaşanılan korona virüs salgını nedeniyle birçok kişi işsiz kalmıştı. Bununla beraber de uygulanan sokağa çıkma yasakları da maddi anlamda birçok aileyi zorlamıştı. Marketlerin ve diğer çeşitli iş yerlerinin ürünlerin fiyatlarını yükseltmesiyle de halkın alım gücü iyice düşmüştü.

Bakan Selçuk: Her ihtiyaç sahibine 2 bin TL ödeme yapılacak! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 5.08.2020 13:28:00

Yaşanılan korona virüs salgını nedeniyle birçok kişi işsiz kalmıştı. Bununla beraber de uygulanan sokağa çıkma yasakları da maddi anlamda birçok aileyi zorlamıştı. Marketlerin ve diğer çeşitli iş yerlerinin ürünlerin fiyatlarını yükseltmesiyle de halkın alım gücü iyice düşmüştü. Fakat bütün bu durumlara karşı toplanan yardım paralarıyla birlikte ihtiyaç sahiplerine maddi yardımlarda bulunuldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk konu ile ilgili açıklamalar yaptı ve yaklaşık 1,5 milyon haneye para yardımı yaptıklarını ifade etti.

Bakanın açıklamalarına göre ise Biz Bize Yeteriz Türkiyem projesi kapsamında toplanan 1 milyarı geçen yardım paraları ihtiyaç sahiplerine biner lira olarak dağıtıldı. Bakanlığın özel olarak tespit ettiği ihtiyaç sahibi aileler de bu yardımlarla birlikte çeşitli kira, ev ve fatura ödemelerini gerçekleştirebildi. Son derece faydalı bir yardım olan bu kampanya dışında ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının daha birçok yardımı da bulunmaktadır. Bu yardımlar bağış yoluyla toplanarak ilgili hanelere dağıtılmaktadır.

30 MİLYARA KADAR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM YAPILDI

Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde 2020 yılında oldukça geniş bir yardım kampanyası yürütüldü. Özellikle geçirilen bu pandemi süreci birçok kişiyi zor durumda bırakmasıyla yapılan bu yardımlar çok daha genişletildi ve daha çok insana ulaşıldı. Özellikle özel sektördeki işten çıkarmaların artmasıyla birlikte harekete geçen devlet kurumları tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ilgili yardımları anında yaptı. Özel sektörlerde yapılan işten çıkarmaların önüne geçmek için ise bu firmalara işten çıkarmaları durdurmaları için maddi yardımlarda bulunuldu. İşçi başına 600’er TL yapılan ek ücret yardımlarıyla birlikte artan bu işten çıkarmalar yavaş yavaş durduruldu. Özel sektörde çalışan işçi ve çalışanlar da bu şekilde hem işlerini kaybetmemiş oldu hem de ek bir yardım parasına da sahip olmuş oldu.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan bilgiye göre ise bu yıl yaklaşık 30 milyar TL yardım yapılmıştır. Çeşitli işsizlik ödenekleri, nakit yardımlar, kısa çalışma ödenekleri ve Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyaları kapsamında toplamda 30 milyar TL’yi bulan bu yardımlar birçok aile ve çalışanın yüzünü güldürdü. Bunun dışında da kirada oturan ve kirasını ödemekte zorlanan ailelere de maddi yardımlarda bulunularak evsiz kalmaları önlendi. Bu ailelere de çeşitli çocuk parası, sosyal yardımlar ve kuru gıda destekleriyle ihtiyaçları bir nebze de olsa giderildi.

ÖĞRENCİLERE UZAKTAN EĞİTİM VE ÜCRETSİZ İNTERNET YARDIMI

Pandemi süreci içerisinde aksayan örgün eğitimler için de MEB uzaktan eğitim projelerini yürüttü. Bunun yanında İnternet üzerinden eğitimi sağlamak amacıyla da 8 GB EBA İnterneti sağlandı. Böylelikle de öğrencilerin eğitimlerine devam edebildi ve sınava hazırlanan öğrencilerin öğrenim görmeleri sağlanabildi.

EBA ve uzaktan eğitim yardımlarının yanında da tespit edilen birçok öğrenciye de öğrenim görebilmeleri için maddi yardımlarda da bulunuldu. Öğrencilerin eğitimleri kaçırmaması için bilgisayar, İnternet ve televizyon yardımları yapıldı. Böylelikle de televizyon ve İnternet üzerinden yürütülen derslerin kaçırılması da önlendi. Pek çok öğrenci için önemli olan bu yardımlar halen yapılmaya devam etmektedir. Maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilerin de nakit para ihtiyaçları giderildi. Aylık olarak burs yardımları da düzenli bir şekilde yapılarak devam edildi. Bunun haricinde ilgili öğrencilerin ailelerine destek için de çeşitli yardımlar yapıldı. Yaşanılan pandemi süreci içerisinde geçirilen maddi sıkıntılar devlet ve kurumlar tarafından bu şekilde giderilmeye çalışıldı.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR