Başvuran üniversite öğrencilerine her ay 7.650 TL destek ödemesi yatacak!

Üniversite öğrencilerine devlet tarafından maddi destek ödemesi duyurusu geldi.

Başvuran üniversite öğrencilerine her ay 7.650 TL destek ödemesi yatacak!
Yayın Tarihi: 20.10.2023 12:41:00

Üniversite öğrencileri okullar açıldığından beri barınma ve yemek sorununu devlet yetkililerine duyurmaya çalışıyordu. Öğrencilerin sesi duyuldu. Öğrencilere devletten tam destek açıklaması geldi. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine devlet tarafından 7650 TL ödeme yapılacak. Peki şartlar neler?

Üniversiteler açıldı ve milyonlarca genç hayalindeki okullara ve şehirlere kimisi ilk kimisi de okullarına devam için gitti. Ancak gelen zamlar üniversite yemekhanelerini de yurtları da kiraları da etkiledi. Durum böyle olunca üniveriste öğrencileri sitemlerini duyurmaya çalışmıştı. Devlet tarafından da öğrencilere destek projeleri hız kazandı. Son olarak üniversite öğrencilerine yeni bir destek ödemesi devlet tarafından açıklandı.



BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN ALINACAK!

Üniversite öğrencilerine devletten destek ödemeleri devam ediyor. Öğrencilere hem belediyeler hem de bakanlık destek ödemelerini başlatmış durumda. Dar gelirli ihtiyaç sahibi öğrencilere her ay 7650 TL ödeme projesi hayat geçiyor. Öğrencilerin barınma ve yemek sorunlarına biraz olsun destek olmak için hedeflenen proje kapsamında e-devlet üzerinden başvuracak olan öğrencilere her ay destek ödemesi yapılacak. Başvuru şartlarını sağlayan öğrencilere maddi destek ödemesi 6 ay boyunca devam edecek. 

Üniveriste öğrencileri 7.640 TL ödeme alabilmek için belirli şartları sağlaması gerekiyor. Bu şartlar arasında T.C vatandaşı olmak ve örgün öğretime devam zorunluluğu olması gerekmektedir. Başvurusu kabul gören öğrencilere devlet tarafından 7.650 TL ödeme yapılacak. Öğrenciler aynı zamanda belediyelerinde verdiği maddi destek yardımlardan faydalanabilirler. Bunun için kayıtlı oldukları belediyelere öğrenci yardımı başvrusunda bulunulması gerekiyor.  




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR