Başvuran Herkese 1000 TL Koronavirüs Desteği! E-Devlet'ten Başvuru Nasıl Yapılır?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Devletten vatandaşlara maddi para yardımları sürüyor. Daha önce 2,1 milyon ardından da 2. fazda 2,3 milyon aileye toplamda da 4 milyon 400 bin aileye sağlanan 1000 TL nakit yardımı, şimdi 3. faz aşamasında! 3. Faz yardımlar

Başvuran Herkese 1000 TL Koronavirüs Desteği! E-Devlet'ten Başvuru Nasıl Yapılır?
Yayın Tarihi: 21.04.2020 12:57:00

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Devletten vatandaşlara maddi para yardımları sürüyor. Daha önce 2,1 milyon ardından da 2. fazda 2,3 milyon aileye toplamda da 4 milyon 400 bin aileye sağlanan 1000 TL nakit yardımı, şimdi 3. faz aşamasında! 3. Faz yardımlar kapsamında Koronavirüs pandemisinden etkilenen ihtiyaç sahibi aileler başvuruda bulunarak 1000 TL Koronavirüs desteği alabilecek! İlk 2 faz için başvuru alınmamışken 3. faz yardımlar için başvurular E-Devlet kapısı üzerinden alınıyor! E-Devlet'ten Koronavirüs desteği başvurusu nasıl yapılır? E-Devlet 1000 TL Maddi yardım başvurusu nasıl yapılır, E-Devlet üyeliği nasıl açılır? E-Devlet 1000 TL başvuru şartları neler? E-Devlet üzerinden 1000 TL koronavirüs desteği başvuruları tüm detaylarıyla haberimizde...

Daha önce Birinci ve İkinci faz olarak gerçekleştirilen Koronavirüs salgınıyla mücadelede ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL nakit para desteği, şimdi de 3. faz yardımlarla sürdürülüyor. 3. Faz yardımlarda ilk 2 fazın aksine Başvuru yapanlara ödeme yapılacak! Koronavirüsle mücadele kapsamında Üçüncü Faz yardımlar da 1000 TL olarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Şuana dek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla toplamda 4 milyon 400 bin aileye ulaştırılan 1000'er TL'lik Koronavirüs destekleri, 3. faz yardımlarla daha da genişletilip en az 2 milyon aileye daha destek sağlanmış olacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Üçüncü Faz yardımlar için E-Devlet kapısı üzerinden başvuruların alınmaya başladığını duyurdu! Peki E-Devlet üzerinden 1000 TL koronavirüs pandemisine destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? 1000 TL Korona yardımı için başvurular bugün itibariyle başladı ve E-Devlet üzerinden an itibariyle binlerce kişi başvuruda bulundu. 

E-DEVLET 1000 TL KORONA DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Koronavirüsle mücadele Kapsamında Devletten vatandaşa destekler sürüyor. Koronavirüs pandemisinin etkisini halen daha hissettirdiği günlerde, Koronavirüs nedeniyle mağduriyet yaşayan ve ekonomik açıdan zorluk çeken ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL'lik Korona desteği sağlanıyor. Peki 1000 TL Korona yardımı için başvuru şartları neler? İlk olarak Korona desteği için başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüklerinde değil, online olarak internetten yapıldığını hatırlatalım! 1000 TL'lik Korona yardımı için kişinin ve ailesinin gerçekten maddi desteğe ihtiyaç duyması, Koronavirüs nedeniyle ekonomik anlamda zorluk yaşaması ve herhangi bir sosyal güvencesinin bulunmaması gerekiyor. 

E-DEVLET KORONA DESTEĞİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Devletten 1000 TL Korona desteği almak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, E-Devlet kapısı üzerinden başvuru yaparak yardım alabilir. Aşağıda vereceğimiz internet adresine E-Devlet üyeliğinizle giriş yapmanız ve karşınıza çıkan ekranda yer verilen soruları doğru ve eksiksiz biçimde doldurup başvurunuzu tamamlamanız halinde 1000 TL Korona desteği için ilk adımı atmış olacaksınız.

https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu 

Yukarıda yer verilen linke giriş yaptığınızda KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA butonuna tıklayıp E-Devlet üyeliğinize giriş yapmanız gerekiyor. Ardından da Pandemi Sosyal Destek ön başvuru formunda istenen bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde doldurmanız isteniyor.


YOĞUNLUK OLUŞMAMASI İÇİN BAŞVURU GÜNLERİ KISITLANDI

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşlarımızın Pazartesi,
2 olan vatandaşlarımızın Salı,
4 olan vatandaşlarımızın Çarşamba,
6 olan vatandaşlarımızın Perşembe,
8 olan vatandaşlarımızın Cuma

günlerinde başvuruları alınacaktır.

Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

Bilgilerinize sunarız."

1000 TL Korona desteği için başvurular T.C Kimlik numarasının son hanesine göre yapılabilecek. Başvuru günleri, başvuruda bulunacak kişinin T.C kimlik numarasının son hanesine göre belirlenmiş durumda. Ancak Cumartesi-Pazar (Hafta sonu) günleri, hiçbir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar E-Devlet üzerinden başvurularını iletebilecekler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR