Bankalara borcu olanlara müjde: Tüm borçlar faizsiz ertelenecek, borcunu ödeyemeyenler 12 aya kadar faizsiz erteleyebilecek!

Türkiye’de ekonomi ve işsizlik oranları gün geçtikçe kötüye gitmektedir, bu nedenle insanlar borçlarını ödemekte zorlanıyor. Özellikle bankalara olan kredi kartı ve kredi borçları ödenmediği için her geçen gün farklı faiz tabloları oluşturulabiliyor.

Bankalara borcu olanlara müjde: Tüm borçlar faizsiz ertelenecek, borcunu ödeyemeyenler 12 aya kadar faizsiz erteleyebilecek!
Yayın Tarihi: 28.05.2020 17:04:00

Türkiye’de ekonomi ve işsizlik oranları gün geçtikçe kötüye gitmektedir, bu nedenle insanlar borçlarını ödemekte zorlanıyor. Özellikle bankalara olan kredi kartı ve kredi borçları ödenmediği için her geçen gün farklı faiz tabloları oluşturulabiliyor. Geçtiğimiz günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yaptığı açıklamada tüm bankalara borcu olan vatandaşlarımız faizsiz bir şekilde 12 aya kadar kredi ve kredi kartı borçlarını erteleyebilecekti.

Ancak bu karara pek çok banka uymamıştı, hatta pek çok banka 3 ay erteleme için dahi çok yüksek faiz oranı sunmuştu. Bu vatandaşlara sağlanan bir kolaylık değil de sırtlarına yeni bir yüklemek gibi olmuştu. Pek çok okurumuz bu durumdan şikâyetçi olduğunu belirterek, 3 ay erteleme için 10 bin TL’ye kadar faiz ödeyeceğini belirtmişti. Bu derece yüksek erteleme faizi sunan bankalara son gelen şok karar ile beraber artık tüm bankalar vatandaşların kredi ve kredi kartı borçlarını 12 aya kadar faizsiz bir şekilde ertelemek zorunda kalacak. Ancak her borç değil, sadece başvuru yapan ve ilgili mevzuata göre alınan borçlar 12 ay faizsiz bir şekilde borçlanabilecek. İşte tüm ayrıntılar…

Korona virüs salgını sonrasında milyonlarca vatandaşımız işsiz kaldı, işsizlik oranı Türkiye’de hiç görülmediği kadar arttı. Kredi ve kredi kartı borcu olan vatandaşlar işsizlik sebebiyle borçlarını ödemekte oldukça zorlandı. Erteleme kolaylığı daha önce Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından bankalara tebliğ edilmişti, ancak erteleme faizleri ile alakalı tüm kararları bankaların inisiyatiflerine bırakmıştı. Ancak hem özel bankalar hem kamu bankaları kredi ve kredi kartı borçlarını ertelemek için çok yüksek faiz istemişti. İşte bu nedenle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yeni almış olduğu karar doğrultusunda bundan böyle tüm kredi ve kredi kartı borçları 12 ay yüzde sıfır faiz ile ertelenebilecek. Tüm dünyayı ağır bir şekilde etkisi altına alan Korona virüs, ülkemizde bir nebze daha hafif geçmeye başladı. Hayatın normalleşmeye doğru gitmesine yakın alınan kararlar doğrultusunda 90 gün içerisinde hayat eskisi kadar normale dönebilecek. Bu kararların alınmasında mevcut durum çok etkili ancak elden tüm tedbirler bırakılırsa yine eskisi gibi olabileceğinden tüm kararlar hem normalleşmeye hem de kontrol altında tutmaya yönelik oluyor.


BANKALARA OLAN BORÇLAR 12 AY SIFIR FAİZ İLE ERTELENEBİLECEK

Tüm kredi kartı ve kredi borcu bulunan vatandaşlara müjdeli haber BDDK tarafından geldi. Alınan kararlar doğrultusunda bundan böyle tüm bankalar kredi ve kredi kartı borçlarını 12 aya kadar faizsiz bir şekilde erteleyebilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) aldığı bu kararı bankalara hızlı bir şekilde tebliğ etti. Halkbank’ın Katar Bankası ile yaptığı kambiyo anlaşması sonucunda ülkemizde ekonomik olarak ferahlamanın 30 gün içerisinde başlayacağı, Dolar ve Euro kurunun bir nebze daha düşeceği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ifade edilmişti. Bu kapsam ile beraber hem işsizlik oranları düşürülecek hem de vatandaşın tüm kredi ve kredi kartı borcu yapılandırılmaya alınabilecek. Bu fayda ile beraber hem 12 ay taksit ertelemesi hem de sıfır faiz imkânı sunulabilecek. Bankalar bu imkânı vatandaşlara sunmak zorunda kalacak.

KREDİ KARTI VE KREDİ BORCU ERTELEMEK ZORUNDA OLAN BANKALAR

Ziraat Bankası,  Halkbank,  Vakıfbank,  Ziraat Katılım Bankası,  Vakıf Katılım Bankası,  İş Bankası,  Garanti Bankası,  Yapı Kredi Bankası,  Akbank,  Denizbank,  QNB Finansbank, TEB, Şekerbank,  Emlak Katılım Bankası,  Kuveyt Türk Katılım Bankası.  Odeabank, Albaraka Türk, Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Alternatif Bank, ING Bank gibi Türkiye’nin en sık kullanılan bankaları 12 ay erteleme yapmak zorunda olacak.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR