Başvuru yapan herkese aylık 920 TL maaş ödeniyor! Hemen başvuru yapın!

Maddi durumu iyi olmayan, yardıma muhtaç durumda olan her bir vatandaşımıza 920 TL maaş bağlanması söz konusu. Özellikle fakirlik testine girmiş ve fakirlik testinden başarı ile geçmiş olan tüm vatandaşlarımıza ömür boyu alabileceği 920 TL maaş bağlanıyor. Vatandaşlarımızın mağdurluk durumuna göre

Başvuru yapan herkese aylık 920 TL maaş ödeniyor! Hemen başvuru yapın!
Yayın Tarihi: 25.08.2020 21:35:00

Maddi durumu iyi olmayan, yardıma muhtaç durumda olan her bir vatandaşımıza 920 TL maaş bağlanması söz konusu. Özellikle fakirlik testine girmiş ve fakirlik testinden başarı ile geçmiş olan tüm vatandaşlarımıza ömür boyu alabileceği 920 TL maaş bağlanıyor. Vatandaşlarımızın mağdurluk durumuna göre değişiklik gösterecek olan maaşın gelecek dönemlerde tıpkı evde bakım maaşı ya da benzeri maaş tipleri gibi zamlanabileceği ifade ediliyor.

Bu da vatandaşlarımızın sadece bu maaşı alarak evlerini rahat bir şekilde geçinebilmelerine olanak sağlamaktadır. Mağdur durumda olan kişilerin öncelikli olarak fakirlik testine girmesi ve gerekli başvurularını fakirlik belgesi ile beraber yapması gerekmektedir. Dış kaynaktan yapılacak olan her başvuru için ise 120 TL bedel ödeyerek fakirlik testine girebilmesi mümkün olacaktır. Ancak fakirlik belgesi ücretsiz bir şekilde muhtarlardan alınabilen bir belgedir.
Fakirlik testine girmiş olan kişiler aylık 920 TL’ye kadar yükselen ve gelecek dönemlerde yani Ocak ayı ve Temmuz aylarında düzenli olarak zamlanacak bir maaşa bağlanacak. Bu maaş kişinin geliri olmadığı sürece ömür boyu ödenebilecek. Fakirlik testine girmiş olan herkesin belgelerini alarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapılacak olan maaşın adı ise Fakirlik Maaşı adı verilmektedir.

FAKİRLİK BELGESİ NEREDEN ALINIR? KİMLER ALABİLİR?


Fakirlik belgesi günümüzde ihtiyaç sahibi olan bireylerin maddi durumu olmadığını tespit edilmesi üzerine verilen resmi evraklar arasında bulunmaktadır. Fakirlik belgesi alabilmenin önemli unsurları bulunmaktadır. Fakirlik belgesi ikamet etmiş bölgede bulunan muhtarlar üzerinden fakirlik belge başvuru formunu doldurarak başvuru işlemlerinizi gerçekleştirme olanağına sahip olabilirsiniz. Fakirlik belgesi muhtarlar tarafından verilmesinin sebebi ise muhtarların bireyleri çok daha yakından tanıma fırsatının olduğu içindir. Böyle bir fırsat karşısında fakirlik belgesi günümüzde muhtarlar tarafından verilmesinin yanı sıra herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Fakirlik belgesi günümüzde pek çok vatandaşımızın ihtiyacı olan evraklar arasında yerini almaktadır. Sosyal ve maddi yardımlardan yararlanmak isteyen bireyler kamu kurum ve kuruluşlarına başvuru yapması doğrultusunda fakirlik belgesi istenmektedir. Böylelikle sosyal ve maddi yardımlardan yararlanmak için fakirlik belgesi sahibi olmanız gerekmektedir. Fakirlik belgesi ile başvuru yapmanız doğrultusunda başvurularınızın daha hızlı sonuçlanmasını sağlayabilir ve aynı zamanda olumlu sonuçlanma ihtimali çok daha yüksek olmaktadır. Fakirlik belgesi sahibi olan bireyler eğitim, yakacak, gıda, sağlık, giyim gibi pek çok desteğin yanı sıra maddi destek ödemelerinden de yararlanma fırsatını bulabilmektedir. Aynı zamanda fakirlik belgesi bulunan ailelerin çocuklarına eğitimlerini kuvvetlendirmek adına burs imkanları da sunulmaktadır.

FAKİRLİK BELGESİ ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Fakirlik belgesi almanın tabii ki de belirlenen bazı önemli şartları bulunmaktadır. Fakirlik belgesinden yararlanmak isteyen bireyler sosyal yardım fırsatları sunulmaktadır. Bu kapsam doğrultusunda belirlenen şartlara uyum sağlayan bireyler bu belgeyi alabilmek için muhtarlığa başvuru yapma hakkına sahip olabilmektedir. Devlet tarafından fakirlik belgesi almanın şartları şu şekildedir;
  • 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. 18 yaşını doldurmayan kişiler haneden sorumlu sayılmadıkları için başvuruda da bulunamazlar.
  • Bu belge ile maaş alınacaksa aileden bir kişiye verilmektedir. Yani aileden bir başka kişi bu maaştan yararlanamaz.
  • Başvuruda bulunulmuş olunan muhtarlığa bağlı olan çevrede yaşıyor olmanız gerekmektedir.
  • Herhangi bir ev, arsa, araç sahibi olunmaması gerekir.
  • Başvuruyu yapacak olan kişinin gelir düzeyinin belgeyi almak için aranan şartları taşıyor olması gerekmektedir.
  • Başvuruyu yapacak olan kişilerin sigortası olmaması gerekmektedir. Sigortalı bir işte çalışan kişiler fakirlik belgesi alamaz.
 
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR