Barbie filmi hangi ülkelerde yasaklandı! İşte yasaklanma nedenleri ile o liste

Gişe rekorları kıran Barbie filmi o ülkelerde yasaklandı. Peki Barbie filmi hangi ülkelerde neden yasaklandı?

Barbie filmi hangi ülkelerde yasaklandı! İşte yasaklanma nedenleri ile o liste
Yayın Tarihi: 21.08.2023 10:01:00

Büyük bir PR çalışmasıyla dünya genelinde rekor kıran Barbie filmi aynı zamanda pek çoık ülkede çeşitli gerekçelerle yasaklanmaya devam ediyor.

Bu yılın kuşkusuz damga vuran yapımlarından Barbie, yasaklanmaya devam ediyor. Yönetmen koltuğunda Greta Gerwig’in oturduğu başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling’in yer aldığı ve henüz ayın başında 1 milyar dolar gişe hasılatını elde eden Barbie filmi bazı ülkelerde yasaklandı.
 
Barbie, filmi bazı ülkelerde de tartışma yaratmaya devam ediyor. Barbie filmi daha vizyona girmeden Vietnam’da yasaklanmıştı. Şimdi ise arka arkaya 4 ülkede birden yasaklandı. Barbie filmi hangi ülkelerde yasaklandı? İşte filmin yasaklandığı ülkeler ve birbirinden farklı gerekçeleri!

Barbie filminin yasaklandığı ülkeler ve gerekçeleri!

VİETNAM - DİPLOMATİK KRİZ NEDENİYLE

Barbie filmi Temmuz ayında daha vizyona girmeden önce Vietnam’da yasaklandı. Ancak bu yasağın nedeni diğer ülkeler göre çok farklı. Filmde yer alan bir sahnede yer alan haritada, Güney Çin Denizi’ndeki bir bölge Çin’e aitmiş gibi gösteriliyor. Bu duruma tepki gösteren Vietnam yönetimi filmi yasaklama kararı almıştı.


KUVEYT - TOPLUMUN İNANÇLARINA UYMADIĞI GEREKÇESİYLE

Kuveyt, Barbie’yi "Kuveyt toplumuna ve kamusal düzenine karşı düşünce ve inançları öne çıkardığı" gerekçesiyle yasaklayan ülkelerden biri.

LÜBNAN - EŞÇİNSELLİK ÖZENDİRDİĞİ GEREKÇESİYLE

Lübnan Kültür Bakanı Muhammed Mortada, Barbie’yi "Eşcinselliği ve cinsel dönüşümü öne çıkarması" gerekçesiyle yasaklayan ülkler arasında yer alıyor.

CEZAYİR - BATI'NIN AHLAKSIZLIĞINA ÖZENDİRDİĞİ GEREKÇESİYLE

Barbie vizyona girdikten 3 hafta sonra Cezayir'de "Eşcinselliğe övgü ve diğer Batı’nın ahlaksızlıklarını öne çıkardığı" gerekçesiyle yasaklandı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR