Bakanlık duyurdu! Okullar açılmadan hemen önce 1,2,3,4,5,6 ve 7. sınıflara nakit destek verilecek

Okula giden çocuğu olan ailelere Müjde geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk sahibi aileleri için maddi destek verecek. Bakanlığın internet sitesinde detaylar yayınlandı.

Bakanlık duyurdu! Okullar açılmadan hemen önce 1,2,3,4,5,6 ve 7. sınıflara nakit destek verilecek
Yayın Tarihi: 22.08.2023 18:11:00

Yeni eğitim öğretim yılına doğru geri sayım devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi Haneler için yeni destek vermeye devam ediyor. 11 Eylül'de başlayacak olan yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde Aile Bakanlığı devreye girdi. Çocuk sahibi haneleri için yeni destek paketleri oluşturuldu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına maddi destek verilecek. Konu ile ilgili yapılan açıklama sonrası Bakanlığın resmi internet sitesinden de detaylı bilgiler paylaşıldı. İşte aile Bakanlığı çocuk destek ödemesi ile ilgili tüm detaylar…

Türkiye genelinde okullar 11 Eylül tarihinde açılacak ve öğrenciler de ders başı yapacak. Ancak artan eğitim maliyetleri nedeniyle veliler okul öncesi alışverişlerini kara kara düşünmeye başladı. Geçtiğimiz yıla oranla alışveriş hesapları resmen iki katına çıktı nokta bir yandan okul telaşına giren veliler bir yandan da maddi giderleri nasıl karşılayacağını düşünüyor. Neyse ki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bu konuda da devreye girdi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi Haneler için bakanlıktan yeni destek paketleri Hazırlandı. Son dakika açıklaması da az önce geldi. Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere düzenli destek ödemesi sağlayacağını bildirdi. İşte aile Bakanlığı öğrenci yardımı şartları ve detaylar...

AİLELERE KIRTASİYE YARDIMI DESTEĞİ VERİLECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre ilkokul 1 2 3 4 5 6 7 8 sınıf öğrencisi olan çocuklara kırtasiye yardımı desteği sağlanacak. Son yıllarda artan maliyetler nedeniyle veliler çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanırken bakanlık devreye girdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuk sahibi hanelere 1500 TL kırtasiye yardımı verileceği bildirildi. Aile Bakanlığı'na başvuru yapan Dar gelirli aileler kırtasiye yardımı ödeneğinden faydalanabilecek.




ANAOKULU VE ANASINIFINA GİDEN ÇOCUKLARA DESTEK

Yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye Aile Destek paketi kapsamında Anaokulu ve Anasınıfına giden çocuğu olan ailelere de destek ödemesi verilecek nokta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada Anaokulu ve Anasınıfına giden çocuğu olan aileler için başvuruların başladığını duyurmuştu. Başvuru yapan Haneler aylık 350 ile 650 TL arasında değişen destek ödemesinden faydalanabilecek. Bakan Göktaş bu konuda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki 3-5 yaş aralığında çocuğu bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokulu/anasınıfına kaydettirilen çocukların eğitim öğretim yılı içerisindeki giderlerini Bakanlık olarak üstleniyoruz. Bu kapsamda 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 464.408 çocuğumuz için 380,3 milyon TL Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladık” dedi.

Aileler bu destek ödemesinden faydalanabilmek için yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvuru yapabilecekleri gibi e-devlet'ten de başvuru yapabilecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR