Başvurulara 1.237 TL Yardım Verilecek! Son Dakika TC KİMLİK ile başvurunuzu yapabileceksiniz

Dar Gelirli Ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Yardım: Maddi Durumu Zayıf Olanlara Nakit Yardım

Başvurulara 1.237 TL Yardım Verilecek! Son Dakika TC KİMLİK ile başvurunuzu yapabileceksiniz
Yayın Tarihi: 17.06.2023 11:39:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere sosyal yardımlar sunmaktadır. Bakanlık tarafından belirlenen kriterleri karşılayan bireyler, bu yardımlardan faydalanabilmektedir.

Son haberlere göre, ekonomik zorluklar yaşayan kişiler için bakanlık tarafından yeni bir yardım programı duyuruldu. Maddi açıdan güçlük çeken bu bireyler, başvurularını yapmaları durumunda düzenli ödemeler alabileceklerdir.

Başvurulara 1.237 TL Yardım

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, yakını vefat eden vatandaşlara nakit yardımı sağlanacak. 3294 sayılı kanun kapsamında olan ve 15 Nisan 2022 tarihine kadar yakını vefat eden kişiler bu programa başvurabilirler.

Buna göre, vefat eden yakını için 1.237 TL yardım almak isteyen kişilerin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları gerekmektedir. Ardından ihtiyaç sahibi aileler tespit edilerek kayıtlı hanelerdeki vefat eden kişilere ödemeler gerçekleştirilmektedir. Yardımdan faydalanmak isteyen kişiler, ölüm belgesini bakanlığa başvuru sürecinde sunarak başvurularını tamamlayabilirler.

Belirtilen tarihlerden sonra vefat eden kişiler için verilen 1.237 TL vefat parası, başvuru şartlarını sağlayan herkese sunulmaktadır. Vefat parası almak için, başvuru sahipleri bakanlığa şahsen başvuruda bulunabileceği gibi e-Devlet üzerinden de başvurularını gerçekleştirebilirler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR