Bakanlıktan Ağustos Ayarı! IBAN'a 2 Kere Bakın Maaş+ Ek Ödeme Zammı ONAY ALDI

Devlet bir çok zamlı ödeme onayını Temmuz'da TÜİK verilerinin açıklanması sonrasında vermiş bulunmaktadır.

Bakanlıktan Ağustos Ayarı! IBAN'a 2 Kere Bakın Maaş+ Ek Ödeme Zammı ONAY ALDI
Yayın Tarihi: 5.08.2023 15:02:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düzenli ya da tek seferlik destek ödemelerini sürdürüyor. Dar gelirli, bakıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi hanelere çok fazla kalemde destek ödemesi sunuluyor. Bakanlığın sunduğu bu ödemeler vatandaşın cebini ferahlatırken, refah ortamının da artmasını sağlıyor. Belirlenen şartları taşıyan her vatandaş sosyal destek ödemelerinden faydalanabiliyor. Hanede bulunan çocuk sayısına göre haneye giren gelire göre ya da hanede bulunan engelli bireyin engeline göre destek ödemesi sunuluyor. Bu sosyal destekler kimi zaman maaş gibi ay ay düzenli bir şekilde ödenirken, Evde Bakım Yardımı da maaş gibi ödenen destekler arasında yer alıyor.

Temmuz ayında enflasyon verilerinin açıklanması sonrasında bu durum destek ödemelerine de zam olarak yansımış bulunmaktadır. Evde Bakım Yardımı da enflasyon oranında zamlanan ödemeler arasında yer alıyor. engelli veya kronik hasta olan bireylere sunulan bu destek, günlük yaşamlarını daha kaliteli bir hale getirmeyi hedefliyor. 

Bu destek sayesinde engelli bireyin, bakım ve yardım hizmetleri kolaylıkla sağlanabilmektedir. İlk zamlı ödemeler ise Ağustos ayında yapılacaktır. VE bakanlık tarafından hak sahiplerine müjde verilmiştir. Toplumda dezavantaja sahip bireylerin hayat koşullarını bir nebze de olsa arttırmaya yarayan bu ödemeler ayın belirli günlerinde hak sahiplerinin IBAN'larına aktarılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödenen Evde Bakım Maaşı ödemeleri Ağustos ayı için başlamış bulunmaktadır.  Ağustos ayında yapılan zam vatandaşa adeta ek ödeme gibi gelecektir. 

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ PARA

Temmuz 2023 zammı ile yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşında memur maaş katsayısında yaşanan değişiklik nedeniyle artış oldu. Buna bağlı olarak evde bakım aylıkları 4 bin 337 TL iken düzenleme ile yüzde 17,55'lik zam oranı sonrasında 5 bin 98 TL oldu.

Yaşlı ve engelli bireylerin yanı sıra kronik hastalığı olan kişilere de bu destek ödemesi yapılmaktadır. Evde Bakım Maaşı Ödemeleri her ayın belirlenen günlerinde hesaplara aktarılmaktadır. Ağustos ayının gelmesiyle birlikte, evde bakım maaşı ne zaman yatacak sorusunun yanıtı araştırılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeniyor. Bu kapsamda zamlı ödemeler de ayın 15'i itibari ile hesaplara aktarılacaktır




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR