Bakan Selçuk’tan müjdeli haber! O ödemeler bugün başladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından son dakika müjdeli haberi verdi. Haziran ayına ilişkin olarak desteklenen nakdi ücret Destek ödemelerinin bugün itibariyle hesaplara geçirileceği açıklandı.

Bakan Selçuk’tan müjdeli haber! O ödemeler bugün başladı
Yayın Tarihi: 8.06.2020 16:34:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından son dakika müjdeli haberi verdi. Haziran ayına ilişkin olarak desteklenen nakdi ücret Destek ödemelerinin bugün itibariyle hesaplara geçirileceği açıklandı.

Haziran ayında yapılacak olan Nakdi ücret destek ödemelerinin bugün içerisinde hesaplara yatırılacağını açıklayan bakan Zehra Zümrüt Selçuk, korona virüs salgın hastalığı ile mücadele dönemi içerisinde destek olmak amaçlı böyle bir destek yapılacağı bildirilmişti. Ödemeler banka hesaplarına yatırılacağını vurgulayarak vatandaşlarımız tarafından hesaplar kontrol edilmeye başladı. Sistemde IBAN bilgileri eksik olan ya da hatalı olan vatandaşlarımızın ödemelerini mağdur etmemek amacıyla PTT aracılığı ile yapılacağını bildirdi. Böylelikle IBAN bilgilerini girmeyen vatandaşlar da ödemelerini almayı hak kazanacak. Haziran ayına ilişkin ödemeler yapılan son dakika açıklama doğrultusunda 8 Haziran ila 10 Haziran tarihleri arasında yapılacağı bildirerek dikkatleri üzerine çekti.

Nakdi ücret destek ödemeleri ne zaman yapılacak? Sorusu gündemimizde sık sık soruluyor. Nakdi ücret destek ödemelerine ilişkin detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. Bu zorlu süreç içerisinde yapılan bu ve benzeri destek ödemeleri için son dakika açıklamaları gündemimize geliyor. Nakdi ücret destek ödemeleri Haziran ayında yapılacak mı? Pek çok vatandaşımızın merak ettiği bu konuya ilişkin olarak vatandaşlarımız tarafından merak içerisinde araştırılmaya devam ediyor.


NAKDİ ÜCRET DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Son zamanlarda Çin’in Wuhan kentinde meydana gelen korona virüs salgın hastalığı son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına almasıyla beraber vatandaşlarımız bu zorlu süreç içerisinde ekonomik sıkıntılar çekmeye başladı. Böylelikle devletimiz ve devletin alt kurumları tarafından bu süreç içerisinde ekonomik krizi engellemek amacıyla pek çok yardım destek ödemeleri yapıldı. Vaka sayılarının azalış göstermesinin ardından Haziran ayı itibariyle de ödemeleri gerçekleştirerek destek olmaya devam etmektedirler.
Korona virüs salgın hastalığı ile mücadele dönemi içerisinde bu zorlu süreç içerisinde pek çok vatandaşımız geçim güçlüğü çekmesinin yanı sıra çalışma hayatlarından uzaklaştırıldılar. Böylelikle evlerine ekmek götürmek zorunda olan vatandaşlarımız bu süre zarfında sıkıntı yaşıyorlar. Ancak devlet bu zorlu süreç içerisinde birbirinden farklı ve çeşitli destekler oluşturarak bu dönemi kolay bir şekilde atlatmasını sağlamak istemektedir. En az zarar ile bu süreci atlatan ülkeler arasında bulunarak başarılı bir sürece adım atmaya başladı.

BAKAN SELÇUK’TAN GELEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Bakan Selçuk, "15 Mart 2020 tarihinden sonra iş akdi feshedilen ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçiler için nakdi ücret desteği ödemeleri bugün yapılmaya başlanıyor. Yoğunluğu önlemek amacıyla aldığımız tedbirler doğrultusunda; işverenler tarafından ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilerimizin nakdi ücret desteği ödemelerinin ise T.C. kimlik numaralarının son hanesi; 0, 2 ve 4 olanlara 9 Haziran'da, 6 ve 8 olanlara ise 10 Haziran'da ödemelerini gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR