Bankalardan Koronavirüs Destek Paketleri Açıklandı! 20 Bin TL kadar tüm Borçları erteleyin

Tüm Dünyada etkileri hızla yayılan ve pandemi ilan edilen Koronavirüs salgını için Türkiye'de kamu bankaları başta olmak üzere pek çok banka müşterileri için destek paketlerini açıkladı! Koronavirüs salgını, ekonomik dengeleri de etkilemeye başladı!

Bankalardan Koronavirüs Destek Paketleri Açıklandı! 20 Bin TL kadar tüm Borçları erteleyin
Yayın Tarihi: 26.03.2020 20:02:00

Tüm Dünyada etkileri hızla yayılan ve pandemi ilan edilen Koronavirüs salgını için Türkiye'de kamu bankaları başta olmak üzere pek çok banka müşterileri için destek paketlerini açıkladı! Koronavirüs salgını, ekonomik dengeleri de etkilemeye başladı! Ekonomide çarkların yavaşlamasına neden olan Koronavirüs salgını nedeniyle binlerce işletme kepenk kapatmak zorunda kalmış, esnaf zor duruma düşmüştü! Bankalardan da bireysel ve ticari müşterilerine başta kredi borç erteleme gibi birçok destek sunuluyor. Detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

Koronavirüs salgınının açtığı yaraları sarmak adına ekonomide de destek paketleri bir bir açıklanıyor. Başta Hükümet, ekonomik önlemler paketini açıklayarak 100 milyar TL'lik meblağın ayrıldığını duyurmuştu. Şimdi başta kamu bankaları olmak üzere pek çok özel banka da, bireysel ve ticari müşterilerine Koronavirüs salgını nedeniyle kolaylıklar sağlıyor. Vatandaş da kredi ve kredi kartı borçlarıyla ilgili bir erteleme veyahut faiz silme işleminin yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Kredi borçları ertelendi mi? Hangi bankalar koronavirüse karşı hangi önlemleri açıkladı? Bu haberimizde hazırladık.

Ziraat Bankası Kredi Erteleme Müjdesi

Ziraat Bankası, 31.03.2020 tarihi itibariyle bireysel ve ticari müşterilerinin talepleri üzerine, ödenmesi gereken dönem sonu taksit, faiz ve anapara ödemelerinin erteleneceğini duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle nakit akışı bozulan müşteriler, mevcut kredi borçlarını 6 ay boyunca ödemeyecek! Turizm gibi dönemsel sektörlerde ise bu süre 12 ay olacak. 

Ziraat Bankası, ayrıca personel maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden ödeyen firma müşterilerine, 2020 Şubat ayı itibariyle mevcut istihdamlarını azaltmamak, işçilerini işten çıkarmamak ve istihdama devam şartıyla önümüzdeki 3 aylık süreçte personel maaş gideri kadar ilave limit imkanı sunuyor. Banka üzerine düzenlenen çeklerin ödenmesi için genel kredi limitlerinde de artışa gidiliyor. 

Vakıfbank'tan Koronavirüs Sebebiyle Kredi Erteleme 

Vakıfbank da Ziraat Bankası gibi alacaklarının ertelendiğini duyurdu. Vakıfbank'ın Koronavirüs salgını nedeniyle açıkladığı destek paketinde kredi vadelerinin ertelenmesi ve mevcut kredilerin yeniden yapılandırılması gibi pek çok maddede banka müşterilerine destekler sıralandı. 

Vakıfbank'ın açıkladığı destek paketlerine göre;

1- Vakıfbank müşterisi firmaların, 31 Mart 2020 devre sonu faizleri de dahil olmak üzere 30 Haziran 2020 tarihine kadarki tüm kredi taksitleri ve ödemeleri konusunda gerekli esneklik sağlanacak.

2- İşletmelerin istihdama devam şartıyla istihdam kapasitelerinin desteklenmesi adına 3 aylık maaş giderleri tutarında uzun vadeli kredi kullandırılması sağlanacak.

3- Turizm, şehir içi toplu taşıma vb. koronavirüs salgınınından en çok etkilenen sektörlere özgü 12 aylık ödemesiz dönemli krediler sağlanacak.


4- Firmaların vergi ödemesi, SGK prim ödemesi gibi ödemelerini sorunsuz şekilde halledebilmesi adına nakit limit yönetimlerinin artırılması, bu limitler üzerinden yapılacak ödemelerde 3 ay ödemesiz, 12 ay taksit imkanı sunulacak.

Halkbank Koronavirüs Destek Paketi

Halkbank tarafından 'Koronavirüs salgını' nedeniyle açıklanan destek paketinde, "31 Mart 2020 tarihine kadar taksit, faiz ve anaparasını ödeyemeyen firmalar ile bireysel müşteriler, bu döneme dair ödemelerini erteleyebilecek. Esnaf ve sanatkarların bu dönemde yaşadıkları olumsuzluklara destek olmak amacıyla talep etmeleri halinde kullanmış oldukları kredilerin Nisan, Mayıs ve Haziran 2020 aylarında vadeleri gelecek olan anapara ve faiz ödemeleri, ödeme vadelerinden itibaren 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek" açıklamasına yer verildi.

Halkbank, nakit akışı bozulan müşterilerine 6 ay ödemesiz, 12 aya kadar taksit seçeneğiyle kredi paketleri de sunacak. Ayrıca ödemesiz dönem turizm vb. dönemsellik arz eden sektörler için 12 aya kadar çıkarılacak.

Türkiye İş Bankası Koronavirüs Destek Paketi

Kamu bankaları gibi özel bankalardan da Koronavirüs salgınıyla ilgili ekonomiye destek paketleri duyuruldu. Türkiye İş Bankası'da Koronavirüs nedeniyle destek paketi açıklayan bankalardan biri oldu. Türkiye İş Bankası'nın açıkladığı destek paketine göre:

1- 30 Nisan'a kadar anapara - faiz - taksit ödemesi bulunan İş bankası müşterilerinin ödemeleri, ekstra bir koşul aranmaksızın 30 Haziran 2020 tarihine kadar ertelendi. 

2- Koronavirüs salgını nedeniyle olumsuz etkilenen turizm, AVM, parekende vs. sektörleri başta olmak üzere, her sektörde ödemesiz dönem dahil gerekli destekler sağlanmalıdır.

3- Maaş anlaşmalı olsun olmasın Banka müşterilerinin önümüzdeki 3 aya ait maaş ödemelerini herhangi bir istihdam azaltımı yapmamaları kaydıyla gerekirse ilave limit tahsisi suretiyle ödenmesine katkı sağlanacak.

4- Sağlık ve gıda başta olmak üzere, müşterilerimizin alışveriş anında ihtiyaç duyması halinde kredi kartı limitlerinde artırıma gidilecek. POS ve ÖKC ücretleri 3 ay boyunca ötelenecek.

Yapıkredi Bankası Koronavirüs Destekleri

Yapıkredi bankası da diğer bankalar gibi koronavirüsle mücadele kapsamında ekonomik destek kalemlerini duyurdu. Yapıkredi bünyesindeki Bireysel ve tüzel müşterilerin 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemeleri, talep edilmesi halinde, mevcut koşullarla 30 Haziran'a kadar ötelenecek. Diğer taraftan Yapı Kredi Mobil, Yapı Kredi Internet Şubesi ve ATM’lerden yapılacak EFT/havale ve kartsız para yatırma/çekme işlemlerinden 1 ay boyunca ücret alınmayacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR