Bankalara Borcu Olan Vatandaşlara Güzel Haber! Borçları Devlet Karşılayacak

Konut veya taşıt sahibi olmak için kredi çeken, çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için ihtiyaç kredisinden faydalanan, ödeme yaparken kredi kartı kullanan kişilerin sayısı bir hayli fazladır. Bu noktada, günümüzde, birçok kişinin finansman borçlarının olduğu bilinmektedir.

Bankalara Borcu Olan Vatandaşlara Güzel Haber! Borçları Devlet Karşılayacak
Yayın Tarihi: 9.08.2020 14:47:00

Konut veya taşıt sahibi olmak için kredi çeken, çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için ihtiyaç kredisinden faydalanan, ödeme yaparken kredi kartı kullanan kişilerin sayısı bir hayli fazladır. Bu noktada, günümüzde, birçok kişinin finansman borçlarının olduğu bilinmektedir. Finansman ihtiyaçlarını karşılamak isteyenlerin destek kredi paketlerinden veya ihtiyaç kredi paketlerinden faydalanması söz konusu olmaktadır. Banka borcu olan vatandaşlar ne yapacaklarını kara kara düşünürken onlara güzel haberin bankalardan geldiğini söylemek gerekir. Tüketicileri yakından ilgilendiren bazı konularda birtakım değişikliklerin yapılması noktasında geçtiğimiz günlerde Plan ve Bütçe Komisyonu’na bazı önerilerde bulunuldu.

Banka Borcu Olan Vatandaşlara Devlet Desteği!

Destek kredi ve ihtiyaç kredi paketlerinin önemini tartışmaya gerek yoktur. Belirli birikimi olmayan, ihtiyaçlarını karşılamak için maddi desteğe ihtiyacı olanlar için en iyi seçenek hiç şüphesiz bu tür kredi paketleri olmaktadır. Ancak, bu tür kredilerin alınmasından dolayı bankalara borçlu konumuna düşen sayısız tüketici bulunmaktadır. Bu noktada, tüketicilerin söz konusu borçlardan dolayı mağdur olmaması adına Plan ve Bütçe Komisyonu’na birtakım önerilerde bulunulmuştur. Söz konusu öneri; Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri tarafından yapılmıştır. CHP Grup Başkan Vekilleri Özgür Özel, Engin Altay, Bülent Kuşçuoğlu, Engin Özkoç ve Veli Ağababa’nın imzasının bulunduğu bu teklifin içeriğinde ne olduğu herkes tarafından merak edilmektedir.

Meclise sunulan kanun teklifinde Kovid-19 sürecinde maddi sıkıntı çeken insanların daha fazla mağdur olmaması adına birtakım kanun değişiklikleri yer almaktadır. Peki, bu kanun teklifinin içerisinde neler bulunmaktadır?

Kanun Teklifi İçerisinde Hangi Maddeler Yer Almaktadır?

  • Kovid-19 sürecinde borçlarını ödeme konusunda zorlanan kişilerin yeni bir finansal destek alması noktasında alınan birtakım önlemlerin kaldırılması
  • Birçok kişinin kabusu olan MTV ikinci taksitlerinin alınmaması
  • Kovid-19 sürecinde sokağa çıkma yasaklarından en çok etkilenenlerin başında gelen esnaf ve sanatkarlara kiralarını ödemeleri noktasında bankalardan altı aylık kiraları tutarında olacak şekilde 24 aya kadar vadeli kredi çekme imkanının sağlanması
  • Esnaf ve sanatkarlar için sunulan kredi imkanının faiz giderlerinin devlet tarafından ödenmesi
  • İşyeri kira ödemelerindeki stopajın kaldırılması
gibi hususlar söz konusu kanun teklifinin içerisinde bulunmaktadır.

Tüketicilerin Banka Borçları Devlet Tarafından Ödenecek!

Bu kanun teklifinin Kovid-19 sürecinde TBMM’ye sunulması ve kabul görmesi halinde bu süreçte işini kaybeden, geliri azalan ancak bankaya borcu bulunan kişilerin yaşamış olduğu mağduriyetin önüne geçilecektir. Bu noktada, aşağıdaki bankalarda borcu bulunan kişilerin borçlarının faiz giderleri devlet tarafından karşılanacaktır.
  • Ziraat Bankası
  • Halk Bankası
  • Vakıf Bankası
  • Yapı Kredi Bankası
  • QNB Finansbank
  • Akbank
  • Denizbank
  • ING Bank
  • TEB
  • İş Bankası
  • Garanti Bankası
Daha önce söylediğimiz gibi yukarıdaki bankalarda borcu bulunan vatandaşların kredilerinin faiz giderleri devlet tarafından karşılanacaktır. Ancak, bu olayın gerçekleşmesi için öncelikli olarak TBMM’ye sunulan kanun teklifinin kabul edilmesi gereklidir. Sonuç olarak, Kovid-19 sürecinde tüketicilerin daha büyük mağduriyetler yaşamaması noktasında bu kanun teklifinin meclisten geçmesi sabırsızlıkla beklenmektedir.

Kovid-19 sürecinde vatandaşların mağdur olmaması adına devletin Mart ayından bu yana büyük bir mücadele verdiğini ifade etmek gerekir. Sms kampanyaları ile toplanan gelirler ihtiyaç sahiplerine aktarılmıştır. Bunun yanı sıra, işverenlerin istedikleri zaman işçi çıkartmasının önüne geçilmiştir. Emeklilerin aylıklarına zam yapılarak en düşük emekli aylığının bin 500 TL olması sağlanmıştır. Ayrıca, emeklilerin çeşitli ikramiyelerden faydalanmasına imkan verilmiştir.

Sonuç olarak, söz konusu kanun teklifi mecliste kabul edildiği takdirde borcu olan vatandaşların borçlarının ödenmesi için güzel bir fırsat sunulacaktır.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR