Bankaların aldıkları bu ücretleri hemen iade alabilirsiniz! İşte iade alabilmenin yöntemi

Bankalar kredi kartları için düzenli olarak aidat ücreti alırlar, bu her ne kadar yasal olmayan bir süreç olmuş olsa da ne yazık ki farklı isimlerle dahi olsa bankalar kredi kartı aidatı kesintisi yapmaktadır. Türkiye’de toplam 72 milyon adet kredi kartı vardır. Kredi kartı yaşamımızın adeta içine

Bankaların aldıkları bu ücretleri hemen iade alabilirsiniz! İşte iade alabilmenin yöntemi
Yayın Tarihi: 25.06.2020 22:38:00

Bankalar kredi kartları için düzenli olarak aidat ücreti alırlar, bu her ne kadar yasal olmayan bir süreç olmuş olsa da ne yazık ki farklı isimlerle dahi olsa bankalar kredi kartı aidatı kesintisi yapmaktadır. Türkiye’de toplam 72 milyon adet kredi kartı vardır. Kredi kartı yaşamımızın adeta içine işlemiş durumda.

İnsanlar şu an sakız alırken dahi kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanmak her ne kadar takibi kolay yapılan bir finansal araç olsa da yüksek limitli kredi kartlarının hayatımıza açacağı sıkıntılar da malum. İşte bu nedenle kredi kartı her zaman normal kullanılmalıdır. Eğer kişi kredi kartını düzensiz ve sık bir şekilde harcıyor ancak tam ödeme yapmıyor ise acil bir şekilde o kredi kartından kurtulmalıdır. Eğer kişi o kredi kartından kurtulamazsa ciddi sıkıntılar oluşturabilir. Kredi kartını kullanmasanız dahi bankalar sizden bu kartları barındırdığınız için aidat kesintisi yapacaktır. Yapılacak olan ödeme banka hesabınızdaki paradan otomatik olarak değil kredi kartınızdan otomatik olarak çekilir.

İşte tam olarak bu sayede bankaya kredi kartı aidatı ödemek zorunda bırakılırsınız. Türkiye'de milyonlarca kredi kartı kullanan vatandaş vardır. Kredi kartları artık bir yaşam biçimi halini almıştır. Kredi kartı bankaların müşterilerine belirli bir limit dahilinde verdikleri nakit çekim ve alışveriş işlemlerinde kullanabildiği bir ödeme aracı yani bir kredidir. Kredi kartı ile yapmış olduğunuz alışverişleri ekstre son ödeme tarihine kadar faizsiz olarak nakit sağlamış olursunuz. Eğer kredi kartı ekstrenizi düzenli olarak yatırmaz ve banka ile ödeme konusunda ciddi sorunlar yaşarsanız eğer kredi notunuz yüksek miktarda düşürülür. Bankalara kart aidatlarına ait bir düzenleme yapıldı. Hangi bankalara ne kadar kart aidat ödemesi yapılmaktadır? İşte tüm ayrıntılar…

Malum günümüzde artık nakit para kullanımı diye bir durum kalmadı. İnsanlar hem harcamalarını taksitlendirebilmek hem de harcamalarını düzenli bir şekilde takip edebilmek için kredi kartı kullanıyor. Hem de o ay içerisindeki tüm nakit paraları ceplerinde kalıyor. Bu sayede bireysel ekonomi için güzel bir yatırım yapılmış oluyor. Bu bağlamda ülkemizde milyonlarca vatandaş kredi kartı kullanıyor. Ancak kredi kartı kullanırken, belirli bir miktar aidat ödememiz gerekiyor. Kart kullanan vatandaşlar, internet üzerinden kredi kartı aidatlarını iade alma konusunu araştırmaktadır. Ödediğiniz kart aidatlarınızı iade alabilirsiniz. Peki, kart aidatlarınızı nasıl iade alabilirsiniz?


KREDİ KART AİDAT İADE BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Kredi kart kullanan vatandaşlar, aidat iade başvurularını yakından araştırmaktadır. E-Devlet platformu üzerinden yapılan başvurularla kart iade işlemi gerçekleştirilmektedir. Bunun dışında kullanabileceğiniz kanallardan bir tanesi de https://www.turkiye.gov.tr/tbb-bireysel-musteri-hakem-heyeti adresidir. Belirtilen adrese giriş yaparak, kart aidat iadesini gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer hiç kart aidatlarıyla uğraşmak istemiyorsanız, bu durumda aidatsız kart veren bankalara başvuruda bulunabilirsiniz.

HANGİ BANKAYA NE KADAR AİDAT ÖDENİYOR?

Bankalara ödenen kredi kart aidatları merak konusu oldu. İşte en çok tercih edilen bankalara ödenen kart aidat tutarları:
  • QNB Finansbank aidatı: 128 TL
  • TEB aidatı: 114 TL
  • Şekerbank aidatı: 111,43 TL
  • ING aidatı: 140 TL
  • HSBC aidatı: 133 TL
  • Ziraat Bankası aidatı: 49 TL
  • Halkbank aidatı: 39 TL
  • Vakıfbank aidatı: 147 TL
  • Garanti aidatı: 141,50 TL
  • Akbank aidatı: 150 TL
  • Yapı Kredi aidatı: 139,50 TL
Kredi kartı aidat tutarları sürekli olarak değişiklik gösterebilir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR