Başvuruyu Yapanlar 30 Gün İçinde 1180 TL ile 2350 TL Ödeme alıyor

Başvuruyu Yapanlara 30 gün içinde 1180 TL ile 2350 TL ödeme yapılıyor. Merakla beklenen 2020 ödemeleri duyuruldu. Sizde 1180 TL ile 2350 TL arasında ödemeyi hemen alabilirsiniz.

Başvuruyu Yapanlar 30 Gün İçinde 1180 TL ile 2350 TL Ödeme alıyor
Yayın Tarihi: 17.08.2020 21:44:00

Başvuruyu Yapanlara 30 gün içinde 1180 TL ile 2350 TL ödeme yapılıyor. Merakla beklenen 2020 ödemeleri duyuruldu. Sizde 1180 TL ile 2350 TL arasında ödemeyi hemen alabilirsiniz.

İşten çıkarılan ve iş yeri ile bütün ilişkisini bitirenlere yeni iş bulasıya kadar devlet tarafından işsizlik maaşı verilmektedir. Uzun yıllardır devlet tarafından verilen bu maaş işten çıkarıldıktan sonra veya herhangi bir sebeple işsiz kaldıktan sonra vatandaşa büyük katı sağlamaktadır. Belirli şartları sağlayan her vatandaşa verilen bu maaş tek aya mahsus olmayıp uzun süre verilebilmektedir. İşsizlik maaşı İŞKUR tarafından verilip maaşın başvurusu da bizzat İŞKUR’dan yapılmaktadır. İŞKUR vatandaşların başvurabilmesi için iki yol sunmuştur. Vatandaş ister direk İŞKUR binasından başvurabilir isterse de İŞKUR’un internet sitesinden başvurusunu yapabilir.

İşsizlik maaşı, işten çıkarılan vatandaşın belirli süre dahilinde ihtiyaçlarını karşılama adına hayata geçmiştir. Aniden işten çıkarılan vatandaşın ekonomik açıdan zorluk yaşayacağının farkında olan devlet vatandaşa büyük kolaylık sağlayarak başvuru yapması halinde işsizlik maaşı vermektedir. Devletin belirlediği İşsizlik Sigortası Kanunu kapsamında vatandaşın koşulları sağlaması halinde maaş vatandaşa verilmeye başlamaktadır. Maşın yanında vatandaşın sosyal güvence konusunu da merak etmesi gayet normal olmaktadır. İşten çıkarılan vatandaşların devletin sağlık fırsatlarından yararlanması belirli süre dahilinde mümkün. Devlet işsizlik maaşı verdiği gibi işten çıkarıldıktan sonra vatandaşın sağlık açısından parasal sıkıntı çekmemesi sebebi ile işten çıkarıldıktan sonraki ilk 6 ay içinde vatandaş devletin sağlık fırsatlarından yararlanabilmektedir. Devlet tarafından yaptırılan ve işletilen devlet hastaneleri ve şehir hastanelerinde vatandaş sigortalı gibi ücretsiz muayene olabilmektedir.


İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU SÜRECİ NASIL OLMAKTADIR?

İşten çıkarılıp işsiz kalan vatandaşın yardımına devlet koşmaktadır. İşten çıkarılana işsizlik maaşı veren devlet belirli kriterler uygulamaktadır. Bu kriterleri yerine getirildiği takdirde vatandaş maaşı almaya hak kazanacaktır. İlk olarak vatandaşın işten çıkarıldıktan sonraki 90 gün içerisinde İŞKUR’a işsizlik maaşı için başvuruda bulunması gerekmektedir. Kişi başvuruyu hem İŞKUR binasına gidip bizzat yapabilir hem de internet sitesinden yapabilir. Başvurunun yapılabilmesi için şartlar da şunlardır: Kişi kendi istek veya herhangi bir kusuru dışında işsiz kalması gerekmektedir. Kişinin işine resmi olarak son verildiği tarihten önce kişinin 120 hizmet gününün olması gerekmektedir. Bir diğer koşul işe işten atılan kişi resmi olarak işine son verildikten önceki 3 yıl içinde en az 600 gün sigorta priminin yatması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan vatandaşlar resmi olarak işlerine son verdikten sonraki 30 gün içinde işsizlik maaşına başvurarak kısa sürede gerçekleşecek işlemlerden sonra maaşı almaya hak kazanacaklardır.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADARDIR VE NE KADAR SÜRE VERİLİR?

Kişinin kanunda yer alan koşulları sağlaması ile hizmet süresinin resmi olarak bitişinden önceki son 3 yıl içinde çalışmış ayrıca sigorta primi de ödenmiş ve 180 gün ila 900 gün arası işsizlik sigortası primi yatırmış ayrıca çalışmış olarak işsizlik parası olmaya hak kazanacak. Bir diğer işsizlik maaşı koşulu olan 240 gün ile 1080 gün arasında çalışmış, sigorta primi yatmış ve işsizlik maaşı primi yatırmış olan kişiler de işsizlik maaşı almaya hak kazanır ve bu süreleri karşılayan kişilere 300 gün boyunca maaş verilir. Kişilere ne kadar ve ne süre işsizlik maaşı verileceği başta belirtilmektedir. Bu yüzden kişinin harcamalarına maaşın durumuna göre yapması gerekmektedir. Harcamalarının dışında kişinin iş bulma sürecini de bu süreçte bitirerek maaş bittikten yeni işe başlaması iyi olacaktır. Son olarak işsizlik maaşının tutarına değinecek olursak. İşsizlik maaşının tutarı vatandaşın çalıştığı süreçte primini ne kadar yatırdığı ve ne kadar süreçte yatırdığı önemli olmaktadır. Bu koşullar doğrultusunda işsizlik maaşı 1180 TL ile 2350 TL arasında değişim göstermektedir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR