Bankalardan Kredi Kartı ve KMH Faiz İndirimi Bilgilendirmesi

3 Nisan 2020 tarihi itibari ile bankalardan arka arkaya Kredi kartı ve KMH faiz indirimi yapıldığına dair bilgilendirme mesajları ve mailleri gelmeye başladı. Bankalardan gelen maillere baktığımızda genel olarak 0,15 puanlık faiz indirimi yapıldığı gözlemlenmektedir.

Bankalardan Kredi Kartı ve KMH Faiz İndirimi Bilgilendirmesi
Yayın Tarihi: 3.04.2020 16:42:00

3 Nisan 2020 tarihi itibari ile bankalardan arka arkaya Kredi kartı ve KMH faiz indirimi yapıldığına dair bilgilendirme mesajları ve mailleri gelmeye başladı. Bankalardan gelen maillere baktığımızda genel olarak 0,15 puanlık faiz indirimi yapıldığı gözlemlenmektedir. Faiz indirimi dışında Kredi kartı asgari ödeme tutarının toplam borcun % 20’sine indirilmesi ise sürpriz oldu.

Korona virüs salgınından önce BDDK tarafından yapılan açıklamalarda Asgari ödeme tutarının yükseltileceği yönünde sinyaller verilmişti ve bu nedenle beklenen mevcutta ki %25 asgari ödeme oranının yükseltilmesiydi. Ancak anlaşılan o ki salgın nedeni ile geri adım atılarak % 20’ye çekilmesine karar verilmiş.

Banka Kredi Kartı Faiz İndirimi

BDDK tarafından alınan karar ile kredi kartı aylık faiz oranı ve aylık gecikme faizi oranlarında düzenleme yapılmıştır. BDDK tarafından açıklanan ve 1 nisan tarihinden itibaren geçerli olan faiz oranları aşağıdaki gibidir.

Aylık kredi kartı faiz oranı; TL cinsinden yapılan işlemler için % 1,25 iken yabancı para cinsinden yapılan harcamalar için bu oran % 1,00 olarak uygulanacaktır.

Aylık kredi kartı gecikme faiz oranı; TL cinsinden yapılan işlemler için % 1,55 olup yabancı para cinsinden yapılan harcamalar da ise % 1,30 faiz oranı uygulanacaktır.

Banka KMH Faiz İndirimi

BDDK tarafından yapılan açıklama sonrasında bankaların uygulamaya aldığı ve 1 Nisandan itibaren geçerlilik kazanacak KMH aylık faiz oranı % 1,25 olup KMH aylık gecikme faiz oranı ise % 1,55 olarak uygulanacaktır.

Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi Nedir?

Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi, Korona virüs salgını nedeniyle ekonomiye destek vermek, ekonomik kalkınma istikrarını korumak amacı ile bireysel müşterilere yönelik hazırlanmış bir kredidir. Hane halkı geliri aylık 5 Bin TL altı olan bireysel müşteriler için düzenlenen Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi, 10 Bin TL’ye kadar kullandırılabilecek. İlk 6 ayı ödemesiz olarak hazırlanan Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi şimdilik Ziraat bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından kullandırılacak. Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi’nde 36 aya kadar vade uygulanabilecek.

Kredi Borçları İçin Öteleme Nasıl Yapılır?

Korona virüsün ekonomiyi vurması ile birlikte bankalar gerek bireysel krediler gerekse de kredi kartı borçları için 30 Haziran 2020 tarihine kadar öteleme yapılabileceği yönünde açıklamalar yayınlamaya başladı. Şubeye gitmeye gerek kalmadan bankanızın online bankacılık işlemleri üzerinden ya da telefon bankacılığı aracılığı ile kredi borcu öteleme talebinde bulunabilirsiniz. Aynı şekilde kredi kartı borçlarınız içinde öteleme talebinde bulunma hakkınız bulunmaktadır.

Hangi Bankalar Da Kredi Borç Ötelemesi Yapılabilmekte?

Şu an için İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası, QNB Finansbank, Halk Bank, Vakıf Bank, Ziraat Bankası, Yapı Kredi Bankası ve TEB başta olmak üzere bir çok banka tarafından mevcut bireysel kredi borçlarının aynı faiz oranı ile 3 ay ertelenebileceği açıklandı. Kredi kartı borçlarına yönelikte bir çok bankadan aynı açıklama yapıldı. 3 ay kredi kartı borcu öteleme imkanı sunan bankalar talep olması halinde mevcut aylık kredi kartı faiz oranı uygulayarak kredi kartı ekstre bakiyesini 3 ay sonraya öteleyebilecekler.
 



HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR