Bakan Şimşek'in yediği Kumpir zamlandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir AVM de yediği Kumpir'in fiyatı her hafta gelen zamlardan etkilenerek 3 günde arttı.

Bakan Şimşek'in yediği Kumpir zamlandı
Yayın Tarihi: 21.08.2023 13:05:00

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir AVM’deki restoranda kumpir yerken görüntülenmişti. O kumpir zamlandı.

Bakan Mehmet Şimşek, hafta sonu Ankara'daki Panora Alışveriş Merkezi'nde bir restoranda sade vatandaş gibi kumpir yerken görüntülenmişti. Bakan Şimşek'in, normal bir vatandaş gibi bir fast food restoranda siparişi beklemesi de dikkat çekmişti. Koruma polisi ile birlikte AVM'ye gelen Şimşek, en üst katta bulunan yemek katındaki "Kumpirevi" adlı restorana girdi ve sipariş verdi. Sipariş sırasını bekleyen bakan daha sonra boş bir masaya oturup yemeğini yedi.


Şimşek'in 3 Haziran'da bakanlık koltuğuna oturduğunda 80 lira olan karışık kumpirin fiyatı 175 liraya çıktı. Şimşek'in tercih ettiği restoranda daha önce 60 lira olan en ucuz sade kumpirin fiyatı gelen vergi artışları ile 102 liraya yükseldi.

Şimşek'in yüksek oranlar getirdiği KDV ve Özel Tüketim Vergisi oranlarında yaptığı düzenlemeler, tüm tüketim ürenlerinde büyük bir artışa neden oldu.

Bu zamlar sonrası Şimek'in yediği 60 lira olan kumpir menü 210 lira oldu. Bakan'ın yediği Kumpirevi'ndeki en ucuz menü 60 liraydı. Zamlarla birlikte aynı menü önce 80 lira daha sonra 102 lira daha sonra 155 lira ve 175 liraya ulaştı.. Restorandaki karışık kumpir, patates kroket ve koladan ulaşan menü ise 210 lira oldu. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR