Bakan’dan cumaya kadar müjde: Vatandaşa 400 TL, çocuklara 100 TL Bayram harçlığı müjdesi!

Son zamanlarda gündemimizde yer alan vatandaşlara 400 TL, çocuklara 100 TL bayram harçlığı başvurusu alınıyor mu? Soruları yer aldı. Daha öncesinden böyle bir haberin ortaya atılmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı.

Bakan’dan cumaya kadar müjde: Vatandaşa 400 TL, çocuklara 100 TL Bayram harçlığı müjdesi!
Yayın Tarihi: 20.05.2020 14:07:00

Son zamanlarda gündemimizde yer alan vatandaşlara 400 TL, çocuklara 100 TL bayram harçlığı başvurusu alınıyor mu? Soruları yer aldı. Daha öncesinden böyle bir haberin ortaya atılmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı. Ancak bu haber tekrardan gündeme geldi. Valilik ve Kaymakamlıklar yer alan Açık Kapı Birimi’nin Ramazan ayı içerisinde 1000 TL yardım alan vatandaşların dışında kalan kesim için sigortalı ya da sigortasız olup olmadığına bakılmaksızın bayram harçlığı verileceği bilgisi sosyal medyadan ulaştırılmıştı.

Aile Bakanlığı sürprizi!

Aile Bakanlığından 400 TL vatandaşlara ve 100 TL çocuklara bayram harçlığı ödemesi adı altında olmasa da cumaya kadar güzel bir ödeme yapılıcağı, 1. 2. ve 3. faz ödeme alanların da dahil bir çok vatandaşa ödeme yapılacağını duyurdu.

Açık kapı bayram harçlığı başvurusu son zamanlarda en çok araştırılan konular arasında bulunmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çekti. Sosyal medya üzerinde tekrar gündeme gelmesiyle birlikte söylenen iddialar doğrultusunda emekli ve 1000 TL yardım alanlar hariç geriye kalan bütün vatandaşlar için 400 TL, çocuklar için ise 100 TL bayram harçlığı gündeme geldi. Konu ile alakalı olarak İçişleri Bakanlığından yeni açıklama geldi. İçişleri bakanlığı tarafından meydana gelen Açık Kapı, vatandaşla en iyi şekilde iletişimin kurulması, taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde değerlendirilerek takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla kurulmuştur.

RAMAZAN BAYRAMI İÇİN BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEK Mİ?

Sosyal Medya da meydana gelen bu iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı yapmış olduğu açıklama doğrultusunda "emekli ve 1000 Türk lirası yardım alanlar hariç, geri kalan vatandaşlara sigortalı veya sigortasız olduğuna bakılmaksızın 400, çocuklara 100 Türk lirası bayram harçlığı verileceğine ilişkin iddia ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığı’’ ifadeleri kullanıldı.
Aynı zamanda İçişleri Bakanlığının Twitter hesabında yapılan bilgilendirme de, son günlerde bazı sosyal medya hesapları ve iletişim platformlarından kasıtlı ve asılsız şekilde valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren Açık Kapı birimleri aracılığıyla sosyal yardım dağıtıldığına dair paylaşımlar yapıldığı belirtildi.


Söz konusu iddia edilen Açık Kapı, İçişleri bakanlığı tarafından 2017 tarihinde kurulduğu ve 81 il valiliği ile 161 ilçe kaymakamlığında faaliyetlerini sürdürüldüğü açıklanmıştır. Aynı zamanda bilgilendirme şu ifadeler kaydedildi:

"Açık Kapı birimlerinin temel görevi, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sunulan kamusal hizmetlerle ilgili gerekli danışma ve yönlendirmeyi gerçekleştirmektedir. Valilik ve kaymakamlıklardaki bürolara doğrudan ya da dijital ortamda (web sitesi veya e-Devlet üzerinden) başvuru yapılabilen Açık Kapı birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi kesinlikle bulunmamaktadır.

Devletimizin, korona virüs salgınıyla yoğun şekilde mücadele eden kurumlarının iş yükünü yönetilemez noktaya getirmeyi amaçladığı belli olan bu tür kötü niyetli paylaşımlarla dezenformasyona neden olanlar, korona virüs salgını kapsamında alınarak başarıyla uygulanan tedbirler çerçevesinde oluşan sosyal izolasyona zarar vermektedir."

AÇIK KAPI BAŞVURU SORGULAMA İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Açık kapıya yapılan başvuru sonrasında sistem tarafından belirtilen numara ve T.C kimlik numaranız ile birlikte ONAY KODU GÖNDER butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu doğrultuda telefonunuza gelen ONAY KODU ile sistem tarafına giriş yapma fırsatını bulabilirsiniz.

Aynı zamanda başvurularınız ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR