Barış Manço Aramızdan Ayrılalı 19 Yıl Oldu

Usta sanatçı Barış Manço, vefat edeli tam 19 yıl oluyor. 7'den 77'ye iz bırakan Anadolu Rock'ın kurucuların olan Barış Manço, Kadıköy’de anıldı.

Barış Manço Aramızdan Ayrılalı 19 Yıl Oldu
Yayın Tarihi: 1.02.2018 13:22:00

Türk halkının en sevdiği isimlerden olan Barş Manço, 2 Ocak 1943 tarihinde İstanbul'da doğdu. Sanatçı tasvirinin vücut bulmuş hali olan Manço, müzisyen kimliğinin yanı sıra oyunculuk, TV programcılığı, sunuculuk yaptı. Barış abi olarak yer edinen usta sanatçı aynı zamanda bir koleksiyoner, ressam ve gezgin olarak hayatımızda yer edindi. 



1988 yılında TRT 1'de yayınlanan “7'den 77'ye” programı Türk Televizyonculuğu'nda şimdiye kadar ulaşılamamış bir rekora imza atarak kültlerin arasında yerini aldı.

Anadolu Rock müziğinin kurucularından olan Barış Manço, sahneye ilk kez 1958 yılında Galatasaray Lisesi'nde öğrenciyken çıktı. O günden bu yana Türk Sanat Dünyası'nın kilometre taşlarından biri olarak grubu “Kurtalan Ekspres” ile birlikte Türkiye'de olduğu gibi yurtdışında da birçok konser verdi.




200'ün üzerinde şarkı, Manço'ya 12 altın ve 1 platin albüm ödülü kazandırdı. Şarkılarının birçoğu Yunanca, Bulgarca,Arapça, Farsça,Kürtçe, Japonca, İbranice, Fransızca ve Flemenkçe'ye çevrildi.

“Ekvator'dan Kutuplar'a” 5 kıtada 100'den fazla değişik yöreye giden Barış Manço ülkemizde belgeselciliğe yeni bir boyut kazandırdı. Yüksek öğrenimini Belçika'da “Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi”nde tamamlayan Manço 300'ün üzerinde ödüle sahiptir.



Barış Manço, 1990'lı yılların sonlarına doğru “Kaplumbağanın Öyküsü” projesini “Mançoloji” adlı son albümüyle sevenlerinin beğenisine sunamadan hayata veda etti. Vefatından sonra albümü, ailesi sevenleriyle buluşturdu. Sanat dünyasının başarılı ismi Barış Manço 7'den 70'e tüm insanların kalbini kazandı. Türkiye'nin Barış Abi'sini sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR