Başvuru Yapan Herkese 1000 TL Yardım Ödemesi Yapılacak! Ödemeler Nasıl Gerçekleşecek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3. Faz Kapsamında Koronavirüs Pandemisi sosyal yardımı başvurularının devam ettiğini açıkladı. 3. Faz 1000 TL Pandemi desteği için başvurular E-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor.

Başvuru Yapan Herkese 1000 TL Yardım Ödemesi Yapılacak! Ödemeler Nasıl Gerçekleşecek?
Yayın Tarihi: 3.05.2020 16:09:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3. Faz Kapsamında Koronavirüs Pandemisi sosyal yardımı başvurularının devam ettiğini açıkladı. 3. Faz 1000 TL Pandemi desteği için başvurular E-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. Birinci ve İkinci faz ödemeler kapsamında 1000 TL Sosyal yardım alan vatandaşların 3. faz yardım başvuruları değerlendirmeye alınmayacak! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 3. faz yardımlar için başvuru şartları ve başvuru sürecinin tüm detayları açıklandı! Detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 1000 TL yardım ödemesi! Daha önceden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile diğer sair kurumlardan düzenli olarak sosyal yardımlar alan vatandaşlara 1. ve 2. faz yardımlar kapsamında başvurusuz 1000 TL Korona desteği sağlanmıştı. Bu kapsamda 1. ve 2. faz ödemelerle toplamda 4 milyon 400 bin haneye 1000'er TL ödeme gerçekleştirilmişti. Şimdi de 3. faz koronavirüs desteğiyle ilgili başvurular, E-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. 3. Faz 1000 TL yardım ödemesi başvuruda bulunan herkese yapılabilecek! Ödemeler nasıl gerçekleşecek? 1000 TL koronavirüs pandemi desteği nasıl alınır? Detayları haberimizin devamında sizler için  hazırladık...

1000 TL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Daha önceden 1. ve 2. faz ödemeler için başvuru alınmadan ödemeler gerçekleştirilmişti. Ancak 3. faz yardımlar başvuru usulüyle yapılacak. 1000 TL pandemi yardımı başvurusunda bulunan ve şartları taşıyan tüm vatandaşlara ödemeler gerçekleştirilecek. Peki başvuru nasıl yapılır?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 3. Faz Pandemi desteği başvuruları E-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. TC Kimlik numarasının son rakamına göre e-devletten başvuru yapmak isteyenlerden, TC numarasının son rakamı 0 olanlar Pazartesi, 2 olanlar Salı 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşembe ve 8 olanlar Cuma günleri başvuru yapabilecek. Cumartesi ve Pazar günleri ise isteyen herkes sınırlama olmaksızın başvuru yapabilecek. E-devlete girdikten sonra bu destek başvurusu ilk sayfada bulunabilecek.

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


3. Faz Korona desteği 1000 TL sosyal yardım ödemesiyle ilgili başvurular kısa bir süre önce E-Devlet üzerinden alınmaya başladı. T.C Kimlik numarasının son hanesine göre hafta içi günlerde başvuru yapan vatandaşlar, hafta sonu ise hiçbir kısıtlama olmaksızın başvuruda bulunabilecek. Bu süreteç başvuruların ne zaman sonuçlanacağı ve kimlerin 1000 TL sosyal yardım ödemesi almaya hak kazanacağı merakla araştırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvuruların ön incelemesini yaptıktan sonra gerçek ihtiyaç sahibi ve muhtaç durumda bulunan ailelere 1000'er TL ödeme yapacak. Vatandaşlar, 3. faz korona desteği başvurularını, e-Devlet üzerinden izleyebilecek. 

1000 TL sosyal yardım ödemelerinin ne zaman yapılacağıyla ilgili Bakanlık'tan henüz bir açıklama gelmedi. 3. Faz sosyal yardımlar için başvurular bu hafta sonu da alınacak ve kısa bir süre içinde ön incelemeye tâbi tutulup sonuçlandırılacak. Kriterleri sağlayan ihtiyaç sahiplerine, 1000 TL yardım ödemeleri şahsi banka hesaplarına yatırılacak.

1000 TL YARDIMI KİMLER ALABİLİR?

1. ve 2. faz sosyal yardım kapsamında 1000 TL ödeme alanlar 3. faz yardımlardan yararlanamayacaklar. Öte yandan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri, 4/C maddesi kapsamındaki memurlar, Sosyal Güvenlik Kurumundan gelir veya aylık alanlar (emekliler) ile İŞKUR'un Kısa Çalışma Ödeneği ile İşsizlik Ödeneğinden faydalananların başvuruları da incelenmeksizin reddedilecektir. 

KİMLER 1000 TL YARDIM ÖDEMESİ ALAMAZ?

1000 TL Koronavirüs pandemisi desteğinden, düzenli geliri olan kamu işçileri, memurlar, emekliler, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alanlar yararlanamayacak. Daha önce 1. ve 2. Faz Korona desteklerinden 1000 TL yardım ödemesi alanlar da 3. Faz 1000 TL destek ödemesi alamayacaklardır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR