Bankalardan Koronavirüse Karşı İki Yeni Destek Kredisi

Bankalar, Koronavirüs salgınına karşı iki yeni destek kredisini duyurdu! Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan yeni destek kredileri çerçevesinde, 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, 12 aya kadar vade seçeneğiyle ve yıllık %9,5 faiz oranıyla Çek ödeme Destek kredileri banka müşterilerine..

Bankalardan Koronavirüse Karşı İki Yeni Destek Kredisi
Yayın Tarihi: 27.03.2020 21:20:00

Bankalar, Koronavirüs salgınına karşı iki yeni destek kredisini duyurdu! Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından açıklanan yeni destek kredileri çerçevesinde, 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, 12 aya kadar vade seçeneğiyle ve yıllık %9,5 faiz oranıyla Çek ödeme Destek kredileri banka müşterilerine sunulacak! Bankalardan koronavirüse karşı iki yeni destek kredisiyle ilgili tüm detayları bu haberimizde hazırladık...

Çin'in Wuhan kentinden yayılan ve tüm Dünyada küresel bir salgın haline gelen Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgını, Türkiye'de de etkilerini gösteriyor. Son açıklanan veriler ışığında Covid-19 virüsüne kapılan 5698 vaka, 92 de ölüm kayıtlara geçti. Koronavirüs salgını ekonomik dengeleri de alt üst etti. Özellikle küresel piyasalar yangın yerine çevrilmişken Türk ekonomisi de virüsten olumsuz etkileniyor. Bu çerçevede Türkiye Bankalar Birliği, koronavirüs salgınına karşı ekonomik anlamda iki yeni destek kredisini müjdeledi. Koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri olan Bankacılık sektörü, ekonomiyi sırtlamaya ve ekonomik faaliyetleri desteklemeye devam edecek. Bu bağlamda 2 yeni destek kredisi bankalar tarafından müşterilerine sunulacak. 

TBB'nin açıkladığı yeni destek kredileri; Çek ödeme destek kredisi ve Ekonomik istikrar kalkan kredisi olacak. Çek ödeme destek kredisi en çok 10 milyon TL, Ekonomik istikrar kalkan kredisi ise azami 50 milyon TL olarak belirlendi. Sektör farkı olmaksızın firmalar, istedikleri krediler için bankalara müracaat edebilecekler. İki yeni destek kredisinin hangi bankalarca uygulamaya koyacağı şuan için bilinmiyor. Yakın zamanda bankaların iki yeni destek kredisi ile ilgili talep toplamaya başlaması bekleniyor.

İKİ YENİ DESTEK KREDİSİ GELİYOR


TBB tarafından yapılan açıklamaya göre, Hazine desteğiyle, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti başta Küçük ve Orta Büyüklükteki işletmeler olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin, şimdiye dek düzenledikleri çeklerinin ödenmesinde kullanılmak üzere krediler kullanılacak. TBB tarafından duyurulan krediler, 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, 12 aya kadar vadeli ve yıllık %9,5 faiz oranıyla sunulacak. Çek ödemeleri için kredi tutarı en çok 10 milyon TL olarak belirlenirken, ekonomik istikrar kalkanı kredisinin en yüksek tutarı 50 milyon TL olacak. 

HANGİ FİRMALAR KREDİ KULLANABİLECEK?

TBB'nin duyurduğu yeni destek kredilerini kullanabilmek için firmaların 2020 Şubat ayı sonu itibariyle kayıtlı olarak çalışan sayılarında kredi vadesi boyunca azalma olmaması ön koşulu bulunuyor. Krediler, istihdama devam şartıyla veriliyor! 

KREDİ LİMİTLERİ NE KADAR?

Yıllık 25 milyon TL cirosu bulunan işletmeler 5 milyon TL, yıllık cirosu 25-125 Milyon TL olanlar ise azami 25 milyon TL, 125 milyon ve üzerinde cirosu olan şirketler ise 50 milyon TL'ye kadar kredi desteğinden faydalanabilecekler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR