Bedava tablet dağıtımı başlıyor! Ücretsiz Laptop Bilgisayar Başvurusu nasıl yapılır

Bedava tablet dağıtımı başlıyor ! Milli Eğitim Bakanı'ndan öğrencilere müjdeli haber geldi. Bu hafta yüz yüze eğitime başlayan öğrencilere bedava tabletin bu hafta dağıtıma başlayacağı haberini verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bedava tablet açıklaması...

Bedava tablet dağıtımı başlıyor! Ücretsiz Laptop Bilgisayar Başvurusu nasıl yapılır
Yayın Tarihi: 12.10.2020 20:29:00

Bedava tablet dağıtımı başlıyor ! Milli Eğitim Bakanı'ndan öğrencilere müjdeli haber geldi. Bu hafta yüz yüze eğitime başlayan öğrencilere bedava tabletin bu hafta dağıtıma başlayacağı haberini verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un bedava tablet açıklaması...

12 Ekim Pazartesi 2020 itibariyle yüz yüze eğitimin ikinci aşamasının da başlamasıyla beraber Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan öğrencileri mutlu edecek müjdeli haber geldi. Söz verdiği gibi 500.000 adet bedava tablet dağıtacak olan Bakan Selçuk, tabletleri geri ödemesiz ve iadesiz dağıtacak. Ücretsiz tabletler bu hafta öğrencilere dağıtıma başlıyor. İhtiyaç sıralamasına göre dağıtılıacak olan tabletler için sıralama maddeleri belirlendi. Ailenin aylık geliri en önemli etken olacak. İkinci önemli etken ise evde bulunan çocuk sayısı ve bu çocukların kaç tanesi eğitim öğretime devam ediyor.

Müjdeli haberi veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Çocuklarımızın ana mecrası Eba.tv Çocuklarımız televizyondan ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilirler. Kaçırırlarsa tekrarını izleyebilirler. Tablet dağıtımı ise bu haftadan itibaren başlıyor, peyder pey devam edecek." açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada;
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılacak olan 500 bin ücretsiz tablette öğrencilerin canlı dersler ve EBA için kullanacakları interneti, Bakanlık ayarlayacak ve çocuklara ücretsiz bir biçimde ücretsiz internet erişimi sağlayacak.

Okullar açıldı, ilerleyen süreçte okullar devam etsin etmesin okulların açılma durumuna göre yeni tablet dağıtımına yönelik planlamalar ve kampanyalar yapılacak.

İhtiyacı olan öğrencilere bilgisayar desteği yapmak isteyen sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve kamu ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan destek ve yardımlar da Bakanlık aracılığıyla ve aynı işleyiş ile öğrencilere dağıtılacak.



Bunun yanında bazı belediyeler tarafından ihtiyacı olan öğrencilere yönelik ücretsiz tablet kampanyaları başlatılacak. Buna örnek olan belediyelerden biri de Esenler Belediyesi.

Esenler Belediyesi, ihtiaycı olan öğrenciler için tablet kampanyası başlattı. Pandemi sürecinde eğitimin büyük kısmının yüz yüze olmasından kaynaklı olarak imkanı olmayan çocukların eğitim öğretimine uzak kalması ve derslere düzenli dahil olamaması sorunu için 10 bin adet tableti ücretsiz olarak çocuklara dağıtma kararı aldı.

Esenler Belediyesinden 10 bin kişiye yapılacak dağıtımlar için esenler.bel.tr resmi adresi üzerinden başvuru yapılabilecek. Başvurmak için şartlar;

- Esenler'de ikâmet ediyor veya Esenler'de bir okulda okuyor olmak.

- İlkokul, ortaokul veya lise öğrencisi olmak.

- Esenler Kaymakamlığı tarafından onaylanmış, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün EBA platformuna giremediğini tespit ettiği öğrencilerden olmak.

- Sosyal Yardım Yönetmeliği şartlarına uymak.


- Birden fazla öğrencinin olduğu tespit edilen ailelere sadece 1 adet tablet verilecektir.

- Talebin fazla olması durumunda bir önceki eğitim yılının başarı durumu dikkate alınacaktır.

- Dağıtımda öncelik sırası 8. ve 12. sınıf öğrencilerinde olacaktır.

- Esenler Belediyesi kurumsal web sitesi www.esenler.bel.tr veya 444 00 73 çağrı merkezi numaramızdan kayıt yaptırmak.

Meb'in dağıttığı ücretsiz tabletleri almak için şartlar neler, nasıl bedava tablet alınır ?

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimde, eğitim öğretim almakta zorlanan ve alamayan çocuklar için 500 bin adet bedava tablet dağıtacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ücretsiz tablet konusu ile ilgili önemli detayları açıklamıştı.

İstanbul Valiliğinden öğrencilere önemli duyuru:
İstanbul’da 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıflar 21 Eylül’de okulda eğitime başlamışlardı. Bugün de (12 Ekim Pazartesi 2020) ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokullarının 8. sınıfları ile okul öncesi ve ilkokullarının liselerin hazırlık ve 12. sınıfları, tüm sınıflarında yüzyüze eğitim-öğretime başlanıyor.

Anasınıfı ve ilkokullarda yüz yüze eğitim:
Anasınıfı ve ilkokulda yüzyüze eğitim, İstanbul’daki 518 özel, 994 resmi olmak üzere toplam 1512 okul var. 114.605 anasınıfı ve 920.559 ilkokul olmak üzere 1.035.164 öğrenci bulunuyor.

Okul öncesi öğrenciler haftada 5 gün, günde 6 etkinlik saati olmak üzere haftada toplam 30 saat yüz yüze eğitim alacaklar.

1, 2, 3 ve 4. Sınıflarda okuyan ilkokul öğrencilerimiz ise haftada 2 gün, günde 6 saat olmak üzere haftada toplam 12 saat yüz yüze eğitim alacaklar.

Ortaokul ve İmam Hatip ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinde yüz yüze eğitim:
İmam-Hatip Ortaokullarının 8. Sınıfları 2 gün ve günde 7 saat olmak üzere haftada 14 saat eğitim alacaklar.

İstanbul'da 574 özel, 1.087 resmi olmak üzere toplam 1.661 okul bulunmakta, ortaokulların 8. sınıfındaki 209.750 öğrencinin haftada 2 gün ve günde 6 saat olmak üzere toplam 12 saat eğitim alacak.

12. sınıf ve lise hazırlık sınıfı öğrencilerinde yüz yüze eğitim:
İstanbul’da 794 özel, 815 resmi olmak üzere 1609 okul var. Liselerin hazırlık ve 12. sınıflarında eğitim gören 176.734 öğrencinin, haftada 2 gün ve günde 8 saat olmak üzere haftada toplam 16 saat yüz yüze eğitim alacağı belirlenmiştir.

Özel eğitim öğrencilerinde yüz yüze eğitim:
Yüz yüze eğitime başlayacak 87 okuldaki toplamda 3.775 özel eğitim öğrencisi eğitim öğretim almaktadır.

Okul öncesi özel eğitim okullarında diğer anaokullar ile aynı şekilde 5 gün, günde 6 etkinlik saati olmak üzere haftada 30 saat eğitim öğretim göreceklerdir.

Diğer okul türlerindeki özel eğitim sınıflarında 1,2,3,4 ve 8. Sınıflardaki öğrenciler haftada 2 gün, günlük 6 saat olmak üzere haftada toplam12 saat, okul yönetiminin yapacağı planlamaya göre yüz yüze eğitim alacaklardır.

Devlete bağlı olmayan özel kuruluşlardaki Özel eğitim okullarındaki tüm kademe ve sınıflarda eğitim gören öğrenciler haftada 2 gün, günlük 6 olmak üzere haftada 12 saat ders alacaklardır.

Yüz yüze eğitim nasıl olacak ?
Yüz yüze eğitimde dersler 30 dakika olacaktır.
Teneffüsler ise 10 dakika olacaktır.
Yüz yüze işlenemeyen dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir.
Okul kantinleri kapalı olacaktır.
Çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacaktır.

 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR