Bankalar borç erteleme planını devreye sokuyor! BDDK tarafından verilen talimat ile borçlar ileri bir tarihe erteleniyor!

Geçtiğimiz günlerde BDDK tarafından verilen bir talimat ile birlikte çeşitli bankaların zorunlu olarak kredi erteleme fırsatı sunacağı belirtilmişti. Genel olarak korona virüs nedeniyle gerçekleşecek olan bu kredi ertelemeler kişilerin gelir kaybına uğramaması ve ekonomik anlamda sıkıntı çekmemesi

Bankalar borç erteleme planını devreye sokuyor! BDDK tarafından verilen talimat ile borçlar ileri bir tarihe erteleniyor!
Yayın Tarihi: 11.09.2020 00:02:00

Geçtiğimiz günlerde BDDK tarafından verilen bir talimat ile birlikte çeşitli bankaların zorunlu olarak kredi erteleme fırsatı sunacağı belirtilmişti. Genel olarak korona virüs nedeniyle gerçekleşecek olan bu kredi ertelemeler kişilerin gelir kaybına uğramaması ve ekonomik anlamda sıkıntı çekmemesi için geçerli olacaktır diyebiliriz. Pek çok işletme korona virüs salgını nedeniyle işlerinin aksadığını ve yeterince kazanç elde edemediğini belirttiğinden artık bu borç erteleme ile birlikte kredi konusunda sıkıntılar yaşanmayacak. Kişiler çektikleri kredileri rahat bir şekilde ödeyebilecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından verilen talimat doğrultusunda ise kredi sahiplerinin borçlarının 2020 sonuna kadar ertelemesi kararı alındı. Bu karar ile birlikte Akbank, TEB, Garanti ve Yapı Kredi Bankası çeşitli kredi paketlerinde borç öteleme kararını gerçekleştirdi. Bu bankalardan kredi çeken kişiler ise yılbaşına kadar kredi ödemelerini erteleyebilecek. Bu şekilde de kredi ödemeleri için doğru bir zaman oluşturulacak. Kişiler korona virüsten dolayı zaten maddi sıkıntı çekerken bu kredi borçları nedeniyle de ekstra zorluk yaşamayacak.

İKİNCİ KEZ ERTELEME İSTEYENLERİN TALEPLERİ BANKALARI ETKİLEDİ!

Daha öncesinden kredi erteleme talebi yapan kişilerin ise tekrardan böyle bir talep oluşturması bankalar tarafından verilen bir kara doğrultusunda iptal edildi. Bu kredi ertelemelerinin sadece ilk defa yapacak olan kişilere özel olduğu ve buna göre bir düzenleme getirileceği duyuruldu. Akbank gibi kredi borç ötelemesi sunan bankaların tek seferlik yapacağı bu öteleme ile birlikte kredi sahipleri rahat bir nefes alacak.

TEB BANKASINDAN KREDİ YAPILANDIRMA İMKÂNI GELDİ!


TEB Bankası ihtiyaç ve taşıt kredileri için borç sahiplerine avantajlı bir teklif ile geldi. Bu teklif ise kredi borç yapılandırması olarak açıklandı. Son dakika açıklaması olarak verilen bu duyuru ile birlikte TEB Bankası üzerinden ihtiyaç ve taşıt kredisi alan kişilerin kredilerini yapılandırma imkânı bulunacak. Korona virüs salgını nedeniyle çeşitli destek paketleri oluşturan banka ise kredi borç sahiplerine 3 aya kadar erteleme fırsatı sunacak. Böylelikle 31 Aralık’a kadar kredi borçları ödenmeyecek. Konu ile ilgili de kredi sahiplerinin direkt banka ile irtibata geçerek detaylı bilgi alması gerekiyor. Böylelikle daha sağlıklı bir borç erteleme yapılabilecektir diyebiliriz.

AKBANK KORONA VİRÜS NEDENİYLE ÇEŞİTLİ KREDİ PAKETLERİNE ERTELEME SAĞLIYOR!

Yapılan kredi erteleme işlemlerine bir diğer banka olarak Akbank’ı da örnek verebiliriz. Akbank da kendi müşterilerine temel ihtiyaç, konut ya da taşıt kredilerinde erteleme imkânları sunuyor. Bu ertelemeler ise tamamen pandemi süreci nedeniyle gerçekleşiyor. Çeşitli şartları olan bu erteleme fırsatlarının ise kredi sahiplerini sıkıntıya sokmaması için gerçekleşeceği söyleniyor. Böylelikle daha rahat bir şekilde kredi ödemeleri yapılabilecek.
Akbank üzerinden 31 Aralık tarihine kadar kredi ötelemesi yapmak isteyen kişiler İnternet bankacılık sistemleri ya da direkt banka numarasıyla bunu sağlayabilirler. Banka yapılan başvurular neticesinde kredi ödemelerini yeni yıla aktararak birkaç ay da ödemeleri durduruyor.

GARANTİ BANKASINDAN BORÇ ÖTELEME İMKÂNI GELDİ!

Garanti Bankası’na bağlı olan kredi sahiplerinin artık kredi öteleme imkânı bulunuyor. Bankadan gelen açıklamaya göre 31 Aralık 2020 tarihine kadar erteleme imkânı yapılan başvurularla birlikte mümkün oluyor. Faiz ve taksit ödemelerinin bu şekilde ertelenmesi ile birlikte kişilerin daha rahat ödeme gerçekleştirmesi sağlanıyor. Bütün konut, taşıt ve temel ihtiyaç kredilerinde geçerli olan kredi borç ertelemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar direkt olarak banka ile iletişime geçerek başvurularını yaparak ertelemeden faydalanabiliyor.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR