Bakanlık Annelere 650 TL Yardım Yapmaya Hazırlanıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı; her zaman olduğu gibi zorlu geçen 2020 yılında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunmaya devam ediyor. Kovid-19 sürecinde kendisi veya eşi işten çıkarılan, aynı zamanda küçük bebeği veya çocuğu bulunan annelerin çocuklarının ihtiyaçlarını

Bakanlık Annelere 650 TL Yardım Yapmaya Hazırlanıyor!
Yayın Tarihi: 14.08.2020 09:51:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı; her zaman olduğu gibi zorlu geçen 2020 yılında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımda bulunmaya devam ediyor. Kovid-19 sürecinde kendisi veya eşi işten çıkarılan, aynı zamanda küçük bebeği veya çocuğu bulunan annelerin çocuklarının ihtiyaçlarını karşılama noktasında devletten yardım alması söz konusu olacak. Çocuk parası, analık parası, süt ve emzirme parası, kreş desteği, yarı zamanlı iş desteği gibi maddi yardımlar neticesinde birçok ailenin ihtiyaçları giderilecek. Peki, bu yardımlardan faydalanmak için neler yapmak ve nereye başvurmak gerekir?

Devlet; ihtiyaçları doğrultusunda her anneye doğum yardımı vermektedir. Bunun yanı sıra, yeni doğan çocukların asgari yaşam şartlarına sahip olması noktasında bebek bezi ve mama yardımı yapılmaktadır. Bu bağlamda, bebek bezi ve mama yardımı olarak annelere aylık 239 TL ödenecektir. Devletin Kovid-19 sürecinde kapsamını genişletmiş olduğu bu yardımlar herkesi ilgilendirmektedir. Bu tür maddi desteklerin hayat kurtarıcı olduğunu söylemek gerekir. Bebek bezi ve doğum yardımına ek olarak bu yardımlarla birleştirilmiş gıda yardımı iki yıl süreyle ödenmektedir. PTT şubelerinden alınabilecek yardımlar anne adına verilmektedir. Fakat, bebek bezi ve mama başta olmak üzere gıda yardımından faydalanmak isteyenlerin sahip olması gereken bazı koşullar bulunmaktadır.

Devletin Annelere Yapmış Olduğu Yardımlardan Faydalanmak İçin Nereye Başvurulur?

Bebek bezi ve gıda yardımından faydalanmak isteyenlerin bakanlık tarafından belirlenen bazı şartları sağlaması gerekir. Bu noktada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile bakanlığa bağlı olarak faaliyetlerine devam eden vakıflar, Sosyal Güvenlik Kurumu, İlçe Kaymakamlıkları ve Sosyal Hizmetler Müdürlükleri başvuru yapılabilecek yerler arasında bulunmaktadır.

Bebek bezi ve maması almak isteyenlerin her şeyden önce doğumlarını canlı ve sağ olarak tamamlamaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra, anne veya babanın en az birisinin Türk vatandaşı olması ya da mavi kart sahibi olması istenmektedir. Anne ve babanın hem Türk vatandaşı hem de en az birisinin yaşıyor olduğu takdirde söz konusu ödeme anneye yapılmaktadır. Annenin Türk vatandaşı olmadığı veya vefat ettiği takdirde ise babaya yardım yapılmaktadır. Bunun yanı sıra, haneye giren maddi gelirin 701,32 TL’den daha düşük olduğu takdirde söz konusu yardımdan faydalanmak mümkün olmaktadır. Buna ek olarak, anne ve babanın üzerine kayıtlı herhangi bir mülk, gayrimenkul, taşınmaz olmamalıdır.

Bebek Bezi Yardımı Nedir?

Bebek bezi yardımı nakit olarak verilmez. Hasta olanlar için iki ayda en çok 240 çocuk bezi verilmektedir. Bunun yanı sıra, bebek bezi yardımından faydalanmak isteyenlerin sağlık raporuna sahip olması, raporda hastalığının ne olduğu açıkça belirtilmesi, hastanın ayda kaç çocuk bezine ihtiyacının olduğunun belirtilmesi, çocuğun iki yaşının üzerinde olması gerekmektedir.

Annelere Hangi Maddi Destekler Sunulmaktadır?

Doğum parası; annelere ödenecek en yüksek tutar olarak bilinmektedir. Maaşa bağlı olmakla beraber 112 gün üzerinden hesaplanmaktadır. Maaşın artmasıyla beraber ödeme de artmaktadır.

Bunun yanı sıra, çalışan annelere 100 euro olmak üzere maddi destek sunulmaktadır. Bu destek ile çocuğun okul öncesi eğitim ve bakım tesisine ya da kreşe gönderildiğinde ortaya çıkan harcamalarının karşılanması hedeflenmektedir. Kırtasiye giderleri için de bir kereye mahsus olmak üzere 100 euro ödenmektedir. Bu yardımdan faydalanmak isteyenlerin çocuklarının düzenli olarak anaokuluna veya bakım evine gitmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, annenin bir işverenle ayda 30 gün çalışmasına bakılmaktadır. Bu yardım; çocuğun 72 aylık olması ve ilkokula başlamasıyla beraber kesilmektedir. Yardımdan faydalanmak adına Halkbank’tan TL hesabı açtırmak şarttır.



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR