Bayram Öncesi İhtiyaç Sahiplerine 1450 TL ve 4 Farklı Yardım! Hangi Kurumlara Başvurmak Gerekiyor?

2020 yılında İhtiyaç sahibi ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara Devlet sosyal yardımları artarak devam ediyor. Özellikle Koronavirüs salgının da etkisiyle birçok yeni sosyal yardım destek paketi devreye alınmış durumda.

Bayram Öncesi İhtiyaç Sahiplerine 1450 TL ve 4  Farklı Yardım! Hangi Kurumlara Başvurmak Gerekiyor?
Yayın Tarihi: 16.05.2020 14:02:00

2020 yılında İhtiyaç sahibi ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara Devlet sosyal yardımları artarak devam ediyor. Özellikle Koronavirüs salgının da etkisiyle birçok yeni sosyal yardım destek paketi devreye alınmış durumda. Bu süreçte Ramazan Bayramı'na da artık sayılı günler kaldı ve ihtiyaç sahibi durumunda olan vatandaşlar, Devletten bayram öncesi nakit yardımı yapan kurumları araştırmaya başladı. Haberimizde yer verilen kurumlara başvuruda bulunarak şartları taşımanız halinde nakit para yardımı alabilirsiniz. Başvurunuz incelenerek size gerekli sonuç bilgisi verilecektir. Detaylar haberimizde sizlerle...

Koronavirüs salgını dolayısıyla dar geliri ve ihtiyaç sahibi vatandaşa sağlanan Devlet destekleri artarak devam ediyor. Zorlu Koronavirüs sürecinde birinci, ikinci ve üçüncü faz sosyal yardımlar kapsamında 1000'er TL yardım ödemesi gerçekleştirildi. Ayrıca kira, yakacak, gıda ve pek çok ayni yardımlar da gerçekleştirildi ve halen daha gerçekleştirilmeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve SOsyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Devletten ihtiyaç sahiplerine yardımların derecesi de artırıldı. Şimdi vatandaşlar, Bayram öncesi nakit yardımı için araştırmalara başladı. İhtiyaç sahiplerine Bayram öncesi nakit yardımı hangi kurumlardan yapılmaktadır? Başvuru nereye yapılmalı? Bu soruların yanıtı merak ediliyor.

NAKİT YARDIMI YAPAN KURUMLAR LİSTESİ!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara Devlet yardımları birçok kurum tarafından yapılmaktadır. Bu kurumlar, kendilerine gelen başvurular neticesinde yaptıkları değerlendirmeler sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara düzenli veya tek seferlik nakit yardımı ödemesi yapmaktadırlar. Peki bu destekler için başvurular hangi kuruma yapılabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Nakdi Yardım!


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve bünyesindeki Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaş ve ailelere yardımda ilk sırada yer alıyor. Bu kurumlarca ihtiyaç sahiplerine nakit yardımının yanı sıra kira yardımı, elektrik fatura yardımı, yiyecek yardımı, yakacak yardımı ve pek çok türde ayni yardım sağlanmaktadır. 

Ayrıca, Bayram öncesi Koronavirüs salgını nedeniyle 1000 TL 3.faz Pandemi yardımından da şartları taşımanız halinde yararlanabilirsiniz. 3. faz Koronavirüs pandemisi sosyal yardım desteği için başvurular halen daha E-Devlet üzerinden alınmaya ve ödemeler yapılmaya devam ediliyor. Ayrıca 1000 TL sosyal yardım dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı il ilçe müdürlüklerine müracaat ederek nakdi yardımlar için bilgi alabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Nakit Yardımı

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) de nakdi destek sağlayarak ihtiyaç sahibi vatandaşları sevindiriyor. Anne babası olmayan çocuklar ve %40 veya daha fazla engellilik oranı bulunan engelli vatandaşlara aylık bağlanmaktadır. VGM'den nakdi yardımlar, aylık 914 TL olarak yapılmaktadır.

SGK'dan Nakdi Yardım

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK'da) 65 yaş ve üzeri, sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşlara 2020 yılında aylık 672 TL aylık bağlayarak nakdi destek sağlamaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR