Bayern Münih Maçı Öncesi Şenol Güneş'ten Gündem Yaratan Açıklamalar

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Almanya'da 5-0 mağlup olduğu Bayern Münih ile rövanş maçına bu akşam çıkıyor. Beşiktaş, en azından bir galibiyetle Devler Ligi defterini kapatmak istiyor.

Bayern Münih Maçı Öncesi Şenol Güneş'ten Gündem Yaratan Açıklamalar
Yayın Tarihi: 14.03.2018 11:36:00

Kara kartallar, sezon başında Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mükemmel sonuçlar elde etti. İlk maçta Porto'yu deplasmanda 3-1 evinde Alman ekibi Leipzig'i 2-0, Monaco'yu deplasmanda 2-1 yenerek 3'te 3 yapmıştı.



Sonrasında, Monaco ve Porto ile kendi evinde 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Türk futbol tarihinde bir ilki başarmış ve 5.maçlar sonunda liderliğini garantilemişti. Son maçında Alman ekibi Leipzig'i deplasmanda 2-1 yenen Beşiktaş, toplam 14 puanla grup aşamasını lider olarak tamamlamış ve Türk futbolu için pek çok rekoru altüst etmişti.

Kara kartallar, Şampiyonlar Ligi'ndeki en yüksek puana ulaşan Türk takım, 3'te 3 yapan ilk Türk takımı, Şampiyonlar ligi grup aşamalarından lider çıkan ilk Türk takımı gibi ünvanlara sahip olmuştu.




Ancak Beşiktaş, 2.turda Alman panzeri Bayern Münih ile eşleşerek çok şanssız bir kura çekmişti. Almanya'nın Münih şehrinde oynanan ilk maçta 5-0 yenilen Beşiktaş, bu akşam en azından kazanarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etmek istiyor.



Şenol Güneş rövanş maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Kendisine yönetilen "Beşiktaş rövanş maçında ne için oynayacak?" sorusu üzerine ise tecrübeli teknik adam şu cevabı verdi; “Her maça, oynadığımız futboldan keyif almak, izleyenlerin keyif alacağı bir futbolu izletmek için çıkıyoruz. Rakibin gücü ne olursa olsun kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. İlk maçta biraz daha savunmayla kontrayla çıkmak istiyorduk. Ama kırmızı kartla bu oyun koptu. Böyle bir görüntü istemiyoruz. Daha da önemlisi şu anda Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak isteyen bu kupayı kazanmak için mücadele eden bir takım karşısında gücümüzü göreceğiz.

Şenol Güneş , "Böyle bir maçtan önce iddiamızın eksildiğini düşünmek ve söylemek ağır geliyor. Madem bu yarıştayız en iyisini yapmalıyız. İlk maç 1-0 olsaydı belki başka bir heyecan olurdu. Ama yarın için hiç skora bakmadan kendi oyunumuzu oynayıp kazanmaya çalışacağız. Herkes kendi futbolunu en iyi şekilde sunuyorsa bu bizim için iyi bir veridir. İnşallah seneye daha güzel maçlar oynarız. Taraftarın güveni var. Bu güveni sarsmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çoğu saha dışındaspekülasyonları var, onlardan sıyrılarak lig maçlarına çıkacağız.” diyerek basın toplantısını tamamladı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR