Bakanlık açıkladı! At, Eşek ve Domuz Eti Yedirmişler! İşte Vicdansız 11 Marka

Tarım ve Orman Bakanlığı tüm Türkiye genelinde yaptığı araştırma sonucu ürünlerinde at, eşek ve hatta domuz eti kullanan firmaları açıkladı! Peki hangi firmalar ürünlerinde at, eşek, domuz eti kullanıyor? Neredeyse 81 ilin tamamında bulunan 11 markanın ürünlerinde at, eşek ve domuz etine rastlandı!

Bakanlık açıkladı! At, Eşek ve Domuz Eti Yedirmişler! İşte Vicdansız 11 Marka
Yayın Tarihi: 15.01.2020 15:19:00

Tarım ve Orman Bakanlığı tüm Türkiye genelinde yaptığı araştırma sonucu ürünlerinde at, eşek ve hatta domuz eti kullanan firmaları açıkladı! Peki hangi firmalar ürünlerinde at, eşek, domuz eti kullanıyor? Neredeyse 81 ilin tamamında bulunan 11 markanın ürünlerinde at, eşek ve domuz etine rastlandı! Bakanlık resmen açıkladı! Peki bu firmalar hangileri? Vatandaş bu firmaları mutlaka bilmeli...

2020 yılı içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ilk "Tağşiş" raporu yayınlandı! Gıda terörüyle mücadele çerçevesinde Bakanlık, birçok firmanın ürünlerini testlerden geçirerek vatandaşın ne yediğine yönelik araştırmalarda bulundu ve sonuçlarını paylaştı! Hileli gıdalar ve markalar da tespit edildi. Bu süreçte birçok laboratuvar testi ve çalışması da gerçekleştirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada 11 markanın ürünlerinde at, eşek ve domuz eti kullanıldığının tespit edildiği paylaşıldı! Ayrıca Bakanlık yayınladığı Tağşiş Raporunda 229 firmanın 386 parti ürününde de hile, taklit ve tağşiş olduğunu kayıt altına aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2020 yılının ilk Tağşiş raporunda neredeyse yok yok! Vatandaş olarak evimizde yediğimiz-içtiğimiz her çeşit her kalem üründe hile bulunuyor! Gazlı içecekler, çay, şeker, zeytin yağı, bal, peynir-zeytin ve daha birçok ürüne hile karıştıran firma ve markalar afişe edildi. 


Tarım ve Orman Bakanlığı, resmi internet adresinde kapsamlı bir 'Tağşiş Raporu' yayınladı. 2020 yılının ilk Tağşiş Raporu olması nedeniyle daha da önem taşıyan raporda 229 firmaya ait 386 parti üründe taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi. Bakanlığın yayınladığı listedeki bazı firmaların ise vatandaşa at, eşek ve hatta domuz eti yedirdiği ortaya çıktı! Kapsamlı bir şekilde yapılan araştırma 2012'den 2020'ye kadarki tüm firma ve ürünlerin incelenmesini içeriyor. 2012'den bu yana 1443 firmanın 3202 kalem üründe taklit ve tağşişi de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın raporunda tespit olarak yerini aldı.

VATANDAŞA AT, EŞEK, DOMUZ ETİ YEDİREN FİRMALARIN LİSTESİ



Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı listede en dikkat çeken kısım ise, ürünlerinde hile ve tağşişi vatandaşa at, eşek ve domuz eti yedirme boyutuna kadar vardıran firmaların varlığı oldu! Bakanlık, bu 11 markayı ifşa etti ve vatandaşlara dikkatli olmaları hususunda bilgilendirmede bulundu! Vatandaşların bu firmaları akıllarından çıkarmaması bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR