Başvuranlara Aylık 2 bin 750 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Şartları Değişti

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) TYP kursları kapsamında başvuruda bulunan ve işbaşı ve meslek eğitim kurslarına katılan vatandaşlara ayda 2 bin 750 TL ödeme sağlıyor! İstihdam garantisiyle meslek öğrenmek ve işbaşı eğitimi yapmak isteyenler, İşkur İşbaşı ve mesleki eğitim programlarına başvuruda bulunuyor

Başvuranlara Aylık 2 bin 750 TL Ödeme Yapılacak! Başvuru Şartları Değişti
Yayın Tarihi: 2.04.2020 23:43:16

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) TYP kursları kapsamında başvuruda bulunan ve işbaşı ve meslek eğitim kurslarına katılan vatandaşlara ayda 2 bin 750 TL ödeme sağlıyor! İstihdam garantisiyle meslek öğrenmek ve işbaşı eğitimi yapmak isteyenler, İşkur İşbaşı ve mesleki eğitim programlarına başvuruda bulunuyor. 2020 yılında da İşkur işbaşı ve mesleki eğitim kursları başlatıldı! Kursiyerler hem aylık 2,750 TL ödeme hem de kurs sonu istihdama kavuşuyor! Detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

İŞKUR, 2020 yılında işsiz vatandaşları desteklemeye devam ediyor. İşkur'dan her sınıfa hitap eden işbaşı ve mesleki eğitim kursları 2020 yılında da tüm hızıyla sürüyor. Özellikle ev hanımı anneler ve işsiz vatandaşların katılabileceği İŞKUR İşbaşı ve mesleki eğitim TYP kursları ile ayda 2 bin 750 TL ödeme sağlanıyor. Bunun yanı sıra istihdam garantili meslek edindirme kurslarıyla istihdama katkı da sunuluyor. İŞKUR TYP Kurs başvuruları devam ediyor. İşkur'dan aylık 2 bin 750 TL maaş alınacak kurslarla ilgili detaylar sıklıkla araştırılıyor. Bu haberimizde İşkur işbaşı ve mesleki eğitim kurslarıyla  aylık 2 bin 750 TL ödeme nasıl alınır? Nasıl kayıt olunur, başvuru şartları nelerdir? Bu soruların yanıtını hazırladık.

İŞKUR TYP KURS BAŞVURU ŞARTLARI

İşkur 2020 yılında da TYP - İşbaşı ve mesleki eğitim kurslarını açmaya devam ediyor. İstihdam ve meslek edindirme garantili İşkur kurslarıyla, kursa katılanlara aylık 2 bin 750 TL'ye kadar ödeme gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra kursiyerlerin Sigorta giderleri de Devlet tarafından karşılanarak, sigortaları yapılıyor. İşkur'dan 2020 yılında açılan işbaşı ve mesleki eğitim kursları için başvurular da sürüyor. İşkur'un resmi internet sitesi üzerinden yapılan başvurularla binlerce kişi kursiyer olup meslek öğreniyor hem de aylık 2,750 TL'ye kadar ödeme alarak ev ekonomisine destek olabiliyor. Özellikle de ev hanımları, İşkur'un açtığı kurslarda hem meslek öğrenip istihdama katılabiliyor, hem de aylık 2.750 TL ile ev ekonomisine ciddi katkı sunuyor. 

İşkur'un 2020 yılında açtığı kurslara katılım için bazı şartlar da aranıyor. Bu şartları taşıyan vatandaşlar başvuruda bulunarak İşkur TYP kurslarına katılabiliyor. Peki şartlar neler? İşkur aylık 2 bin 750 TL maaş için hangi şartlar aranıyor?


- Herhangi bir işte çalışmamak, işsiz olmak
- 15 yaşını geçmiş olmak
- Meslek gereklerine ve özel şartlara uygun olmak
- Kurum tarafından verilen aynı meslek kurslarını tamamlamış olmak
- Emekli olmamak.

Bu şartları taşıyan adaylar arasında yapılan kura ile belirlenen kişiler İşkur 2020 yılı TYP kurslarına alınıyor ve aylık 2,750 TL ödemenin yanı sıra kurs sonu istihdam garantisi de sunuluyor. Kurslara, yukarıdaki şartları taşıyan Açık öğretim ve Yükseköğretim (Önlisans-Lisans-Yüksek lisans) öğrencileri de katılabiliyor.

İŞKUR TYP KURSLARI AYDA 2,750 TL ÖDÜYOR

İşkur işbaşı ve mesleki eğitim kurslarına başvuruda bulunup başvurusu kabul edilen ve kursa katılım gösterenlere İşkur tarafından ödeme yapılıyor. Ödemeler kursun niteliğine ve türüne göre değişkenlik gösteriyor. Geleneksel mesleki eğitim kurslarına katılan kişilere günlük 40 TL zorunlu gider ödemesi, Sanayi sektöründen herhangi bir mesleki eğitim kursuna katılan kişilere günlük 60 TL zorunlu gider ödemesi ve İstihdam garantisi bulunmayan kurslara katılanlara ise günlük 30 TL zorunlu gider ödemesi yapılıyor.

İşkur tarafından 2019 yılında başlatılan ve 2020 yılında da sürdürülen İşte Anne Projesi kapsamında, çalışmayan ev hanımlarına, 0-15 yaş aralığında çocuğu bulunmaları şartıyla sanayi sektöründeki bir mesleki eğitim kursunda günlük 95 TL ödeme yapılıyor. Ayrıca 2-5 yaş aralığında çocuğu bulunan annelere kreş desteği olarak aylık 400 TL (kurs süresince) ödeme yapılıyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR